2 cards : Record set to its beginning when back to the recording channel

Discussion in 'Fixed 0.2 RC3 Bugs' started by Broceliande, March 26, 2006.

  1. Broceliande
    • Team MediaPortal

    Broceliande Retired Team Member

    Joined:
    April 26, 2006
    Messages:
    186
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Windows Version: Windows XP pro SP2
    CPU Type: AMD Athlon 3200+
    Memory: 1 Go DDR 400 ( dual channel enabled )
    Motherboard: FS45 (Shuttle Inc)
    Motherboard Chipset: Nforce 2
    Motherboard Bios:
    Video Card: Nvidia Geforce 5900XT
    Video Card Driver: Last Forceware v 8.1.9.8
    Sound Card: Nvidia AC97
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver: 6.14.442.30
    1. TV Card: Hauppauge Wintv Nova-t Usb2
    1. TV Card Type: DVB-T
    1. TV Card Driver: 1.0.12.23189
    2. TV Card: Pinnacle pctv 310i
    2. TV Card Type: Hybride DVB-T/Analog
    2. TV Card Driver: 1.3.3.0
    Video Codec: Nvidia (Purevideo)
    Audio Codec: Nvidia decoder
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case:
    Power Supply:
    Remote: Ati remote wonder I
    TV:
    TV - HTPC Connection: S-Video

    Don't now if it's a bug.
    To reproduce :
    When using 2 cards for recording tv
    1) select a channel, record it
    2) Switch to another channel then wait a bit time.
    3) Switch back to the recording channel, the timeline is set to the beginning of the record, so that you have to go to the end to see the movie progress ( in case you record it manullay and want to know when you must stop ,for ex )

    - This occurs each time you come back to the recording channel from another



    With this comes sometimes a 'no signal' issue.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Taipan
    • Team MediaPortal

    Taipan Retired Team Member

    Joined:
    February 23, 2005
    Messages:
    2,075
    Likes Received:
    22
    Gender:
    Male
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +23 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Show System Specs
    I think it is a bug - a very similar issue has just been logged in Mantis...

    I can confirm that I have the same problem.
     
  4. Broceliande
    • Team MediaPortal

    Broceliande Retired Team Member

    Joined:
    April 26, 2006
    Messages:
    186
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Thanks for this info, i followed the link to this log :
    It's seems to be the very same bug, wich is certainly more frequent with 2 cards, because switching between the cards must be like re-entering MyTV.
     
  5. ronilse
    • Team MediaPortal

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    It has status as fixed in Mantis, is it?

    Regards
    Roy
     
  6. Broceliande
    • Team MediaPortal

    Broceliande Retired Team Member

    Joined:
    April 26, 2006
    Messages:
    186
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Yes it is, since a few CVS's now. Sorry i didn't reported it.
    ;)
     
  7. ronilse
    • Team MediaPortal

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    Thanks for reporting back, now moved to fixed :)

    Regards
    Roy
     
  8. imported_KRA

    imported_KRA Portal Member

    Joined:
    March 19, 2006
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    damn..

    I wish this wasn't fixed, I enjoyed it much more the other way.

    Say when you have a fotty game programmed for recording, and you come home 15 minutes into the game, you want to start watching at the beginning, not com in and see the score and have to rewind back to the start.....

    Just my .2
     
  9. Broceliande
    • Team MediaPortal

    Broceliande Retired Team Member

    Joined:
    April 26, 2006
    Messages:
    186
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Understanding your opinion...
    You may will consider this case :
    You started a manual recording on channel x, then switch to channel y to see another tv program. Now channel y has ads or you just want to see if the program you are recording has finished, so you switch back to channel x.
    Before the fix : You are taken to the recording start, and have to jump to the end to see where you are in your tv prog. The most important issue there is that your HDD head has to jump to the recorded file start while it's still recording at the end of it. This often causes stuttering on the current recorded frames, especially if you have been recording for a long time.
    I guess there won't be any request to "un-fix" this bug anyway ;)
     
  10. imported_KRA

    imported_KRA Portal Member

    Joined:
    March 19, 2006
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I see your point and I have a suggestion for solution:

    Every recording should be listed in "recorded tv" even though it's not finished recording yet. That way you could go in real time if you start "My TV", or from the beginning if you go straight to "recorded tv" and choose to view it from there.
     
  11. ronilse
    • Team MediaPortal

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    If you go in to "Scheduled" you can decide to watch from start or watch from current live point.

    Regards
    Roy
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!