Search results

  1. J

    TVServerKodi with SQLITE

    OK, so I usually do the right thing then when scanning on a card without a CI/CAM and map the channels afterwards. Thanks again! But I still have no clue why it after ten days suddenly started to work. But right now I really don't care, because it is now working again! :-)
  2. J

    TVServerKodi with SQLITE

    Normally I am not scanning on this card at all, I map DVB-T/T2 channels after scanning on the card that is the qickest one to scan (a BlackGold DVB-T2 card for freeview only, but I have never had any issues with that card). But in this case I was scanning on the TBS card. MIght be a poor...
  3. J

    TVServerKodi with SQLITE

    I actually now have the TBS-card working under MP1. Could't first get it to work at all and got really frustrated and started to move around CAM-modules and Boxer cards, but nothing helped. Tried starting the server without TBS power adapter connected and then connected it and so on, but nothing...
  4. J

    TVServerKodi with SQLITE

    You're entire message is stating exactly my opinion around this, but it is not helping. It is even so that the TBS-card is working with CAM without a patch under MP2 TV-server, but I need the patch under the MP1 TV-server to get the CAM to work (but it is still working poorly under MP1). My best...
  5. J

    TVServerKodi with SQLITE

    Would it be possible to get the MP2 TV-server to work with MySQL? I thought I saw that option when installing MP2 TV-server the first time, but I can't seem to get that option any more. There seems to be no way to amke an uninstall of MP2 TV-server that cleans things up as for MP1, so it is hard...
  6. J

    [solved] MP2 with MySQL

    But if I want to use MySQL? How do I do it then? SQLite is not working properly with TvServerKodi in MP2, I get no EPG to the client. Furthermore there are several plugins that have not been updated to support SQLite yet. So if I want to do it, how do I do it? Btw, I thought I saw a question...
  7. J

    TVServerKodi with SQLITE

    EPG seems to still not be working based on the discussions on Kodi forum. Does anyone have a workaround for this? I have huge issues with the MP1-TV-server and MP2 server at least works, so I prefer the MP2 one...
  8. J

    TBS: CI/CAM support and other improvements

    Good to see that several people are quick on responding though!
  9. J

    TBS: CI/CAM support and other improvements

    Sorry for not being100% clear here. It is the CI+ capable CAM that is needed as it supports MPEG4 decryption (also needed for MPEG4 on DVB-T, not only for DVB-T2). I have one such CAM for my DVBsky-card already, but I totally forgot that such a CAM is needed when moving over my old CAM (from my...
  10. J

    TBS: CI/CAM support and other improvements

    HI, I already have a DVBsky-card that works fine. The issue is definitely that I forgot that my second CAM (from my dear FloppyDTV that died, may it rest in peace) is not supporting CI+. Therefore it is not decrypting DVB-T2. I will test this as soon as I get home from work, but I am so sure...
  11. J

    TBS: CI/CAM support and other improvements

    Hi, can anyone get the TBS-cards to work with encrypted DVB-T2 channels? My understanding is that it shall be supported. I have at least read that it shall work with TBS own TBSviewer application, which indicates to me that this is not a Mediaportal issue, but as you know so much... I get...
  12. J

    [Question] MPExtended WebMediaPortal and Chromecast

    It should perhaps not be so hard to do this if you use the chrome browser as application for this. Open the web interface of a stream in MPextended in chrome and put it to full screen and move it to the chromecast device. I would've tried it already if I would've had a ChromeCast device... But...
  13. J

    Stream Live TV to a DLNA Device? Is it Possible?

    Making live TV work with DLNA is not that hard - really. Under Linux I would do that with the FUSE-filesystem (userspace filesystem), where I can easily make a filesystem that presents whatever I need to show. On Windows the solution is probably: - Dokan, which is a Windows user mode file...
  14. J

    VBR codec problems with 1.3.0, but not in 1.2.3

    Problem solved. Reinstalled windows and mediaportal on one of the computers and the problem disappeared. Now I just need to figure out why...
  15. J

    VBR codec problems with 1.3.0, but not in 1.2.3

    I have an interesting problem in my split setup. Installed 1.3.0 and got a lot of stuttering on VBR encoded channels. Both SD and HD. All other channels are fine. I have the same problem on two different frontends also, both are AMD CPUs. The problem is not on all shows, only with a lot of...
  16. J

    mysqld.exe CPU spikes whenever TV Server is running

    I have a split setup (server separate from client) and I also have the spikes on the client - causing stuttering. I have tries to use UNC paths instead of RTSP without success. It is however not on all channels... ...most SDTV channels are working just fine, they are on other MUXes though. I...
  17. J

    Subsonic plugin for Mediaportal

    HI, I have tried this a bit now and found a couple of issues: - if one removes the start screen in subsonic, no results are given back (empty play-list). Is it expecting a response from the start-screen of subsonic? - if I use https, it seems to not be working (can't even authenticate), not...
  18. J

    Upgrade from MP 1.1.3 to 1.2.1 is allowed with VISTA SP1...

    MediaPortal Version: 1.2.1 (Client Only) MediaPortal Skin: Windows Version: Vista SP1 (on Client) CPU Type: AMD 3000+ HDD: Samsung 200G Memory: 1GB DDR2 Motherboard: GA-MA78GM-S2H rev 1.1 Video Card: ATI HD3200 (built-in on MB) Video Card Driver: Catalyst 8.11 Sound Card: Realtek...
  19. J

    Cant get mediportal streaming to work - "unable to play:stream 3.0"

    I have the same problem from time to time, but if I select teh stream under the live-tv menu->streams, then it works after a few seconds. If I reboot the client the problem disappears. I have no firewall...
  20. J

    Noise? Zotac ZBOX HD-ID40 Plus alternative?

    If you run the Zotac with an SSD and adjust the termal limit a bit in BIOS it is dead quiet... ...at least that is what I have read in other foras. I am about to buy one to run my primary MP client on... € The ZOTAC ZBOX ID40, 2GB DDR@800MHz and a 32GB SSD and one is up and running for only 300€.
  21. J

    empty or or no .ts file when recording

    And you are not having the same problem that I reported in this (https://forum.team-mediaportal.com/television-mytv-frontend-tv-server-90/recordings-fail-empty-ts-file-53480/index2.html) thread? When I removed the encrypted channels from the card without CAM it solved it. I now managed to get...
  22. J

    Recordings fail: empty .ts file

    Could someone perhaps try to test whether this bug is still there on 1.1? Should be reported in that case....
  23. J

    Recordings fail: empty .ts file

    And after removing the encrypted channels from the non-CAM card the recording work.
  24. J

    Recordings fail: empty .ts file

    Hi, I have a similar problem... I have a non CAM-based card with lower prio and a card without CI as highest prio, to make sure that I always (as far as possible at least) use the card without CAM for the not encrypted channels... I have all channels mapped to both cards, which is OK since the...
  25. J

    TVplugin - avoiding RTSP in multiseat mode (test plz).

    I think that my biggest problem had to do with the interaction between the MP client and Directx when running RTSP, see this thread: https://forum.team-mediaportal.com/1-0-1-final-svn-builds-314/failing-video-rendering-one-my-clients-58679/#post417238 And the worst bug seemed to be timing...
  26. J

    TVplugin - avoiding RTSP in multiseat mode (test plz).

    I have identified that 1.0.2 solved the last of the major RTSP problems I had, so now I'll go for RTSP anyway...
  27. J

    Multi-seat not working...

    in 1.0.2 :)
  28. J

    Failing video rendering on one of my clients...

    in 1.0.2 :) This release has solved all my old problems. :-)
  29. J

    Black screen after channel change...

    1.0.2 solved the rest of the problems... ...so now it works like a charm! :-)
  30. J

    Stuttering Live-TV nearly gone!!! Please try my solution and give feedback!

    I have this roblem occationally, mainly when using timeshifting (paused the show). But I have ATI/AMDD graphics board. I think this problem may have several sources...
  31. J

    TVPlugin doesn't use card priority to check recording conflicts

    The conflict handling is not working good for watching TV either. The only way I have found to go around that is to have tha card with the lowest number of channels first, then more and more channels. This way conflicts are automatically solved by using the first card that actually can handle a...
  32. J

    TwinhanDTV Cab-CI 2033 DVB-C, bundled accessories

    If you have poor reception this is not a card for you (I have one that has too poor reception on some MUXes to be usable). I also from time to time have problems with card detection... And if you have poor reception USB dongles are definitely nothing for you. I have tried more than a handful...
  33. J

    MP1.01 fixed the slow browsing of "deep" network shares

    Well, be happy that you have 1.0.1 then. 1.0 often stopped for a minute or so when playing music or showing photos. With 1.0.1 there seems to be some kind of timeout after roughly 10s, so if a song or photo is not found it goes to the next one instead. This improves the experience a lot, even...
  34. J

    Stuttering timeshifted video...

    Anyone else than me that has problems with watching timeshifted video in 1.0.1? After watching about 15 minutes of timeshifted video strem (timehift 25 minutes) I started to get some stuttering. It got worse and after approximately 3 minutes it was impossible to watch anymore. Stopped...
  35. J

    Video rendering failing in multi-seat with client on ga-ma78gm-s2h

    Thanks Elliotmc. Made a new thread in the correct fora (https://forum.team-mediaportal.com/1-0-1-final-svn-builds-314/failing-video-rendering-one-my-clients-58679/)- But answering your questions: - changing codecs is not solving the issue. Have tried many combinations... - I can only get...
  36. J

    Failing video rendering on one of my clients...

    TV-Server Version: 1.0.1 standalone MediaPortal Version: 1.0.1 (Client Only) MediaPortal Skin: Windows Version: Vista SP1 (on Client) CPU Type: AMD 3000+ HDD: Samsung 200G Memory: 1GB DDR2 Motherboard: GA-MA78GM-S2H rev 1.1 Video Card: ATI HD3200 (built-in on MB) Video Card Driver: Catalyst...
  37. J

    Video rendering failing in multi-seat with client on ga-ma78gm-s2h

    Ping... What more can I do to help getting this trouble report accepted or rejected? I would at least like to get some feedback to the problem... This is a big issue for me and I really want to solve it...
  38. J

    Running different versions of backend and frontend.

    Dino2008: Have you tried the solution in this thread? https://forum.team-mediaportal.com/1-0-1-final-svn-builds-313/tvservice-requires-manual-stop-start-after-resume-58157/ It seems like a long shot due to different symptoms, but could be worth trying... ...maybe the delay would solve...
  39. J

    Running different versions of backend and frontend.

    Chemelli: I am well aware of that, but it is very useful to have different versions for several reasons: - I am mainly doing it for quality assurance, i.e. verifying where problems are residing. I had a lot of problems with RTSP when switching channels earlier and I have a test-unit (one...
Top Bottom