Television (MyTV frontend and TV-Server) (25 Viewers)

Problems with the TV-Server or MyTV frontend? Post them in here.
Specific prefix : Show all [solved]
Well, I've found out what it was :) People's advice to run the tvservice as the normal user was correct, but it turns out that Windows won't run a service as a user with no password. It doesn't complain when you set the user in the service properties, but fails with a login error when it tries to start the service. Adding a password...
Well, I've found out what it was :) People's advice to run the tvservice as the normal user was correct, but it turns out that...
I've moved a load of my old recordings onto a NAS to clear space on my internal drive. I've pointed the recording directory of an...
Replies
23
Views
1K
I'm really really happy when my noob knowings help people! I don't think deleting thread will be right since someone with similar problems could find them, look at logs and maybe find some answers. Anyway, it's up to @Moderators to decide it. Also I think it could be a bug if All channels group is missing and you didn't delete it. I...
I'm really really happy when my noob knowings help people! I don't think deleting thread will be right since someone with similar...
Hi All I am using MediaPortal v1.19.0 for AVerTV Hybrid Volar HD H830 in MP1. Although TV-Server Configuration found 141...
Replies
7
Views
2K
Ok, found it by myself. Disabling IPv6 in network settings did the trick.
Ok, found it by myself. Disabling IPv6 in network settings did the trick.
Hey guys, having quite a few problems lately with my client setup. One of the problems currently is that tuning of a channel takes...
Replies
1
Views
682
With making the changes recommended issue appears to be resolved.
With making the changes recommended issue appears to be resolved.
I am experiencing some issues with live TV. It will start off fine, but after some time (usually an hour or so, sometimes more...
Replies
5
Views
1K
@Owlsroost @mm1352000 Just wanted to clear this up finally. The Nvidia GTX 1050Ti is now installed in my Desktop PC, and if I play the problem recording there I still get a green screen etc. with the Hardware Decoder set to DXAV2 Copy-Back and Native, however with Lav 0.70.0 the Nvidia Cluvid decoder now supports HEVC and when I use...
@Owlsroost @mm1352000 Just wanted to clear this up finally. The Nvidia GTX 1050Ti is now installed in my Desktop PC, and if I play...
I have recently begun to experience green screens very intermittently when watching live DVBT2 HD (HEVC) TV and yesterday evening I...
Replies
11
Views
3K
It was a bug in a recent Avast update. I forced Avast to update it's program (it downloaded quite a bit) and all is ok again. Many thanks for your assistance, i would never have solved the problem my self. Made a small donation for your effort :)
It was a bug in a recent Avast update. I forced Avast to update it's program (it downloaded quite a bit) and all is ok again. Many...
hi, ive been using mediaportal for years now and have had my share of issues, this one has me stumped. out of nowhere, i could...
Replies
29
Views
3K
Your hint is defenitly helpful...I installed now LAV Filters version 0.69.0-44 and the sound is working. I am impressed about the easy solution...
Your hint is defenitly helpful...I installed now LAV Filters version 0.69.0-44 and the sound is working. I am impressed about the...
Issue with the soundtrack 1 in MediaPortal 1.16.0 Pre & Final Release: Since Germany DVB-T2 restructuring on 29.03.2017 I realized...
Replies
6
Views
2K
Thank you very much for this answer, I had the same problems as Kevin. All is working fine now (y)
Thank you very much for this answer, I had the same problems as Kevin. All is working fine now (y)
I have been using mediaportal since MS decided to dump MediaCenter. All has been fine until a few days ago. Now, whenever the TV is...
Replies
3
Views
706
Thanks. I should have picked that up. The 1.16 put me off the trail.
Thanks. I should have picked that up. The 1.16 put me off the trail.
Hi Hoping from some wisdom from experts here please. I am running MP 1.15 (single seat) on Win 10 using a AVerMedia A188 PCIe Duo...
Replies
3
Views
684
Great - I'm glad to hear the advice helped. :)
Great - I'm glad to hear the advice helped. :)
New user here, just switched over from NextPVR as my TV server backend due to basic streaming and channel change issues. After...
Replies
3
Views
1K
I found the reason for my problem. The R:\ drive is a network drive and so the tvservice (system account) had not the permission to write on it. I changed the drive adress to the UNC adress: \\mediaserver\recordings. Now it's working . Thank you for your support. (y)
I found the reason for my problem. The R:\ drive is a network drive and so the tvservice (system account) had not the permission to...
Hello HTPC with Win7 Pro 64Bit I changed the mainboard slot of my tv card (digital devices cine 6) and installed the MP 1.16 pre...
Replies
6
Views
955
Hi mm, just a heads up: I faced the same problem again after updating HTPC 2 to MP 1.16 Pre. I had done an 'Update satellite list' and had then made a new channel scan. Suddenly the problem with the channel on position '8' - RTL 2 - was there again. Live TV would freeze after I wanted to change to RTL 2 directly by pressing '8' on my...
Hi mm, just a heads up: I faced the same problem again after updating HTPC 2 to MP 1.16 Pre. I had done an 'Update satellite list'...
Hi, I have set up a new HTPC with Windows 10 and MP 1.13. See HTPC 2 in my system specs. When changing during live TV to the...
Replies
17
Views
3K
'Area51' is the place for test builds with new/updated features (which is where I posted git-1.15.0.746). It concentrates the testing and feedback for individual updates each in a single thread, which is much better for development purposes. Years ago we used to have weekly builds, but it made user support difficult with lots of...
'Area51' is the place for test builds with new/updated features (which is where I posted git-1.15.0.746). It concentrates the...
Edited by Owlsroost - For a version of MP1 that works with the DVB-T2 HD transmissions in Germany, see this post -...
Replies
121
Views
22K
I tried it to activate the plugin and its working on MP 15 again. So its fine now. Thanks
I tried it to activate the plugin and its working on MP 15 again. So its fine now. Thanks
Hi, I upgraded to MP 1.13 and recognized that the volume OSD is not longer working. No matter on which screen I am or which skin...
Replies
5
Views
2K
This is a good one sentence explanation. I won't bore you with the obscure technical details. :)
This is a good one sentence explanation. I won't bore you with the obscure technical details. :)
One last teething problem with my new build... I have a dual DVB-S2 card (TBS 6982). If there's a recording using one tuner, then...
Replies
4
Views
807
Hi all. I wanted to post my recent experience with my TV Server/NAS setup which caused me huge problems last week. Hopefully, by posting this, I will help someone else in the future having similar problems. I have my system setup with the TV Server configured to record everything to one of the volumes on my NAS (D-Link Share Centre...
Hi all. I wanted to post my recent experience with my TV Server/NAS setup which caused me huge problems last week. Hopefully, by...
Hi all. I wanted to post my recent experience with my TV Server/NAS setup which caused me huge problems last week. Hopefully, by...
Replies
0
Views
709
No. If it is just a tuning detail update, please post the update here: https://forum.team-mediaportal.com/forums/submit-epg-grabbers-and-tuningdetails.296/ ...or we could move this thread there.
No. If it is just a tuning detail update, please post the update here...
Hi, after some frequency changes unitymedia made last days (113 MHz -> 114 MHz, 121 MHz -> 122 MHz, 129 MHz -> 130 MHz) a new...
Replies
6
Views
3K
No. Only if you detect few error. Or its stable. Because lot of new member or old member search usb tuner. Who can work with mp
No. Only if you detect few error. Or its stable. Because lot of new member or old member search usb tuner. Who can work with mp
Hello, I'm using a newly acquired AverMedia A835 DVB-T and I tried to setup Media Portal. Everything runs fine and the tuner is...
Replies
7
Views
2K
Hi - Yes that has worked thanks.
Hi - Yes that has worked thanks.
Hi, I'm having problems playing TV recordings - they were working yesterday after a fresh install but started failing last night...
Replies
2
Views
740
Great. Thank you for the feedback. :)
Great. Thank you for the feedback. :)
Since i'm using MP to watch T-Home Entertain streams, i have two problems (maybe because of the same reason?) 1: after changing a...
Replies
3
Views
1K
Thanks, that was the answer I was looking for :) I'm using TMPGEnc Video Works 6 - Find it good as it is NVenc certified
Thanks, that was the answer I was looking for :) I'm using TMPGEnc Video Works 6 - Find it good as it is NVenc certified
When I import any (different dates/channels/times) recorded TS files into another program the internal title of the file comes up...
Replies
2
Views
714
The UNC setup made a quicker/faster channel ZAP so it depend of user case for sure to choose UNC or RTSP :)
The UNC setup made a quicker/faster channel ZAP so it depend of user case for sure to choose UNC or RTSP :)
I'm having problems playing live TV or recorded TV using my client MediaPortal PC. Everything runs fine on my Server.
Replies
6
Views
1K
After trying many different things, I got the best result by setting LAV filters to DXVA Native from Intel QuickSync and disabling Refresh Rate Changer. There was still stuttering though, so it wasn't solved. The latest things I've done is update LAV filters and the Intel Graphics drivers, and now the stuttering seems to be gone. I...
After trying many different things, I got the best result by setting LAV filters to DXVA Native from Intel QuickSync and disabling...
Hi I just upgraded my Win 7 32-bit HTPC to Win 7 64-bit, so I could use more than 4GB of RAM. Hardware: * Digital Devices Octopus...
Replies
15
Views
2K
UNC uses a 'direct' link to your timeshift file (see it as playing a local file on your computer), were RTSP is a streaming (network) protocol.
UNC uses a 'direct' link to your timeshift file (see it as playing a local file on your computer), were RTSP is a streaming...
Hi all, I have a problem watching live TV since I switched my MediaPortal Client from an AMD APU to an intel NUC. I experience...
Replies
6
Views
2K
Yep problem solved. Not sure how to mark this thread solved.
Yep problem solved. Not sure how to mark this thread solved.
Trying to watch TV from another local computer and I get this error. "unable to connect to database all ports fine" TV plays fine...
Replies
16
Views
3K
Thanks! Good tip, will try that as well. For now it works OK again... That SSD is quite buggy, it caused an unrecoverable BSOD in windows 8.1, forcing me to do a complete reinstall of w8.1 last week. Signal strength is excellent, 100% all the time, so I am pretty sure the SSD is the culprit. I will have it replaced this week, by a...
Thanks! Good tip, will try that as well. For now it works OK again... That SSD is quite buggy, it caused an unrecoverable BSOD in...
Hi, Today I did a clean install of Mediaportal 1.10.0 final that was realeased today.. but when watching live HD TV, I experience...
Replies
4
Views
952
Yes - it was almost midnight when I posted.:sleep: I've been using DVB Viewer for a very long time. It was actually my brother's idea that I should install TV Server so he could stream some TV from me when he needed to watch some sports or other channels he doesn't have himself. So it's actually a service I provide for my brother...
Yes - it was almost midnight when I posted.:sleep: I've been using DVB Viewer for a very long time. It was actually my brother's...
I have a Cinergy C PCI TV Card and a Terratec H5 USB TV Card. The latter is configured to work in TVServer - and does so fine. The...
Replies
4
Views
869
Hello MediaPortal and TV Server communicate using the network connection, even when installed on the same box. So this is not unexpected. You need audio to be connected too. mm
Hello MediaPortal and TV Server communicate using the network connection, even when installed on the same box. So this is not...
Hi, I have a problem that just started today. I had to turn everything off to move some furniture and when I turn the HTPC back on...
Replies
1
Views
640
To keep things simple, I have removed the CI Hardware and removed anything related from my configuration. This way I hope to be able to track down some of our playback issues more easily. You can find the corresponding post as well as logs here: https://forum.team-mediaportal.com/threads/no-video-but-audio-on-second-stream.127487/
To keep things simple, I have removed the CI Hardware and removed anything related from my configuration. This way I hope to be...
Live TV and Radio frequently stop in the middle of playback. I have looked through the logfiles and found the following: On the...
Replies
4
Views
1K
No problem - thanks for reporting back. Always good to hear a success report. :)
No problem - thanks for reporting back. Always good to hear a success report. :)
Hi all, I've just rebuilt my TV server and had nothing but heartache... finally back to where I can scan for channels and am...
Replies
9
Views
1K
Top Bottom