Album artist view (1 Viewer)

mariusau

Portal Pro
July 27, 2008
93
0
Trondheim
Home Country
Norway Norway
TV-Server Version:
MediaPortal Version: 1.0 Final
MediaPortal Skin: Black&White 1080p
Windows Version: XP SP3
CPU Type: AMD PHENOM TRIPLE-CORE 2.4
HDD: Western digital GP 500GB
Memory: 2 GB
Motherboard: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
Video Card: ATI Radeon 3200 (integrated)
Video Card Driver:
Sound Card:
Sound Card AC3:
Sound Card Driver:
1. TV Card:
1. TV Card Type:
1. TV Card Driver:
2. TV Card:
2. TV Card Type:
2. TV Card Driver:
3. TV Card:
3. TV Card Type:
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec:
MPEG2 Audio Codec:
h.264 Video Codec:
Satelite/CableTV Provider:
HTPC Case: Antec remote black
Cooling:
Power Supply: Corsair 450W
Remote: Logitech Harmony One / Antec Veris
TV: Panasonic PV70
TV - HTPC Connection: HDMI

I'm having some trouble with the Albumartist-view. A lot of my albums are listed under "Various Artists" even though the they're not tagged as "Various Artists". I've included one example.
 

Attachments

  • BB2000.jpg
    BB2000.jpg
    183.2 KB

hwahrmann

Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 15, 2004
    4,623
    2,453
    Vienna, Austria
    Home Country
    Austria Austria
    Country flag
    This is because you have set the "Treat tracks in an individual folder as album".
    if this is the case AND the Artist tag of songs have a different value AND albumartist is empty OR not unique.

    But the album you showed us above should be listed as "Soundtrack" in te album artist view
     

    mariusau

    Portal Pro
    July 27, 2008
    93
    0
    Trondheim
    Home Country
    Norway Norway
    Removed "Treat tracks in an individual folder as album". Albums tagged with "album artist"="Various artists" looks right, but of my 13 albums tagged with "album artist"=soundtrack only 2 show up as Soundtrack.

    My album artist settings are attached.
     

    Attachments

    • album-artist.jpg
      album-artist.jpg
      65.4 KB

    mariusau

    Portal Pro
    July 27, 2008
    93
    0
    Trondheim
    Home Country
    Norway Norway
    Problem solved.
    Seems like MP doesn't use the "Band" tag from mp3tag. Everything looks right after tagging my files with Mediamonkey instead.
     

    richman2

    Portal Pro
    July 22, 2007
    56
    1
    41
    Hi,

    a simple question. How can I stop switching between "artist" picture and "album"?
    I have all files in one folder (so no album-folders)
    since MP 1.0 final deleting album tag does not work because now artist and "grey background" (I use monochrome skin) alternate, so there is still a change... As far as I can remind me, in RC2 there was no switching if album tag was empty.
    Anyway, I want a constant picture... if I read a book and every, say, 3seconds changes something on the monitor thats beside me....
    Any ideas? I do not understand all the options in music/ database config... :D for suggestions

    rm
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    So maybe I've just overseen the bug in Jira. But the bug isn't a big problem as it only happens very seldom and you can still use MediaPortal, so I think i can live with it ;)
    So maybe I've just overseen the bug in Jira. But the bug isn't a big problem as it only happens very seldom and you can still use...
    Before you create this bug report: Make sure that your system (Windows, codecs and drivers) is up to date, matching the...
    Replies
    2
    Views
    490
    Hi catavolt, selling this HTPC does not mean that I will no longer be available to the community as a plugin developer. If there are severe problems with the plugins at the moment, I can try to analyze causes and find possible solutions. However, this will currently only have low priority, as I am responsible for employees and...
    Hi catavolt, selling this HTPC does not mean that I will no longer be available to the community as a plugin developer. If there...
    After many years as a MediaPortal supporter and plugin developer I will now have to say goodbye to my beloved HTPC for personal...
    Replies
    2
    Views
    2K
    Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the link below, run reg.bat as an admin to install it and change the HEVC Video settings in MediaPortal Configuration/Codecs and Renderer...
    Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the...
    For some unknown reason I can't play HEVC encoded video with MP1 on my system. I have tried every trick I know, but nothing works...
    Replies
    10
    Views
    689
    Ok, just done some more mucking around. turns out my logitech mouse seems to be extremely unresponsive in media portal. Can use my keyboard just fine (also lightspeed wireless). Suggestions?
    Ok, just done some more mucking around. turns out my logitech mouse seems to be extremely unresponsive in media portal. Can use my...
    Good evening, having just fresh installed media portal 2.3.2. Looking at trialing again as it now seems to support what I am...
    Replies
    1
    Views
    240
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
    I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
    Replies
    2
    Views
    1K
    Top Bottom