cannot Install 1 PVR150 and 1 PVR150MCE in MP (1 Viewer)

mbb

Portal Pro
November 20, 2004
369
15
France France
Country flag
Area: Media Portal Program MP
Version: 0.1.3.0
Skin: Blue Two
Windows Version: XP US SP2
CPU Type: AMD 64 3200
Memory: 2x256 TwinMos PC3200
Motherboard Chipset: Gigabyte K8N Ultra-9 / chipset nForce4 Ultra
Video Card: Gigabyte NX66128DP
Video Card Driver: 77.72
Video Render Type: VMR9
Video Codec Type & Version: NVIDIA Video Decoder
Audio Codec Type & Version: NVIDIA Audio Decoder
TV Card: Hauppauge PVR150 + Hauppauge PVR150MCE
TV Card Type: hardware
TV Card Driver: 2.0.30.23123

My two cards are install in Windows
Device Manager :
- Hauppauge WinTV PVR PCI II (25xxx)
- Hauppauge WinTV PVR PCI II (26xxx)

MP configuration detect and install the PVR150 card
name Hauppauge PVR150 in Capture cards window

When I want to add the PVR150MCE, I have only the choice between :

- Hauppauge WinTV PVR PCI II Capture (General S/W encoding card)
- Hauppauge WinTV PVR PCI II Capture (General H/W encoding card)

I try H/W encoding card, but it doesnt work (no image, no sound).
 

elconejito

Portal Pro
April 28, 2005
164
5
Falls Church, VA
United States of America United States of America
i would uninstall drivers for both, then install again, making sure you install the MCE drivers as well as the regular 150 drivers.

I have the 150MCE and i was able to install regular 150 drivers for it and it didnt complain (radio didnt work tho...)
 

onkl

Portal Pro
February 18, 2005
341
0
44
Wageningen
Netherlands Netherlands
I understood that for both card different generations of drivers existed, with some combinations working and others don't. I'm quite sorry, but am unable to give you a link (read it somewhere a substantial time ago)
However, your problem is probably related to the combination of the drivers, not MP or each individual driver.
Maybe elconejito can state which drivers he's using, or try the various HTPC hardware forums.
 

mbb

Portal Pro
November 20, 2004
369
15
France France
Country flag
Thanks for your concerned.

I took the time to make more tests

- uninstall all Hauppauge things
- remove hauppauge cards
- install only the pvr150MCE lp

finally after many install and uninstall it's work fine with wintv2000 :)

But still th same pb in MP (only General x/W encoding card) :(

By choosing H/W encoding, I can see and change channels in MP :D

Now I add my standard pvr150.

I can add it in mp!

I map channels on 2 cards.

But now no image (colourfull noise) same in wintv2000 :?

Only external channels works (standard pv150 + irblaster)

I disable pvr150 and all is right

I disable pvr150mce and enable pvr150 same as 2 cards enable.

What can I do to make these 2 cards work together ? :roll:
 

mbb

Portal Pro
November 20, 2004
369
15
France France
Country flag
dman,

I hope that the graph can help.

thanks

mbb
 

mbb

Portal Pro
November 20, 2004
369
15
France France
Country flag
With your new CaptureCardDefinitions.xml file all is right now.

Thank you very much DMAN! :D :D :D :D :D
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

OP Similar threads Forum Replies Date
J [solved] Newbie to MediaPortal 2 - Cannot open/run TV programs Newcomers Forum 4
caveman [solved] Cannot download new version My TVSeries 5
B xmltv - cannot import tvguide.xml australia Installation, configuration support 0
T I cannot get a basic media import-what is the best configuration? General 10
Terra LAVFilter Plugin cannot be updated (MP1.23) MediaPortal 1 Plugins 10
Baron of L/S [solved] Cannot record MediaPortal 1 Talk 3
D Cannot get a fully populated UK Freesat EPG (DVB-S) General 14
K [solved] Cannot get EPG populating in the UK General 7
Terra [solved] MP TV Server cannot find any channels anymore, DVB viewer works Installation, configuration support 8
N [solved] Cannot delete recordings from remote client MediaPortal 2 32
N [fixed] [MP2-786] Cannot play audio playlist with >=1000 entries 2.2 Archive 36
D [solved] Initital testing with second client - cannot play recorded TV General 33
U Client cannot tune channels General 1
G [solved] Cannot skip when programme info is visible Archive 20
O [solved] Cannot find TV DVB-T2 channels (TBS-6281SE) Newcomers Forum 7
M Cannot connect after W10 update General Support 5
toricred x64 Bit Installer for 2.2.3 General 2
F Problems with new install of MP2 Newcomers Forum 3
C Can't install any extensions - DLL error Installation, configuration support 19
joecrow 1.25.0 5031: Error on Install. Bugreports 24
P [solved] MP2 new install, 2 x hdhomerun tuners, client on same PC unable to view TV & recordings Newcomers Forum 8
M MediaPortal2 TV Config Error on Install (0x80004005) General 7
ajs [fixed] 5022: Improving the MPE Installer, providing nicer GUI :) MediaPortal 1 42
Rob Hexenmeister Dependency error on install v2.3.2.0 OnlineVideos 28
ajs [fixed] 5015: Improving the MP1 installer, providing nicer GUI :) MediaPortal 1 138
Similar threads

























Top Bottom