Adding icons

Discussion in 'Skins and Plugins Installer (MPEI)' started by twilliams34, December 6, 2008.

  1. twilliams34

    twilliams34 New Member

    Joined:
    December 6, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Hi
    Sorry if this has been asked before, tried the search but with no luck.

    I am currently using the Monochrome skin and would like to add another icon on the front screen, to link to my home videos i have stored on the hard drive.
    I have looked for additional plugins but can not seem to find one.



    Any help would be appreciated.

    Cheers
    Tony
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. schneid
    • Premium Supporter

    schneid MP Donator

    Joined:
    November 11, 2008
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Location:
    Nevada
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Are you trying to add or change BasicHome or Home? For BasicHome you must edit hyperlink, icon, label, and hover image in basichome.xml. Home will simply read read whatever hover_my ??????.png you have in your skinname\media folder for your "enabled" plugins. For example, to change news, back up your old hover_my news.png and replace it with the one you want.

    For BasicHome you must edit the section you want to change in basichome.xml:

    <control>
    <description>1 - Button</description>
    <type>button</type>
    <id>2</id>
    <posX>40</posX>
    <posY>260</posY>
    <width>300</width>
    <height>180</height>
    <textureFocus>basichome_focus.png</textureFocus>
    <textureNoFocus/>
    <hyperlink>2700</hyperlink>
    <label/>
    <onright>3</onright>
    <onup>13</onup>
    <ondown>6</ondown>
    <onleft>13</onleft>
    </control>
    <control>
    <description>1 - Icon</description>
    <type>image</type>
    <id>1</id>
    <posX>125</posX>
    <posY>270</posY>
    <width>130</width>
    <height>130</height>
    <texture>basichome_news.png</texture>
    </control>
    <control>
    <description>1 - Text</description>
    <type>label</type>
    <id>1</id>
    <posX>40</posX>
    <posY>400</posY>
    <width>300</width>
    <height>40</height>
    <label>9</label>
    <align>center</align>
    </control>
    <control>
    <description>1 - Image</description>
    <type>image</type>
    <id>1</id>
    <posX>1300</posX>
    <posY>260</posY>
    <width>580</width>
    <height>580</height>
    <texture>hover_my news.png</texture>
    <animation effect="fade" time="1000">VisibleChange</animation>
    <visible>Control.HasFocus(2)</visible>
    </control>

    For numeric codes for hyperlinks and labels use the attached chart:

    Sorry it is so painful.
     

    Attached Files:

    • Plugins.png
      Plugins.png
      File size:
      92.8 KB
      Uploaded:
      December 13, 2008
      Views:
      151
  4. schneid
    • Premium Supporter

    schneid MP Donator

    Joined:
    November 11, 2008
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Location:
    Nevada
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
  5. rivera
    • Team MediaPortal

    rivera Retired Team Member

    Joined:
    December 1, 2008
    Messages:
    237
    Likes Received:
    21
    Ratings:
    +21 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    hover for News

    I am using Blue3 skin.
    I created png file "hover_my news.png" (based on some default hover file) and copied in to the "skin/Blue3/Media" folder.
    By the way, the folder already contained a file with this filename but this file was empty.
    But nothing changed - this picture is not displayed for News.

    I suspect that actually all icons are loaded not from media folder but from several packed png files with names like "packedgfx....png" stored inside "Documents and Setting" folder.
    So, should we change these files?
     

    Attached Files:

  6. schneid
    • Premium Supporter

    schneid MP Donator

    Joined:
    November 11, 2008
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Location:
    Nevada
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Did you delete your cache? Mp needs to recreate to include new/changed graphics.
     
  7. rivera
    • Team MediaPortal

    rivera Retired Team Member

    Joined:
    December 1, 2008
    Messages:
    237
    Likes Received:
    21
    Ratings:
    +21 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    RSS icon

    Great !!! It works!!!
    I deleted "cache" folder and then my RSS icon appeared/
    Thank you very much!

    Two more things:

    1. The added icon now is displayed inside RSS plugin and this seems not pretty :(.
    2. Not related to the issue but also annoying for me - a title of some selected article is displayed on the right top corner of the screen (I think it's meaningless)

    To solve it:
    - find "myrss.xml" file in "/skin/Blue3" folder.
    - make a backup of this file.
    - in this xml-file correct a name of the picture file: instead "hover_my news.png" type "hover_my news_read.png"
    - create a new empty png-file "hover_my news_read.png" in the "skin/Blue3/Media" directory. This empty file can be made by copy of any other present empty file in this directory. Otherwise, you can create any picture as wish.
    - in "myrss.xml" remove these lines:
    <control>
    <description>Selected item Label</description>
    <type>fadelabel</type>
    <id>1</id>
    <posX>660</posX>
    <posY>70</posY>
    <width>400</width>
    <label>#selecteditem</label>
    <font>font13</font>
    <align>right</align>
    <textcolor>ffffffff</textcolor>
    </control>
     
  8. schneid
    • Premium Supporter

    schneid MP Donator

    Joined:
    November 11, 2008
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Location:
    Nevada
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Are you using 5 as label?

    To fix alignment problems pay attention to to the position of the icons next to it. X position will match the icon above or below, y will match those side by side. Also pay attention to "align" left, right, center.

    Did you edit your ORIGINAL xml? It's alignments should be correct. You just want to change hyperlink, icon, label, and hoverimage in it. Is you icon the correct size for the skin? That can cause positioning issues.

    Search, download, use Microsoft's XML Notepad to edit xml's. Makes it much easier to keep things in order.

    Keep your sense of humor. MP is really a puzzle/brain teaser/game. I am not sure it is solvable by mortal boys and girls. It's still a lot of fun.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!