Bad audio quality?

Discussion in 'ASIO music player' started by fanoI, November 23, 2008.

  1. fanoI

    fanoI Portal Pro

    Joined:
    December 26, 2006
    Messages:
    121
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    I've tried this plugin but in my setup the audio quality is - strange to say - bad and absolutely NOT bit-perfect :(

    When the sound is played I hear some noise with it as I'm playing an old analogue radio disturbed signal and not a pure digital audio signal... and when I use - for example - my browser (Firefox) the sounds clicks!
    It is the clear signal the Windows XP is devastating the sound for it's obscure purposes :mad:

    My sound card is a Creative sound blaster live! and I'm using the Kx driver... I've set the pure audio plugin for use ASIO... 44.1 Khz output and the lowest latency possible... but the sound is wrong :(



    If I use foobar 2000 in kernel streaming mode the audio is real bit-perfect no noise, no clicks no pops I can browse while the music plays, too :D!

    Maybe I've set it wrong?

    Thanks for the help,
    fanoI
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. putkonen
    • Premium Supporter

    putkonen MP Donator

    Joined:
    December 24, 2007
    Messages:
    152
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Finland Finland
    Have you tried to use BASS player without Pure audio and without ASIO?
     
  4. mark1234

    mark1234 Portal Member

    Joined:
    October 8, 2007
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 1
    Try re-installing your audio driver and see if that fixes your problem
     
  5. grubi

    grubi Portal Pro

    Joined:
    June 16, 2007
    Messages:
    1,216
    Likes Received:
    77
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +86 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
  6. fanoI

    fanoI Portal Pro

    Joined:
    December 26, 2006
    Messages:
    121
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    For now I've resolved using the very old foobar plugin and kernel streaming!
    The drivers used are the latest Kx Drivers... not the creatives one that are a piece of $*it :mad:

    It's not really a solution as that foobar version is really old and not supported anymore!

    Maybe when I've some time I try the 1.22 version of pureaudio...
     
  7. grubi

    grubi Portal Pro

    Joined:
    June 16, 2007
    Messages:
    1,216
    Likes Received:
    77
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +86 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Please post back your results.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!