BUG? New tuner controls in server default to PAL even for NTSC_M (1 Viewer)

x4mer

MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 8, 2007
    306
    24
    Toronto
    Home Country
    Canada Canada
    TV-Server Version: 1.0 Final w/ SVN 22162
    MediaPortal Version: 1.0 Final w/ SVN 22162
    MediaPortal Skin: Blue3 Wide
    Windows Version: Windows Vista
    CPU Type: Intel Q8200
    HDD: 120G
    Memory: 2G
    Motherboard: Gigabyte EP45-UD3R
    Video Card: Radeon 3450
    Video Card Driver: 8.12
    Sound Card: Integrated
    Sound Card AC3: Optical
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: digiwave 103g
    1. TV Card Type: DVB-S
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card: Hauppauge HVR-2250
    2. TV Card Type: dual-ATSC
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card: Hauppauge PVR-500
    3. TV Card Type: dual-analog
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: ATI Avivo
    MPEG2 Audio Codec: MPA
    h.264 Video Codec: FFDShow
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case: Antec
    Cooling: Stock
    Power Supply: Antec 500W
    Remote: MCE
    TV: Samsung 56
    TV - HTPC Connection: HDMI


    I just did a wipe of MP on my server, & did a 1.0 w/SVN22162 install.

    There are new tabs for 'settings' & 'video proc/amp' for analogue cards in the server config. The options in both of these tabs were greyed out, even after clicking check on the fourth tab (quality control).

    I went ahead & did my cable TV scan, after which the two new tabs no longer had their contents greyed out. The video standard entry was properly populated to NTSC, but the 'frame rate' & 'size' entries were both populated as PAL. If it can detect that the input is NTSC, shouldn't it default the other settings to NTSC?

    I can't find a new field for this in SQL. Would this info have been stored per channel in SQL, or is it externally stored & everything is fine now that I've changed the setting to NTSC?

    Picture & scan logs attached.

    Thanks
    Brad
     

    Attachments

    • NTSC_M-PAL Settings.jpg
      NTSC_M-PAL Settings.jpg
      60.3 KB
    • NTSC_M-PAL_Settings.rar
      30.7 KB

    greybox

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 23, 2009
    608
    120
    Home Country
    Canada Canada
    Country flag
    I noticed closed captions information is stripped from my recorded files and I think wrong NTSC settings could be the reason. What NTSC settings should be there for North American cable?
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this year, in march 2020) the Telenet provider will stop broadcasting Analog TV and Radio signals on their cable, and make the switch to Digital (DVB-C). The radio signals will disappear completely, so you'll...
    OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this...
    OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this...
    Replies
    0
    Views
    910
    I'm a returnee to MP after several years and want to use my CEC remote box. I have the mpe1 files but have no idea where to copy them to. Can anyone point me in the right direction as my memory of the config is hazy and probably out of date anyway.
    I'm a returnee to MP after several years and want to use my CEC remote box. I have the mpe1 files but have no idea where to copy...
    I just installed MP2 yesterday. Getting the digital tuner going went pretty straight forward. Right now I mainly have 2 issues as...
    Replies
    2
    Views
    1K
    Updated with the guide to install an Intel HDMI audio Device that can stream 192kHz/24bit. If you have any question, feel free to reply here.
    Updated with the guide to install an Intel HDMI audio Device that can stream 192kHz/24bit. If you have any question, feel free to...
    I switched to MePo 2 with the release of MePo 2.1.1, and in the last months I focused on learning the program and fine tuning it...
    Replies
    8
    Views
    2K
    Dear Morpheus_xx, I still assume that the issue is not due to hardware problems. In the beginning of my search I thought, I would need to dig into the registry, but eventually found out that GraphStudio can in principle also change the merit of decoders. As a first step I attempted to alter the Microsoft DTV-DVD A/V Decoders, but...
    Dear Morpheus_xx, I still assume that the issue is not due to hardware problems. In the beginning of my search I thought, I would...
    MediaPortal Version: MediaPortal 2 Summer '15 Update 1 Release Windows Version: Windows 7 Ultimate x64 SP1 CPU Type: Intel i3-2105...
    Replies
    14
    Views
    3K
    Hello, I also faced this type of problem. You can visit this usb tv tuner for pc, definitely you get best solution. I also preferred this and got best solution.
    Hello, I also faced this type of problem. You can visit this usb tv tuner for pc, definitely you get best solution. I also...
    Please bear with me on this, as I'm brand new with MediaPortal. I've installed MP1 on my Win8.1 PC ... and it looks great. I can...
    Replies
    17
    Views
    15K
    hollytech0103
    H
    Top Bottom