Ahh Recorded TV no longer plays (1 Viewer)

Nato

Portal Pro
April 18, 2006
156
4
Christchurch
Home Country
New Zealand New Zealand
I have updated to the latest build (weekly updates) and I can no longer playback recorded tv episodes all i get is a black screen no sound.
I can however playback the recorded files in the like of mediaplayer classic but not power dvd8 , I have tried different codec combinations
but still not working... :(

any idea's?
 

rtv

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 7, 2005
    3,622
    301
    Osnabruck
    Home Country
    Germany Germany
    Make sure it plays in Directshow players like e.g. Windows Media Player.

    If you use valid codecs (e.g. PDVD + ffdshow audio) then most likely the registration of tsreader.ax failed (e.g. if VC++ redist package is outdated).
     

    Nato

    Portal Pro
    April 18, 2006
    156
    4
    Christchurch
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Thanks for the suggestions , it lays in windows mediaplayer ok.
    i reinstalled vcredist_x86.exe (which is 2008 redis)
    is there any other way to re-register the tsreader.ax ? as the above did not work :(

    Thanks in advance..
     

    rtv

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 7, 2005
    3,622
    301
    Osnabruck
    Home Country
    Germany Germany
    Thanks for the suggestions , it lays in windows mediaplayer ok.
    i reinstalled vcredist_x86.exe (which is 2008 redis)
    is there any other way to re-register the tsreader.ax ? as the above did not work :(

    Thanks in advance..

    Did you use the VC2008 SP1?

    If your system specs were visible I'd know at least your OS.
    For vista you need to run cmd.exe with admin permission to register filters.
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    2008 redist doesn't include previous files. So you need to install the currently used 2005 SP1 version.
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    2008 redist doesn't include previous files. So you need to install the currently used 2005 SP1 version.

    Some "testing" stuff (like disaster's builds) requires VC2008 though :(

    Then the user needs to install both, those aren't affecting others. Of cource the bugs shouldn't be repored with custom builds. We aren't interested in those at all.
     

    Nato

    Portal Pro
    April 18, 2006
    156
    4
    Christchurch
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Thanks for the suggestions , it lays in windows mediaplayer ok.
    i reinstalled vcredist_x86.exe (which is 2008 redis)
    is there any other way to re-register the tsreader.ax ? as the above did not work :(

    Thanks in advance..

    Did you use the VC2008 SP1?

    If your system specs were visible I'd know at least your OS.
    For vista you need to run cmd.exe with admin permission to register filters.

    Ive downloaded the sp1 for visual C++ 2008 and 2005 but still no go
    My OS is win xp pro sp3
     

    Nato

    Portal Pro
    April 18, 2006
    156
    4
    Christchurch
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    I re-installed mediaportal with disaster's build ... It worked fine ... until the next day... nothing was changed (prob just a reboot) and now it displays a greyish screen with the start of the recording trying to play and then crashes mediaportal.

    I have attached my logs if anyone could have a quick look (i wouldn't know where to start :( )
    Thanks In advance....
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Thank you, that is a better way! I kind of miss MythTV; but this works better on windows than Myth.
    Thank you, that is a better way! I kind of miss MythTV; but this works better on windows than Myth.
    The list of times in recorded tv does not change when the back end records a show. I have this computer as a DVR. When I wake up...
    Replies
    2
    Views
    166
    Ran the solution and all works fine.
    Ran the solution and all works fine.
    The recorded BBC TV programmed playback shows Video and Sound for 3 seconds then the application crashes from the MediaPlayer...
    Replies
    13
    Views
    1K
    I've been using version 1.2.2.0 for years and have found no need to upgrade to newer version. I hate it that skins loose compatibility with almost every new version. And new skins are too 'fancy' for my taste. I use a customized version of the default wide skin with only Videos and TV in the main menu. I use mediaportal for recording...
    I've been using version 1.2.2.0 for years and have found no need to upgrade to newer version. I hate it that skins loose...
    I've been using version 1.2.2.0 for years and have found no need to upgrade to newer version. I hate it that skins loose...
    Replies
    0
    Views
    160
    Could be that a sudden powercut corrupts the database, or give all your pcs a new ipadres, or several more things that can break up a running mediaportal setup. Without the logs however, I don't have a clue on what exactly is wrong...
    Could be that a sudden powercut corrupts the database, or give all your pcs a new ipadres, or several more things that can break up...
    Hi there, I'm a happy long time user and am currently using MP 1.25. Up until now I had no issues with my setup. Yesterday...
    Replies
    1
    Views
    483
    After investigating a bit, I can't think of any reason that the channel would be null I do see some other patches for this case but I'm a bit hesitant to just copy and paste this (MediaPortal/MediaPortal-1) without understanding the underlying cause. Do you also sometimes have issues with playback by any chance? Also, do you happen to...
    After investigating a bit, I can't think of any reason that the channel would be null I do see some other patches for this case but...
    Since upgrading to v1.27, I find that pressing "Enter" when I have selected a program in the TV Guide often does nothing...
    Replies
    21
    Views
    2K
    Top Bottom