General Support (57 Viewers)

Post problems you have when using MediaPortal, or pre installation questions in here.
Madvr:eek: After further testing I have found that MPC-BE will play the disk on my desktop PC when I deselect Madvr and use the system default renderer. Currently trying various settings in Madvr. UPDATE:- OK fixed it, Madvr has a known problem using the D3D11 hardware decoder when switching TV channels. I am using EVR for TV so I...
Madvr:eek: After further testing I have found that MPC-BE will play the disk on my desktop PC when I deselect Madvr and use the...
I have a recently purchased DVD that won't play on my htpc. It seems to load ok but the screen just shows a short red strip on a...
Replies
3
Views
843
Update, After I send a reminder, I got an answer today, they are working on it, and they received feedback from a MediaPortal Developer on Monday. So I hope I will soon hear from them again. [Dutch mode] Aha geinig om te horen, ik ben zelf eigenlijk nog nooit in Eindhoven geweest, wel eens in Dublin. [Dutch mode] I live in the...
Update, After I send a reminder, I got an answer today, they are working on it, and they received feedback from a MediaPortal...
I recently upgraded my somewhat ancient 1.16 installation to the latest version, 1.25, and have a couple of problems, but the most...
Replies
12
Views
3K
@ultimatejoe If you could post an export file with your TV channels and radio stations, I can try adding the logos to LogoManager.
@ultimatejoe If you could post an export file with your TV channels and radio stations, I can try adding the logos to LogoManager.
MediaPortal is crashing on startup. This problem started yesterday; I hadn't made any changes to the software, installed any...
Replies
10
Views
2K
Hi all, quick update. No crashes since undertaking the changes recommended by AJS. Thanks again for the assist.
Hi all, quick update. No crashes since undertaking the changes recommended by AJS. Thanks again for the assist.
Hi I have been using MP without any major issues for many years but my install has just started behaving badly. I was running MP1...
Replies
5
Views
2K
You know that friend of mine, Fox Mulder, he really had something there. I have learned today that 'Trust no one' should not include just people but also control panels. They lie too. Really. A bug in my IPTV provider's web system didn't allow more than one stream even if the control panel said otherwise. Unfortunately, it can't be...
You know that friend of mine, Fox Mulder, he really had something there. I have learned today that 'Trust no one' should not...
I currently have a setup with no physical TV cards present, just two virtual IPTV cards. Both cards are working. However, the...
Replies
6
Views
1K
Done: https://forum.team-mediaportal.com/threads/start-current-music-track-from-the-beginning.139882
Done: https://forum.team-mediaportal.com/threads/start-current-music-track-from-the-beginning.139882
When a track is played and the skip backward key is pressed, MediaPortal plays the previous music track on the playlist. Is it...
Replies
13
Views
2K
If there are no mistakes for others, we add in 1.25 Pre or in the Final.
If there are no mistakes for others, we add in 1.25 Pre or in the Final.
Hi, Catavolt. I use your skin as a reference for analyzing errors in my own skin. One nuance appeared in all skins when replacing...
Replies
22
Views
3K
Doh......What an Idiot.....I'd selected NOT to autostart MP in CCleaner.:oops::oops::oops::oops::oops::oops:
Doh......What an Idiot.....I'd selected NOT to autostart MP in CCleaner.:oops::oops::oops::oops::oops::oops:
As it says on the tin....Green Button start MP not working....but box ticked in config. Also....notice that MP isn't in the tray...
Replies
1
Views
998
Ok, I solved it. My mistake was to uninstall mediaportal, tv server only but not mysql. After uninstalling all three, and repeating a fresh installation it went all good.
Ok, I solved it. My mistake was to uninstall mediaportal, tv server only but not mysql. After uninstalling all three, and...
Hello, I installed Mediaportal version 1.24 including the TV Server on my home theater pc. For this last one, when it asks me to...
Replies
8
Views
1K
There's an auto3d updated available in a post, don't have thats under my hand right now, but yiu can use it, arion_p fixed it [emoji106] Glads it was working for you [emoji106] Tapatalk
There's an auto3d updated available in a post, don't have thats under my hand right now, but yiu can use it, arion_p fixed it...
Dear support, After upgrading from 1.22 to either 1.23 or 1.24 all movies or videos I play only shows black screen. Audio is fine...
Replies
4
Views
1K
Nop the fact to revert driver Envoyé de mon LG-H870S en utilisant Tapatalk
Nop the fact to revert driver Envoyé de mon LG-H870S en utilisant Tapatalk
Hi Guys, I want to report a MP Crash when I want to watch TV . I upgraded to MP1.24PreReleased but it was the same in MP1.23. Here...
Replies
12
Views
1K
the win button opens the start menu. okay same because I added the "icon.exe" in the system tray
the win button opens the start menu. okay same because I added the "icon.exe" in the system tray
Hello guys. is it possible to access the desktop without leaving mediaportal? I need to click on an incona.exe on the desktop. For...
Replies
5
Views
784
I don't believe this is solved. MP1.23 contains three EN IMDB grabbers and all of them result in Plot = "unknown". Solved would be that the latest MP1.23 or latest online grabbers only have one EN IMDB grabber and it gets all the data correctly. To the extent that there is a solution outside of a Mediaportal official release, is that...
I don't believe this is solved. MP1.23 contains three EN IMDB grabbers and all of them result in Plot = "unknown". Solved would be...
This is not just in 1.20, I had the problem in 1.19 as well. But to confirm the problem I upgraded to the latest. I have tried...
Replies
129
Views
6K
  • Locked
Do not pay attention. I don’t know English, so often I don’t understand what is written :)
Do not pay attention. I don’t know English, so often I don’t understand what is written :)
MP 1.23 Bugfixes and Improvements: [MP1-4969] Fix typo in MyMusic DB Index - MediaPortal Jira - in attach [MP1-4970] Update Titan...
Replies
8
Views
1K
Away Mode is the most stupid thing Microsoft has implemented in the last 10 years. My HTPC is always turned on now, Even though I turn it off before going to bed. It annoys the hell out of me and causes lots of issues with MediaPortal too, database corruption etc. Emph
Away Mode is the most stupid thing Microsoft has implemented in the last 10 years. My HTPC is always turned on now, Even though I...
In the past my HTPC used to wake up for a scheduled recording in Away mode.:) Recently (possibly since 1.21+ but prior to and with...
Replies
20
Views
1K
after rollback in Windows (1 week) it works again something happened inbetween
after rollback in Windows (1 week) it works again something happened inbetween
Hi everyone, please help me find the reason why "Direct3D device could not be created" error is preventing mp from running every...
Replies
20
Views
6K
Reinstalled ...as it happens to 1.22 Final which appeared today
Reinstalled ...as it happens to 1.22 Final which appeared today
Live TV OK....but unable to play videos. Have just updated NVidia drivers.....don't know if this is connected to the problem...
Replies
1
Views
534
Hi Owlsroost - thanks!! That's worked - I have set the service to run under the logged on user account and it works fine! I don't know what changed but its working and that's great Thanks again Paul
Hi Owlsroost - thanks!! That's worked - I have set the service to run under the logged on user account and it works fine! I don't...
Hi - I hope someone can help :) I have been using mediaportal1 for many years without problems - a couple of days ago I decided it...
Replies
2
Views
330
Which TV do you use? The most TV´s shows an HDR Logo if they find an HDR Signal. Do you use Madvr?
Which TV do you use? The most TV´s shows an HDR Logo if they find an HDR Signal. Do you use Madvr?
Win 10 pro, MP1.20 final. Been using MP loyally for almost 10 years. Playback of HDR has been an issue since I got a 4K HDR TV...
Replies
10
Views
8K
I had this issue using MP 1.20 Windows 7 x64, AMD 5570 catylst divers 13.12, since upgrading to MP1.21 Final, this issue has disappeared, but now have issue where remote volume OSD is absent....which was working in MP 1.20, :(
I had this issue using MP 1.20 Windows 7 x64, AMD 5570 catylst divers 13.12, since upgrading to MP1.21 Final, this issue has...
The much delayed rollout of the Win 10 x64 1809 update finally arrived for my HTPC but after installing I ran into a number of...
Replies
4
Views
1K
Hey :) Can you make logs, it's really a pain with Intel GPU :(
Hey :) Can you make logs, it's really a pain with Intel GPU :(
Hi, DRR has stopped working. What is the problem please? thx Edit by Team Member : Installation link including the fix ...
Replies
92
Views
11K
So now my server goes to sleep as it should it seems. What's cool is that when a client starts up it wakes up the server through WOL most likely. Awesome stuff!
So now my server goes to sleep as it should it seems. What's cool is that when a client starts up it wakes up the server through...
After years of running my single sit MP1 24/7 I decided to save myself some money and make sure it goes to sleep whenever it needs...
Replies
18
Views
1K
Many thanks that was it, all is playing good now.(y)(y):):)
Many thanks that was it, all is playing good now.(y)(y):):)
I receive the German broadcaster Das Erste via DVBT2 antenna and the audio only ever seems to be in stereo despite some programs...
Replies
20
Views
2K
So here are the logs, thank you for the help. So suddenly it works even with my language set as "Region". Ive just rolled back from the USA to my language. Previously it didnt work with my language just with "region" set to the "USA" (or probably to another english language). What has changed is maybe installed (but not used) my...
So here are the logs, thank you for the help. So suddenly it works even with my language set as "Region". Ive just rolled back...
Hi, pleae, how is it with the IMDB support for Mediaportal 1? Is it completely gone? It wasn't working many months recently, now...
Replies
67
Views
5K
Hi Replaced and rescanned... everything seems to be working perfectly :) Thank you for your prompt fix
Hi Replaced and rescanned... everything seems to be working perfectly :) Thank you for your prompt fix
Hi, I had a hard drive failure which meant I had to rebuild my system from scratch. This has coincided with a change of frequency...
Replies
4
Views
1K
I actually did stop installing SteamedMP and just tested with MP, but still had the same problem. However, since my last post I installed many important and optional updates available from Windows update, and the problem appears to be resolved. There were several updates related to .NET, I wonder if those were the ones that finally...
I actually did stop installing SteamedMP and just tested with MP, but still had the same problem. However, since my last post I...
Hello. I've recently installed a fresh clean install of MP 1.18 and the latest StreamedMP. I have found that MP will crash upon...
Replies
10
Views
2K
I ran into directx errors on my VM so I bit the bullet and installed a client only setup on my Win 10 machine. Live TV works pretty good. My original problem was that I did not assign channels to any of my tuners.
I ran into directx errors on my VM so I bit the bullet and installed a client only setup on my Win 10 machine. Live TV works...
I'm running the latest version of MP TV server. I see my 3 prime tuners listed under my TV server, and I see that the tuning mode...
Replies
3
Views
1K
Found the problem!!!! My graphics adapter driver (Intel Iris Graphics 540) got an automatic update from Microsoft and it seems that this driver is a crappy one because I downloaded the latest driver from Intel website, installed it and my Live TV in MP is back on!!! (y) Shame on you Microsoft!! Thank you for your effort. Happy new...
Found the problem!!!! My graphics adapter driver (Intel Iris Graphics 540) got an automatic update from Microsoft and it seems that...
Hello guys I don't know why, Live TV stopped working on MediaPortal 1. In TV Server configurations, the DVB-T tuner is working...
Replies
3
Views
1K
@longjohn119 Try to stick to one issue per thread that makes it a lot easier for the community to help you out. I'll close that thread assuming your issue was about changing your computer name / hostname. Please do open other threads if you have other issues needing support.
@longjohn119 Try to stick to one issue per thread that makes it a lot easier for the community to help you out. I'll close that...
New computer system install and it was a fight (tuner scan doesn't work right for American ClearQAM and hasn't for quite some time)...
Replies
5
Views
1K
That is my intention - that's why I asked if anyone had problems with the latest version :)
That is my intention - that's why I asked if anyone had problems with the latest version :)
I've noticed that an old bug seems to have reappeared having updated to 1.16 from 1.15. Seeking through recordings from a...
Replies
43
Views
5K
Top Bottom