Anysee 30 Plus support (descramble)

Discussion in 'Improvement Suggestions' started by DoctorBob, July 7, 2007.

  1. DoctorBob

    DoctorBob New Member

    Joined:
    February 1, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi there,

    I am using a Anysee 30 plus (www.anysee.com) unit for DVB-T. Nowdays KPN, the provider of DVB-T in the Netherlands is selling this unit. The software delivered with it is working, but if you use MP sound and picture is a much beter quality!



    The only thing that doesn't work inside MP is the descramble function, so only the free to air are viewable :( If I was watching the installation it seems that there is a piece of software (AMT) that is doing the descrambling part. Anyone that knows if this unit will be fully be supported in TVserver?

    TVserver 3.0 (beta) lastest build is only scanning very slow for all channels (1/2 hour till 3/4 hour) is this normal?
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    Does look like Anysee doesn't provide a SDK for it's cards -> not possible to support the encrypted channels on 3rd party software.
     
  4. Da Silva

    Da Silva Portal Pro

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    52
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Finland Finland
    Apparently the manufacturer is currently searching for a solution to help 3rd party software developers implement the descrambler code. However, they said that it may be technically impossible... bummer.... :rolleyes:

    We will just have to wait and see what will happen.

    I just bought my cable providers card and am a bit annoyed with always having to change to Anysee Viewer to see the scrambled channels.
     
  5. Da Silva

    Da Silva Portal Pro

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    52
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Finland Finland
    SDK Driver for anysee cards has been released. It is available at

    http://www.anysee.com/eng/download/anyseeE30Plus.php
    Anysee SDK 0.5.4
    Please tourettes and other devs. Will you have a look at the code and see if you can now make the CI unit in Anysee work in MediaPortal?

    Thank you for the great software!
     
  6. petar

    petar New Member

    Joined:
    June 27, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I'm also using the Anysee E30 Plusreceicer. So i'm hoping that the developers will look at the SDK :)
    Then I can use the remote for controling my Mediaportal :D
     
  7. dman_lfc
    • Premium Supporter

    dman_lfc Retired Team Member

    Joined:
    July 28, 2004
    Messages:
    1,772
    Likes Received:
    30
    Occupation:
    Sales Manager
    Location:
    UK
    Ratings:
    +30 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hrm looks interesting...
    Can someone confirm this only works with Conax encrypted streams?

    DMAN
     
  8. Da Silva

    Da Silva Portal Pro

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    52
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Finland Finland
    If I rember correctly I was able to watch VIASAT which used viaccess to scramble the code but I don't have a subscription any more.

    Was this what you where meaning dman_lfc?
     
  9. dman_lfc
    • Premium Supporter

    dman_lfc Retired Team Member

    Joined:
    July 28, 2004
    Messages:
    1,772
    Likes Received:
    30
    Occupation:
    Sales Manager
    Location:
    UK
    Ratings:
    +30 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Yes thanks Da Silva

    I have asked anysee for a sat card so I can look to implement this support for you.

    DMAN
     
  10. Brinky

    Brinky New Member

    Joined:
    September 1, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    reply

    That would be awesome, dman, The anysee stock viewer is lacking support for any 3rd party video, audio filter, Mediaportal is so much better!! :) There are a lot of people who have the anysee dvb-card, especially the dvb-t in The Netherlands via Digitenne of KPN, who like it work with Mediaportal.
     
  11. petar

    petar New Member

    Joined:
    June 27, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Great news Dman, hope Anysee will sent U a product. Keep us updated!
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!