albumart not being displaying in "now playing"

Discussion in 'fixed 0.2.0.0 bugs' started by chenks, December 17, 2006.

  1. chenks

    chenks Portal Pro

    Joined:
    May 22, 2006
    Messages:
    727
    Likes Received:
    1
    Occupation:
    IT Support Analyst
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    MediaPortal Version: SVN 0.2.1.0 build 12226
    MediaPortal Skin: BlueTwo
    Windows Version: Windows XP SP2
    CPU Type: Intel Celeron M 1.5Ghz
    HDD: WDC 60GB IDE
    Memory: 512MB PC2100
    Motherboard: AOpen MZ855-II
    Motherboard Chipset: Intel 855GME+ICH4M
    Video Card: Gainward Pro 660 FX5200 128Mb
    Video Card Driver: Forceware 91.47
    Sound Card: Realtek AC97 5.1 CH
    Sound Card Driver: 5.10.0.5720
    TV Card: Nebula DigiTV PCI
    TV Card Type: DVB-T
    TV Card Driver: v1.111
    MPEG2 Video Codec: NVidia PureVideo
    MPEG2 Audio Codec: NVidia PureVideo
    HTPC Case: XC Cube MZ855-II
    Cooling: AOpen Proprietary super quite FAN (below 27dB)
    Power Supply: DC19V/150W Adapter & DC to ATX Module(20 Pin)
    Remote: MCE Remote
    TV: Sony KD28DX51S
    TV - HTPC Connection: S-Video



    SVN build 12226
    My Music
    "Now Playing" screen is not showing the "folder.jpg" albumart
    it just displays the default MP picture (see attached images)

    [​IMG] [​IMG]
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. rtv
    • Premium Supporter

    rtv Retired Team Member

    Joined:
    April 7, 2005
    Messages:
    3,622
    Likes Received:
    301
    Occupation:
    CTO at ES2000
    Location:
    Osnabruck
    Ratings:
    +301 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Did you rescan your database?
    If you're lazy on scanning you might want to turn on the automatic creation of folder thumbs in General options/thumbnails.

    Please also try the lastest svn which has a fix to avoid adding the placeholder.
     
  4. chenks

    chenks Portal Pro

    Joined:
    May 22, 2006
    Messages:
    727
    Likes Received:
    1
    Occupation:
    IT Support Analyst
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    no i didn't rescan... but i didn't think that "folder.jpg" files needed as database scan... they always appears without a re-scan before.

    i'm not talking about albumart embedded within the files.. i am talking about a folder.jpg file in each folder.
     
  5. rtv
    • Premium Supporter

    rtv Retired Team Member

    Joined:
    April 7, 2005
    Messages:
    3,622
    Likes Received:
    301
    Occupation:
    CTO at ES2000
    Location:
    Osnabruck
    Ratings:
    +301 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    K, it has been serveral times in the changelog (which you really should read using svns)! At least the On-Demand-Option will help you in this case..

    I am too. This was the most stupid reason why MP was that slow before browing large collections. Now every folder.jpg is converted into two formats MP can read very fast at high quality - but this is usually done on database scanning.
     
  6. chenks

    chenks Portal Pro

    Joined:
    May 22, 2006
    Messages:
    727
    Likes Received:
    1
    Occupation:
    IT Support Analyst
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    ok i will try that then and see what happens.

    a simple music database rescan all that is required ?
     
  7. chenks

    chenks Portal Pro

    Joined:
    May 22, 2006
    Messages:
    727
    Likes Received:
    1
    Occupation:
    IT Support Analyst
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    just tried re-scan of music database - didn't fix the problem.

    have "on-demand" enabled in general options - didn't fix the problem

    running SVN build 12226 - i will try updating to latest SVN to see if that makes any difference
     
  8. chenks

    chenks Portal Pro

    Joined:
    May 22, 2006
    Messages:
    727
    Likes Received:
    1
    Occupation:
    IT Support Analyst
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    have installed 12246 build
    still not working

    re-scanned the database again after installation.
    now all i get is a black space where the albumart should be on the "now playing" screen
     
  9. rtv
    • Premium Supporter

    rtv Retired Team Member

    Joined:
    April 7, 2005
    Messages:
    3,622
    Likes Received:
    301
    Occupation:
    CTO at ES2000
    Location:
    Osnabruck
    Ratings:
    +301 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    1. Could you please map a drive to your share and stop using that hidden UNC path "\\jupiter\mp3$\<...>" I guess it's related to that..

    2. Your configuration.log does not contain a database scan..

    3. Also check if your thumbs\folder dir contains the folder.jpg in question
     
  10. chenks

    chenks Portal Pro

    Joined:
    May 22, 2006
    Messages:
    727
    Likes Received:
    1
    Occupation:
    IT Support Analyst
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    have now mapped the drive (although it worked fine before using UNC path)
    the thumbs\music\folder contains "some" thumbs - but nowhere near all of them

    amended config to point music to mapped drive
    loaded MP, went to settings > music > reorg
    went to My Music > chose an album > highlighted a track and pressed "p".
    "now showing" screen appears and the albumart is missing (still black screen)
    thumbs\music\folder DOES contain the albumart it should be displaying

    the thumbnails ARE being displaying in the list view view though (ie when first going into my music).. however when you go into an album the thumbs are not being displayed next to each track (like they used to be)
     
  11. chenks

    chenks Portal Pro

    Joined:
    May 22, 2006
    Messages:
    727
    Likes Received:
    1
    Occupation:
    IT Support Analyst
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    anything more to suggest / check ?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!