Bug in Recording with SS2 after resume from Hibernate

Discussion in 'support' started by Joce, December 13, 2006.

  1. Joce

    Joce Portal Pro

    Joined:
    November 10, 2005
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lagny sur Marne
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    MP Community,



    Before I start a full thread with logfiles and other screen captures, I just wanted to check if the issue I have is well known or not.

    I'm still using TVEngine2. I have an SS2 card (latest drivers) and everytime MP wakes us from hibernation (powerscheduler), the recording lasts for about 6 minutes and MP goes back to sleep again. This is as if Powerscheduler was not detecting the recording activity and put the PC back to sleep as if it was idle.

    (I also have a DVB-T card, and that one works perfect)

    If need be I can provide full config and copy of error files....

    Joce
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mdsflyer

    mdsflyer Portal Pro

    Joined:
    November 14, 2005
    Messages:
    283
    Likes Received:
    6
    Ratings:
    +6 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hi Joce, same problem with pvr-scheduler was identified as an xp problem to do with built in WOL inactivity timeout and nothing at all to do with pvr-scheduler. maybe something similar going on here.

    Cheers
    m
     
  4. Taipan
    • Team MediaPortal

    Taipan Retired Team Member

    Joined:
    February 23, 2005
    Messages:
    2,075
    Likes Received:
    22
    Gender:
    Male
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +23 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Show System Specs
    As you are not offering a working "Tips & Tricks" article, I have moved this thread to Support.

    The issue with PVR Scheduler was related to a time-out of 2 minutes, and since this seems to be much longer (6 minutes), I don't think that it is similar?
     
  5. Joce

    Joce Portal Pro

    Joined:
    November 10, 2005
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lagny sur Marne
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Hi Guys
    sorry for the incorrect post entry

    Does it mean that SS2 cannot record after hibertnation with MP ??? Is there any identified work around ? I thought that the card was fully supported by MP...
    Joce
     
  6. Taipan
    • Team MediaPortal

    Taipan Retired Team Member

    Joined:
    February 23, 2005
    Messages:
    2,075
    Likes Received:
    22
    Gender:
    Male
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +23 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Show System Specs
    Not necessarily - could you repeat the exercise and post the MediaPortal log files here as attachments?

    Also, it would help if you completed your System Specification (under User CP).
     
  7. ammm

    ammm Portal Pro

    Joined:
    January 3, 2005
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    I had the same problem, solved with latest svn, seems like a new powerscheduler from bavarian!!!
    Thanks a lot bavarian, seems like the plugin is working good for me finally!
     
  8. Bavarian
    • Team MediaPortal

    Bavarian Retired Team Member

    Joined:
    April 4, 2005
    Messages:
    698
    Likes Received:
    167
    Location:
    Germany, Bayern
    Ratings:
    +167 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    hehe, I like to read that :D

    Bavarian
     
  9. mdsflyer

    mdsflyer Portal Pro

    Joined:
    November 14, 2005
    Messages:
    283
    Likes Received:
    6
    Ratings:
    +6 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hi taipan, i think the 6 minutes equals 2 + default pre record. Could be wrong but was offered up as a possible similarity.

    Cheers
    m
     
  10. Joce

    Joce Portal Pro

    Joined:
    November 10, 2005
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lagny sur Marne
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    All
    Thanks for your support. I will download latest SVN as advised and post the error log if the issue remains.
    Joce
     
  11. Joce

    Joce Portal Pro

    Joined:
    November 10, 2005
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lagny sur Marne
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    All,
    Bug is still there, even with latest SVN.
    Here is how the problem happens:
    * Open MP (enable Powerscheduler)
    * Schedule recording on TV channel associated to SS2 card
    * MP hibernates after 3 minutes of idle state
    * MP wakes up 1 min prior to recording
    * MP records for about 6 minutes
    * MP hibernates again.

    The TV program that was scheduled for the test was on itv3 at 12:55. MP is setup to start recording 5 mins prior to TVProgram starts.

    Any help would be much appreciated.
    Thank you all
    Jocel
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!