MP2 - V2.1 After changing audio device (WASAPI exclusive) MP2 crashed (1 Viewer)

Status
Not open for further replies.

Helios61

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 30, 2008
    4,587
    871
    59
    NRW
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    It's odd, with this bass.dll there are only 2 WASAPI enries in player config (that' fine), but playback still doesn't work. ->

    snip_20170109181659.png

    Code:
    [2017-01-09 18:15:13,629] [44122  ] [InputMgr ] [DEBUG] - WorkflowManager: Entering model context with workflow state '330f967a-ab94-4890-9c6c-c1f86e672487' (old state was 'e01d0120-cc8e-4405-a9b6-6e2f2f3617b1') in new workflow model '0eb2a664-5ca1-4b1e-b661-527004d6019b'
    [2017-01-09 18:15:13,667] [44160  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 0: 'Kopfhörer (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_UNPLUGGED Device path: [{0.0.0.00000000}.{20569baa-3ea6-49d6-9c26-139388e39b04}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,667] [44160  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 1: 'Kopfhörer (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_LOOPBACK, BASS_DEVICE_INPUT, BASS_DEVICE_UNPLUGGED Device path: [{0.0.0.00000000}.{20569baa-3ea6-49d6-9c26-139388e39b04}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,667] [44160  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 2: 'Lautsprecher (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_UNPLUGGED Device path: [{0.0.0.00000000}.{24695efb-7b38-4fac-b6ea-d04c214f9faf}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,668] [44161  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 3: 'Lautsprecher (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_LOOPBACK, BASS_DEVICE_INPUT, BASS_DEVICE_UNPLUGGED Device path: [{0.0.0.00000000}.{24695efb-7b38-4fac-b6ea-d04c214f9faf}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,668] [44161  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 4: 'LG TV (Intel(R) Display-Audio)' Flags: BASS_DEVICE_UNKNOWN Device path: [{0.0.0.00000000}.{3a78a3dd-63e9-46d4-ac2c-7bd4937e26ac}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,668] [44161  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 5: 'LG TV (Intel(R) Display-Audio)' Flags: BASS_DEVICE_LOOPBACK, BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.0.00000000}.{3a78a3dd-63e9-46d4-ac2c-7bd4937e26ac}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,668] [44161  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 6: 'LG T (Intel(R) Display-Audio)' Flags: BASS_DEVICE_UNKNOWN Device path: [{0.0.0.00000000}.{4fd85a9b-922b-428d-b1e0-bba610f8f03f}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,668] [44161  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 7: 'LG T (Intel(R) Display-Audio)' Flags: BASS_DEVICE_LOOPBACK, BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.0.00000000}.{4fd85a9b-922b-428d-b1e0-bba610f8f03f}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,669] [44162  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 8: 'RX-V679 (Intel(R) Display-Audio)' Flags: BASS_DEVICE_UNKNOWN Device path: [{0.0.0.00000000}.{7209d9db-5343-4560-95c8-724c95cdf669}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,669] [44162  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 9: 'RX-V679 (Intel(R) Display-Audio)' Flags: BASS_DEVICE_LOOPBACK, BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.0.00000000}.{7209d9db-5343-4560-95c8-724c95cdf669}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,669] [44162  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 10: 'Interne AUX-Buchse (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_UNKNOWN Device path: [{0.0.0.00000000}.{8662d4cc-22ab-4a50-89a0-22d98642719d}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,669] [44162  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 11: 'Interne AUX-Buchse (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_LOOPBACK, BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.0.00000000}.{8662d4cc-22ab-4a50-89a0-22d98642719d}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,669] [44162  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Use  WASAPI Device 12: 'RX-V679 (Intel(R) Display-Audio)' Flags: BASS_DEVICE_ENABLED, BASS_DEVICE_DEFAULT Device path: [{0.0.0.00000000}.{a1f2c10e-55d8-4bee-8a8d-26d26a57d012}] Ch: 6
    [2017-01-09 18:15:13,670] [44163  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 13: 'RX-V679 (Intel(R) Display-Audio)' Flags: BASS_DEVICE_ENABLED, BASS_DEVICE_LOOPBACK, BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.0.00000000}.{a1f2c10e-55d8-4bee-8a8d-26d26a57d012}] Ch: 6
    [2017-01-09 18:15:13,670] [44163  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 14: 'Interne AUX-Buchse (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_UNKNOWN Device path: [{0.0.0.00000000}.{ae37f693-68e5-4cb1-b730-31b6ed15ebc6}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,670] [44163  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 15: 'Interne AUX-Buchse (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_LOOPBACK, BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.0.00000000}.{ae37f693-68e5-4cb1-b730-31b6ed15ebc6}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,670] [44163  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 16: 'Interne AUX-Buchse (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_UNKNOWN Device path: [{0.0.0.00000000}.{b3a32675-1176-488b-90c7-4f02a3f4e078}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,670] [44163  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 17: 'Interne AUX-Buchse (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_LOOPBACK, BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.0.00000000}.{b3a32675-1176-488b-90c7-4f02a3f4e078}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,671] [44164  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Use  WASAPI Device 18: 'Digitalaudio (S/PDIF) (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_ENABLED Device path: [{0.0.0.00000000}.{e3557841-6e98-426c-a75c-c7415c0b798c}] Ch: 2
    [2017-01-09 18:15:13,671] [44164  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 19: 'Digitalaudio (S/PDIF) (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_ENABLED, BASS_DEVICE_LOOPBACK, BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.0.00000000}.{e3557841-6e98-426c-a75c-c7415c0b798c}] Ch: 2
    [2017-01-09 18:15:13,671] [44164  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 20: 'Lautsprecher (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_UNKNOWN Device path: [{0.0.0.00000000}.{e77944bf-d80b-42b1-ae7c-a9f30ecfc2f5}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,671] [44164  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 21: 'Lautsprecher (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_LOOPBACK, BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.0.00000000}.{e77944bf-d80b-42b1-ae7c-a9f30ecfc2f5}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,671] [44164  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 22: 'Interne AUX-Buchse (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_UNKNOWN Device path: [{0.0.0.00000000}.{ead434e3-b17d-4a73-8afb-44c699e88f47}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,672] [44165  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 23: 'Interne AUX-Buchse (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_LOOPBACK, BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.0.00000000}.{ead434e3-b17d-4a73-8afb-44c699e88f47}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,672] [44165  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 24: 'LG T (Intel(R) Display-Audio)' Flags: BASS_DEVICE_UNKNOWN Device path: [{0.0.0.00000000}.{fc4b4e5c-9bdd-41ad-96fc-bc6f573600ba}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,672] [44165  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 25: 'LG T (Intel(R) Display-Audio)' Flags: BASS_DEVICE_LOOPBACK, BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.0.00000000}.{fc4b4e5c-9bdd-41ad-96fc-bc6f573600ba}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,672] [44165  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 26: 'Mikrofon (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_INPUT, BASS_DEVICE_UNPLUGGED Device path: [{0.0.1.00000000}.{05ef50d3-6637-41a2-beec-246da568babd}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,672] [44165  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 27: 'Mikrofon (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_INPUT, BASS_DEVICE_UNPLUGGED Device path: [{0.0.1.00000000}.{3720183e-ee93-4267-b5a0-b16c465a633a}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,672] [44165  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 28: 'Mikrofon (HD Webcam C525)' Flags: BASS_DEVICE_ENABLED, BASS_DEVICE_DEFAULT, BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.1.00000000}.{395aacd6-17f4-415b-9651-a2617ff5ee11}] Ch: 1
    [2017-01-09 18:15:13,673] [44166  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 29: 'Interne AUX-Buchse (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.1.00000000}.{4a66b1d8-c3e9-468f-95d3-94e5fba37035}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,673] [44166  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 30: 'Interne AUX-Buchse (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.1.00000000}.{7605d868-a45e-4f79-b813-e8219e42ca93}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,673] [44166  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 31: 'Interne AUX-Buchse (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.1.00000000}.{8427b855-189a-45b8-b295-c5259d4a2bed}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,673] [44166  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 32: 'Eingang (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.1.00000000}.{939eebc0-d81b-41bb-b790-118e179310cb}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,673] [44166  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 33: 'Mikrofon (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.1.00000000}.{9c3ad4aa-db4c-4e1e-95cd-b72896e15799}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,673] [44166  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 34: 'Mikrofon (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_INPUT Device path: [{0.0.1.00000000}.{c4cc182a-733a-4c15-89bc-ddf9feaeedda}] Ch: 0
    [2017-01-09 18:15:13,674] [44167  ] [InputMgr ] [DEBUG] - Skip WASAPI Device 35: 'Eingang (High Definition Audio-Gerät)' Flags: BASS_DEVICE_INPUT, BASS_DEVICE_UNPLUGGED Device path: [{0.0.1.00000000}.{de5f2db8-b9e0-4f31-b360-7a697023a1e6}] Ch: 0
     

    morpheus_xx

    Lead Dev MP2
  • Team MediaPortal
  • March 24, 2007
    11,761
    7,118
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    It's odd, with this bass.dll there are only 2 WASAPI enries in player config (that' fine)
    Thanks! This is the expected result, it matches your previous screenshot of available devices.

    The other issue needs to be investigated further!
     

    HTPCSourcer

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    @Helios61 , did you try to reproduce the issue from posting #1 with a build that includes the recent device fixes, i.e. TC 131 and higher?
     

    Helios61

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 30, 2008
    4,587
    871
    59
    NRW
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    @Helios61 , did you try to reproduce the issue from posting #1 with a build that includes the recent device fixes, i.e. TC 131 and higher?
    No, i didn't., because issue is solved with the files, morpheus_xx provided in pm.
     

    HTPCSourcer

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    because issue is solved with the files, morpheus_xx provided in pm.
    It would be great if you then posted a comment in your bug thread.

    I will mark the thread as "fixed", assuming that the change has made (or will make) its way into the master.
     
    Status
    Not open for further replies.

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    • Locked
    Yes, I know, I realized it today morning (see my previous post). I'll remove the static default class and write the default values into the properties, like it is done in other settings. Then I can load it via SettignsManager in the WASAPI class. I'll do it tonight. Sorry for that and thanks for your attention!
    Yes, I know, I realized it today morning (see my previous post). I'll remove the static default class and write the default...
    I tried to reproduce this issue but could not yet. In mean time I have bought a new AVR which supports higher rates, so in...
    Replies
    71
    Views
    7K
    I should probably add, it does the same thing with all audio files I've tried, FLAC and MP3. I've also tried updating my drivers but no luck
    I should probably add, it does the same thing with all audio files I've tried, FLAC and MP3. I've also tried updating my drivers...
    Hi, I'm having a problem playing music in Mediaportal 1.18 It plays the first track without problems, but then stops and is unable...
    Replies
    1
    Views
    812
    this seems to be related to the Ares skin. It can be somewhat fixed by replacing the mytvrecordedtv.xml with the one found in the DefaultWide skin. It really messes up the overlays though.
    this seems to be related to the Ares skin. It can be somewhat fixed by replacing the mytvrecordedtv.xml with the one found in the...
    For the past year or so I have not been able to get into my TV recordings menu. MediaPortal wont crash, but it just hangs and...
    Replies
    1
    Views
    667
    MP1 MP2 No AC3 sound ... DE
    @fanol Thanks for providing the log files. However they contain only limited detail. Could you please collect new log files, and this time use the Watchdog tool with option 1 or 2 ("report a bug...") to do it. The Watchdog tool is the preferred method/source for collecting log files. Please use it whenever you can. General...
    @fanol Thanks for providing the log files. However they contain only limited detail. Could you please collect new log files, and...
    Hi! I start to play, and there is no sound. Established LAV 0.68 everywhere. On the other formats and movies is no such problem. I...
    Replies
    84
    Views
    11K
    This issue seems have been rectified as all the previously unavailable videos are now watchable.
    This issue seems have been rectified as all the previously unavailable videos are now watchable.
    Hi all If this has been covered elsewhere, sorry I searched, please point me to the right place :) I saw a lot of posts about...
    Replies
    6
    Views
    2K
    Top Bottom