Bugreports here please

Discussion in 'MediaStream' started by pilehave, January 15, 2009.

  1. pilehave
    • Premium Supporter

    pilehave Community Skin Designer

    Joined:
    April 2, 2008
    Messages:
    2,566
    Likes Received:
    500
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical consultant, marketing
    Location:
    Hornslet
    Ratings:
    +517 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    If you have something NOT working the way it should, please post here, screenshots or logs will make it easier to fix the problem.



    :D
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Benjo

    Benjo Portal Member

    Joined:
    January 26, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi, first of all i wat to do you many compliments for the skin that i have used without any problem from a month. Today ia have installed the final version (1.0) of Mediaportal and i used it with your ultimate update, but, Mediaportal crashes immediately when it opens. With the RC4 this never happen, why?

    Thanks
     
  4. pilehave
    • Premium Supporter

    pilehave Community Skin Designer

    Joined:
    April 2, 2008
    Messages:
    2,566
    Likes Received:
    500
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical consultant, marketing
    Location:
    Hornslet
    Ratings:
    +517 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    :D

    Did you use the installer? I had my MediaPortal crash on me last night after I used the installer, and it seems like the 3 fonts in the package was corrupted. When I replaced them with the ones from the zip-file it all worked.

    And, does the crashing occur very fast while the splash-screen is showing, or is it more of a "hang"?
     
  5. Benjo

    Benjo Portal Member

    Joined:
    January 26, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Thanks for the help, the problem was in the fonts. I have done as suggest you and it's all right. Thanks again, bye
     
  6. arryo

    arryo Portal Pro

    Joined:
    July 12, 2008
    Messages:
    162
    Likes Received:
    4
    Ratings:
    +4 / 0
    When mouse control is enabled, I won't be able to glide the timing bar back and forth while watching movie. I mean the position of mouse cursor has to be precise, a little bit higher than the bar to gilde, otherwise I can;t do anything
     
  7. nmt1978

    nmt1978 Portal Pro

    Joined:
    October 14, 2008
    Messages:
    95
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Hi

    My screen after starting MP was like that even i already replaced the three fonts in installer by three fonts in zip file.
     

    Attached Files:

    • Untitled.jpg
      Untitled.jpg
      File size:
      26 KB
      Uploaded:
      January 17, 2009
      Views:
      280
  8. nmt1978

    nmt1978 Portal Pro

    Joined:
    October 14, 2008
    Messages:
    95
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Edit: i reactivated the plug-in and it fixed
     
  9. freezer90

    freezer90 New Member

    Joined:
    October 1, 2006
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    SoftwareEngineer
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Austria Austria
    hi,

    i get following error from time to time (restarting mp helps) -> see attached thumb.

    error occurs in tvseries plugin also (same error other skinfile). as movingpictures and tvseries are the only plugins i'm using, i don't know if this error applies to other plugins ....
    as a restart normally helps, i don't think it's a problem with the xml file itself (and it is definitely not missing nor corrupt).

    mp v1.0.0.0 + movingpictures v0.6.5 + tvseries v2.0.3296 + mediastream (14/01/2009)

    *tia* and keep up the beautiful work :)

    freezer90
     

    Attached Files:

  10. lemelisk
    • Premium Supporter

    lemelisk MP Donator

    Joined:
    January 1, 2008
    Messages:
    12
    Likes Received:
    2
    Location:
    Aachen
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Hi,

    my MP version: 1.0 final on XP SP3
    my mediastream version: MediaStream by pilehave v9.zip (14/01/09)

    I did some testing (on two XP systems) and found the following errors:

    - MP-RSSTicker
    - Using MP-RSSTicker version from V8 or V9 -> MP crash (after some seconds) when using Weather
    - Using MP-RSSTicker version from V8 or V9 -> disable Weather -> no MP crash
    - Using current MP-RSSTicker version -> no MP crash but no Weather informations are displayed

    - Media
    - defect image (V8 and V9), top (1/3) of image is black
    - albumnocover.png
    - defaultAudioBig.png
    - defaultdvdcover.png
    - defaultVideoBig.png
    - missing_coverart.png

    - TV-Series
    - Wrong backgroud image is shown
    (tv_bg.png is shown and not my in config selected one)

    - Moving Pictures
    - mark as watched not working -> no change from *UnWatched.png to *watched.png

    - Sudoku
    - Enter Sudoku and click the left icon (Back to last screen?) in topbar -> not working
    - Enter Sudoku and click "new game" and than the left icon in tapbar -> working

    Lemelisk
     

    Attached Files:

    • mp_crash.jpg
      mp_crash.jpg
      File size:
      20.1 KB
      Uploaded:
      January 19, 2009
      Views:
      190
  11. pilehave
    • Premium Supporter

    pilehave Community Skin Designer

    Joined:
    April 2, 2008
    Messages:
    2,566
    Likes Received:
    500
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical consultant, marketing
    Location:
    Hornslet
    Ratings:
    +517 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Thank you for the detailed list :)

    RSS-Ticker works fine here and there's really nothing in the skin that should make RSS-Ticker crash or not work, as none of the labels have changed and works here, on two XP Pro machines and one Vista?

    Also using latest skin and latest RSS version.

    Has anyone else had this problem?

    Now, for the "broken" media, that is simply how the icons look :) This is straight from the original skin (well, added a shadow but overall the same) so this is how they're supposed to look :D

    The background in TV-series is hardcoded in the skin-file (and doesn't follow the background choosen in the main-menu) but you can edit it in the XML-file, look for tv_background.png and change it to whatever you want.

    Regarding Moving Pictures I'll have a version ready this week with updated watched/unwatched icons. The ID was apparantly changed from 9200 to 9 so that didn't work.

    :D
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!