Big graphical/charecter VFD 4,7" (1 Viewer)

tkortell

Portal Pro
April 13, 2005
320
0
39
Vaasa / Sulva
Finland Finland
OPTREX DMF5001 NY-LY-AIE graphic/character LCD 4,7" 160x128 pixel.
Green back light.
T6963C

This is the same display JoeDalton is using developing the ExternalDisplay plugin

TextMode:
Columns: 20
Rows: 16

GraphMode:
Columns: 160
Rows: 128

Window size is 10x8cm
And the whole thing is about 13x10,5x2cm

Some pictures:

http://img178.imageshack.us/img178/6718/dmf5001hs3.jpg

http://img218.imageshack.us/img218/2894/pict2204bb1.jpg

http://img178.imageshack.us/img178/2094/pict2199ou3.jpg

I have more than one of these and are selling then cheep.
The price depends on if I do the wiring or you do it yourself with my support.
 

CHli

Portal Pro
July 5, 2005
1,251
14
Switzerland
Switzerland Switzerland
Hi tkortell (sorry I hadn't time to look at your logo, but I have to get in touch with you about them)

Just a question, I bought a similar (a bit smaller has we have talked about in PM)

Can you just explain the wiring you use ? Because I can make mine working in LCDHype but not in External Display plugin.
 

tkortell

Portal Pro
April 13, 2005
320
0
39
Vaasa / Sulva
Finland Finland
Hi CHli,

Can you try to find out exactly the model of the display you have maybe I can help you.
The whiring ronald+jimmy posted is exactly the one I used when I whired the displays JoeDalton and I have. I tried to get my display to work with PowerLCD also but did not succeed. The only program I got my display working with is MP. When I find some time I will try out LCDHype.

Regards / Tomas
 

CHli

Portal Pro
July 5, 2005
1,251
14
Switzerland
Switzerland Switzerland
The model I'm using is very similar to yours, using a toshiba T6963c chip.

The datasheet is attached

But I think my wiring is the same as the one posted above... I just can't make it work with MP :( Will try harder tonight :D
 

tkortell

Portal Pro
April 13, 2005
320
0
39
Vaasa / Sulva
Finland Finland
The model I'm using is very similar to yours, using a toshiba T6963c chip.

The datasheet is attached

But I think my wiring is the same as the one posted above... I just can't make it work with MP :( Will try harder tonight :D
Yepp, it is very similar to the one I have just smaler. heres the settings I use in MP:

Type: T6963c Graphic LCDs v1.2 OR JoeDalton's own T6963c driver
Port: LPT1

TextMode:
Columns: 20
Rows: 16
Comm. Delay: 5

GraphMode:
Columns: 160
Rows: 128
Comm. Delay: 1

Backlight: ON
Contrast: 100%

Advanced properties:
Wiring: Original
Mode: Single Screen

Maybe you can use them and just change the size to:

TextMode:
Columns: 20
Rows: 4

GraphMode:
Columns: 122
Rows: 32

If this does not work try to increes the "comm. delay"..

Regards / Tomas
 

CHli

Portal Pro
July 5, 2005
1,251
14
Switzerland
Switzerland Switzerland
I find out what the problem was (with some help of JoeDalton !)

In fact I had wired my LCD with the Tweaker.net scheme (my fault because I had multiple schemes and I didn't choose the most common) but it's working now with :

T6963c Graphic LCDs v1.2
LPT1
Advanced :=> Tweakers.net
Contrast 100% and backlight on (don't know if it change anything to modify these)
Text Mode : 26x20 (the only working value, the others make some text repetition or don't display anything)
Graphical Mode : 160x80

Thanks... and sorry for thead hijacking ! :)
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top Bottom