Approx 27 sec image freeze when playing TV serie (1 Viewer)

Furetto

Moderator - Dutch Forums
April 11, 2005
664
61
48
Brussels
Home Country
Belgium Belgium
I've been running almost a week with Trakt disabled. Never had a total freeze, sometimes the kind of slight stutter described by Knives03.
I have now copied several of my episodes to the SSD "system disk" to completely rule out drive spin up. I'll see about that packet capturing if it happens again.
 

Furetto

Moderator - Dutch Forums
April 11, 2005
664
61
48
Brussels
Home Country
Belgium Belgium
Playing the latest Dexter episode from the SDD, I had a freeze. Wireshark had been running for over 2hours so the capture file is quite big ;-) So I only exported packets from when I started the playback of the file until I had closed MP and stopped the capture.

MP was not started in debug mode, so I simply exported all logs to a zip file and added the capture file.

My next attempt is to disable IPv6, as I see only IPv6 traffic around the time of the freeze, but to be honest, it's not even an educated guess... If anyone has suggestions ? @kiwijunglist ?
 

ltfearme

Community Plugin Dev
  • Premium Supporter
  • June 10, 2007
    6,743
    7,171
    Sydney
    Home Country
    Australia Australia
    Country flag
    For what it's worth all activity between trakt and your computer is done in separate background threads and shouldn't interfere with normal MediaPortal operations.
     
    Last edited:

    Furetto

    Moderator - Dutch Forums
    April 11, 2005
    664
    61
    48
    Brussels
    Home Country
    Belgium Belgium
    For what it's worth all activity between trakt and your computer is done in separate background threads and shouldn't interfere with normal MediaPortal operations.

    Thank you for this info. Just yesterday I thought about disconnecting my LAN cable and I have not had any total freeze for the whole evening. Which proves.... nothing...
    I'm currently more or less at the end of what I can think of to test...
    Disabled my remote. Disabled most plugins I don't use very often.

    I am beginning to consider making a completely fresh install of windows and test step by step when exactly the freeze begins, as I have the impression it was not so right after my last reinstallation (when I installed an SSD as system disk).
     

    ltfearme

    Community Plugin Dev
  • Premium Supporter
  • June 10, 2007
    6,743
    7,171
    Sydney
    Home Country
    Australia Australia
    Country flag
    I had quite a lot of issues with my last HTPC, I experienced random freeze/lockups for 30-60secs. I feel your pain, it use to drive me insane. I ended up tracking it down to the SSD drive, after a firmware upgrade (which proved to be very diffulcult) I no longer experienced the issue.

    So my advice, see if there is a firmware update for your drive and hopefully its easy to apply not like mine. It's as good a try as any and nothing to loose except all your data of course :)

    IIRC it was related to how it communicated with the motherboard chipset, in my case everything was connected to the chipset such as I/O, networking etc.
     
    Last edited:

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Hey man, working around the idea of a subtitle issue, i entered the settings of mediaportal and set the plugin to automatically select codecs. (had done this from configuration previously but it was a temporary fix) and now everything seems to be working perfectly. Thanks a lot! God Bless
    Hey man, working around the idea of a subtitle issue, i entered the settings of mediaportal and set the plugin to automatically...
    I have been using mediaportal for ages. Bought a new laptop win 10 64 bit, 6 gb ram and 2gb radeon m530 series. i7 7th generation...
    Replies
    3
    Views
    2K
    Never mind I found one codex set to Microsoft. changed it back to lava and everything is playing now
    Never mind I found one codex set to Microsoft. changed it back to lava and everything is playing now
    I have had everything running fine for a long time then yesterday when I try to play a show from my TV-Series MP crashes. I...
    Replies
    1
    Views
    631
    That's awesome news! I can't say how I'm happy to help fellow XP user :D
    That's awesome news! I can't say how I'm happy to help fellow XP user :D
    Ok, I’m back, MP1.14 has been working great for the last few years, up until last month when a recording overwrote the hard drive...
    Replies
    18
    Views
    2K
    MP1 MP2 MediaPortal2-Buddy DE
    That’s what Lehmden said. Watched flags get migrated when updating to 2.2. Also a new plugin is almost finished to backup watched flags and restore later.
    That’s what Lehmden said. Watched flags get migrated when updating to 2.2. Also a new plugin is almost finished to backup watched...
    Hi. And here is another "Buddy"... Today's Buddy is "MediaPortal2-Buddy" (or short, MP2-Buddy), a tool to do some work around...
    Replies
    4
    Views
    9K
    Hello Bob, Thanks for the feedback :). Iti is not easy to thoroughly answer such an email in a few minutes and I guess that's why it took us so long to reply. We don't recommend using fast forward. Its performance greatly depends on the hardware/codec combination as well as the connection speed. In your case Wifi is probably an...
    Hello Bob, Thanks for the feedback :). Iti is not easy to thoroughly answer such an email in a few minutes and I guess that's why...
    Trying out MP 2.1 for TV use but encountering problems. I am now using network credentials username and passwords but this made no...
    Replies
    1
    Views
    768
    Top Bottom