Audio/Video time difference in my videos with .mp4-files?

Discussion in 'General Support' started by fredflintstone, April 24, 2008.

  1. fredflintstone

    fredflintstone Portal Pro

    Joined:
    November 30, 2004
    Messages:
    241
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    TV-Server Version: TV-Server V 1.0
    MediaPortal Version: MediaPortal V 1.0
    MediaPortal Skin: Blue Two
    Windows Version: Vista x64 SP1
    CPU Type: AMD Athlon 64 x2 Dual Core 5000+
    HDD: Western Digital Caviar 80GB
    HDD: Western Digital Caviar 250GB
    Memory: nVidia SLI-Ready 4.048 GB
    Motherboard:
    Video Card: nVidia gForce 7300GT
    Video Card Driver:
    Sound Card: on board
    1. TV Card: Terratec Cinergy 1200 DVB-S
    MPEG2 Video Codec: MainConcept MPEG-2
    MPEG2 Audio Codec: MainConcept Layer II
    h.264 Video Codec: MainConcept AVC/H.264
    Satelite/CableTV Provider: Astra 19.2
    HTPC Case: Zalman HD160XT
    Remote: Zalman HD160XT
    TV: Phillips FlatTV
    TV - HTPC Connection: DVI

    Hi there,

    I've got a few problems with playing .mp4 videos in MP.

    When I stop a .mp4 video and try to resume the playback there's a time difference and the audio source isn't synchron to the video source any longer.

    The same problem occurs when I try to forward or reward a mp4-video.



    I've tried different codecs, also the MP-standard codecs with the same results. This problem occured only while playing mp4 files and not during the playback of avi or mpeg.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. enchant

    enchant Portal Pro

    Joined:
    April 15, 2008
    Messages:
    81
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    I'm pretty new to MP, but I just tried watching my first .mp4 movie, and the sound was a good 2 seconds off, right from the start. If I play the same file using VLC Media Player, the sound is in sync.
     
  4. Paranoid Delusion
    • Team MediaPortal

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Just tried here using FFDShow + Haali media splitter installed.

    Sorry cannot get it to go out of sync, tried pausing\stopping video after play\FF\REW.

    Is there something i have not tried.

    You do have default directsound device set as choice in config.

    Possibly a codec issue.
     
  5. fredflintstone

    fredflintstone Portal Pro

    Joined:
    November 30, 2004
    Messages:
    241
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0


    The time difference is visible if I stop a movie after playing it 30minutes or more. I try FFDShow tomorrow bit I've tested the MP default codecs, nVidia Codecs, Core AVC and MainConcept always with the same result and with all possible sound devices (direct sound, etc.).


    UPDATE:

    Same error with ffdshow + halli media splitter :-(

    Time difference is ingrease with the minutes I jump forward, up to 5 sec. The audio is earlier to hear as the video shows the suitable position.

    In Mediaplayer everything is fine.
     
  6. fredflintstone

    fredflintstone Portal Pro

    Joined:
    November 30, 2004
    Messages:
    241
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    I've attached my logs. In TsReader.log I found something thats could be the difference:

    25-04-2008 06:11:24.088 [14c0]aud seek to 27914.060547/27906.000000
    25-04-2008 06:11:24.090 [14c0]vid seek to 27914.060547
     
  7. fredflintstone

    fredflintstone Portal Pro

    Joined:
    November 30, 2004
    Messages:
    241
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Fixed

    Okay, I've uninstalled all, do a fresh installation of MP1 and Haali Media Splitter. Now it works with all codecs :)

    Could someone tell me what Haali do and it's possibleto include such a function in MP to playing mp4 files without a third party addon?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!