Search results

  1. B

    [solved] How to manually set MAC of TV Server for WOL

    Hi, I have a little issue with the WOL function. I have two network adapters in my Server (10Gbit and 1Gbit). Only the 1Gbit supports WOL (it's onboard). When I set e.g. the video folders on the client side within MediaPortal Configuration, I can click "Learn MAC address now", but...
  2. B

    TV-Server Auto-Update mptvdb after x hours

    Hi, maybe someone can give me some advice. I have two PCs (A and B) and each is equipped with a TV card for recording. I record to a shared folder, which works fine. All recordings and XMLs are stored correctly. Both on latest MP1, Win10 x64. My challenge is the following. If I record with...
  3. B

    Changing to Full HD causes crash of Video Driver

    Hi Sebastii, just wanted to share my further findings. I bought a new GPU and added it, but no luck, driver crashed again. The I reinstalled Win 10 (of course creating an image first) with version 1803 and reinstalled 1.20. Still no luck. Still 720 worked, but 1080 crashed the GPU driver. Of...
  4. B

    Changing to Full HD causes crash of Video Driver

    Well, I would try to avoid re-installing Win10 at first hand. I have some good, but old TV card which is a bit tricky to install (Fire-DTV). GPU drivers I tested already the last 6 versions :-) No luck. Before I go the long way for the insider build, I'll try the MP 1.20 version that you...
  5. B

    Changing to Full HD causes crash of Video Driver

    That was a lightning fast reply :-) My system memory is 32GB DDR4 and as far as I saw from the logs the GPU takes 4GB for itself. Without prove, I'd say MS is the culprit, since before the update all worked fine in the same configuration. No worries and thanks for trying. Looks like I need to...
  6. B

    Changing to Full HD causes crash of Video Driver

    Well, i have no graphics card at hand, just thought I have one, but it was an old AGP-bus card :-) I am a little behind the technology. And I am reluctant to buy one just for testing which may not result in resolving the issue. What I really don't understand is, why it works at 720p flawless...
  7. B

    Changing to Full HD causes crash of Video Driver

    Thank you Sebastiii. And apologies for my late reply. Is there anything you can suggest? I have the feeling that my AV receiver may cause this. Would you think that an alternative graphics card could help? Appreciate your help. Thanks
  8. B

    Changing to Full HD causes crash of Video Driver

    Thank you Sebastiiii for looking into this. I added the debug log, hope I did this correct. My feeling is that either the driver is faulty or some plugin is the culprit. I do not use Refresh changer. Thanks for your time.
  9. B

    Changing to Full HD causes crash of Video Driver

    Hi, maybe you have some advice for me. I have MP 1.19 installed on a Win10 X64 machine using an Intel i3 with integrated Intel HD 530 GPU. The HTPS is connected to a Sony AV receiver that supports Full-HD and the routes the signal to a full-HD capable JVC TV. Now the following happens. Normal...
  10. B

    MP unusable after Windows april update

    Same here. In my case the Windows device manager shows that the Display-Driver crashed (exclamation mark). As this is hd530 with Audio (for HDMI), there is no sound as well anymore. Only re-install of display driver gets me video and audio back. But literally I can't start MP (on 1.19, too). I...
  11. B

    Adding of a new TV Card corrupts other card settings

    Hi mm1352000, first thanks for your lightning fast reply. Of course this is not an issue of Mediaportal. Sorry if this somehow sounded like that. I just wanted to check, if someone has made similar experience and possibly found a solution/driver that works. But the chances that a similar...
  12. B

    Adding of a new TV Card corrupts other card settings

    Hi, I guess I need some help from the experts here. If you are looking for the Log-Files, please be so kind and take a minute to read, as I think I need more focused guidance when to take the logfiles. I have Mediaportal 1.18 on my Win 10 X64 system installed. Intel I3 with SSD and a 2TB Media...
  13. B

    Stutter when playing movie via recorded TV, but not if watched via Videos

    Alright, here comes the update. I did a new recording of a HD stream and watched it on the client without MCEbuddy used. Worked fine, no stutter. Then ran MCEBuddy and it also worked fine :-) That puzzled me a bit. So I checked the TV cards for discontinuities, but there were none. Actually -...
  14. B

    Stutter when playing movie via recorded TV, but not if watched via Videos

    --------------------------------------------------- Hi MM1352000, thanks for sharing your experience. Very interesting. Well I did a couple of additional tests shortly described: What I tested in addition: On the client where the logs are from seems not to be under a heavy load. It is a Phenom...
  15. B

    Stutter when playing movie via recorded TV, but not if watched via Videos

    Hi and thanks again, indeed a good start as I think the stuttering has reduced. I also added the LAV filter again via the Media Portal Extension manager, as I thought they might be of newer date. I attached the new log-files, this time just playing the recording in the TV section of MP. I...
  16. B

    Stutter when playing movie via recorded TV, but not if watched via Videos

    Hi MM, thanks for your reply in nano-seconds :-) Actually I didn't change the settings or the codecs as such, so it is really interesting that the LAV filters seem not to be in use. Which means I am totally lost now. Please find the image attached. Hope it is readable. Many thanks in advance...
  17. B

    Stutter when playing movie via recorded TV, but not if watched via Videos

    Hi and thanks, and a big sorry for my late reply. I checked the TSReader.log shortly and there are entries appearing after a short while - i.e. when the stuttering starts - that says "Demux : Video to render too late" What I did: I removed all logs and then started the play of the recording...
  18. B

    Stutter when playing movie via recorded TV, but not if watched via Videos

    Hi, I have some strange effect with Mediaportal 1.17. I recorded a TV movie that was in HD. It is stored on a media server and the client is accessing this .TS file via GB network. Now, if I watch this recorded movie via the TV section using "Recorded TV" the movie stutters and jumps like...
  19. B

    Live TV Stutter since Win 10 upgrade

    Hi Groovemaze, sorry to hear that this didn't work for you. But as MM said, there are so many dependencies, so it was only one try out of so many. For me only a old VISTA driver made the difference, the latest ones caused stuttering. Actually I also remember now, that I had issues with my...
  20. B

    After upgrade to 1.14 (from 1.12) MP is not starting and hangs during start.

    That's very kind of you. Of course, I hope I don't have to bother you.
  21. B

    Live TV Stutter since Win 10 upgrade

    Hi MM and GR, I am certainly not an expert, I only wanted to share my view. I have a older HVR930c and a Cinergy xs HD, well besides two other cards (a newer Technotrend and the good old FireDTV). I always had kind of problems when both cards ran in parallel (I already had separated the couple...
  22. B

    After upgrade to 1.14 (from 1.12) MP is not starting and hangs during start.

    Hello MM, unbelievable what you guys think about when coding this software. A masterpiece indeed. Well now back to my problem - saying ashamed it suddenly works. What did I do. I upgraded from 1.12 to 1.14 and only changed the log level to debug like you proposed. Then I started MP waiting...
  23. B

    After upgrade to 1.14 (from 1.12) MP is not starting and hangs during start.

    Wow, thanks for your prompt answer. Great, I will try that, but there is a little issue with killing MP. I faced that MP will change to suspended mode and nothing was able to kill the process at all. Using taskkill didn't work and also ProcessExlorer didn't help. Furthermore power shell was...
  24. B

    After upgrade to 1.14 (from 1.12) MP is not starting and hangs during start.

    Hi, maybe someone can help me. I recently upgraded my MP to 1.14 from 1.12. In 1.12 all was running fine, no issues at all. After 1.14 was installed, when I start MP, then MP hangs at the "initialization of input devices" and doesn't move onward (I waited half an hour :)). Reverting back to...
  25. B

    Live TV Stutter since Win 10 upgrade

    Hi, I am sorry, I am not familiar with reading the log files, but I had the same problem. TV was almost impossible, watching or recording. I have a hauppauge card and the solution for me was to replace the faulty driver (which was working perfectly in Win 7) by the old Vista driver :-) Now it...
Top Bottom