[TV] - Cannot watch TV - No audio codec

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 BETA 1' started by GoldenEye, September 4, 2009.

  1. GoldenEye
    • Premium Supporter

    GoldenEye MP Donator

    Joined:
    October 26, 2005
    Messages:
    300
    Likes Received:
    21
    Location:
    Switzerland
    Ratings:
    +26 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    Show System Specs
    TV-Server Version: MP 1.1.0 Beta 1
    MediaPortal Version: MP 1.1.0 Beta 1
    MediaPortal Skin: Blue3 Wide
    Windows Version: Windows XP Professional SP3
    CPU Type: AMD Athlon 64 3200
    HDD: Samsung SP1614N 160GB
    Memory: 1GB
    Motherboard: Shuttle FT20
    Video Card: ATI Radeon HD 4350
    Video Card Driver: Catalyst 9.8
    Sound Card: Aizentech Auzen X-Fi Prelude 7.1
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver: 6.0.1.1281
    1. TV Card: Hauppauge PVR-350
    1. TV Card Type: analog
    1. TV Card Driver: 2.0.43.24108
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: ffdshow Video Decoder [rev 2033]
    MPEG2 Audio Codec: ffdshow Audio Decoder [rev 2033]
    h.264 Video Codec:
    Satelite/CableTV Provider: Cablecom DigiTV (via Settop Box)
    HTPC Case: Shuttle XPC ST20G5 Mini Barbeone
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote: MCE Remote Model: 1039
    TV: Sanyo PLV-Z700 Beamer
    TV - HTPC Connection: HDMI

    Since beta 1, I cannot watch TV anymore. A message pops up saying "Unable to play Stream2.0 - Audio Codec".

    Connecting to the TV server via LAN on the server seems to be ok: As soon as I start TV, the card is active.

    Logs are attached.



    Thx for a great product and your support.

    G.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Nogge69

    Nogge69 Portal Pro

    Joined:
    January 20, 2007
    Messages:
    57
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +8 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Seems like I have exactly the same problem.
    No time to check now, but hope someone have a solution.
    Just tested different codecs, but same error.
    Recording seems to work fine, and are playable in VLC at least.
     
  4. rekenaar
    • Team MediaPortal

    rekenaar Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2006
    Messages:
    4,421
    Likes Received:
    782
    Ratings:
    +785 / 0
    Home Country:
    South Africa South Africa
  5. GoldenEye
    • Premium Supporter

    GoldenEye MP Donator

    Joined:
    October 26, 2005
    Messages:
    300
    Likes Received:
    21
    Location:
    Switzerland
    Ratings:
    +26 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    Show System Specs
    In my case it's XP SP3.
     
  6. tompa
    • Premium Supporter

    tompa MP Donator

    Joined:
    October 3, 2005
    Messages:
    665
    Likes Received:
    35
    Gender:
    Male
    Location:
    Stockholm
    Ratings:
    +35 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    Hi!

    If u check "Additional 3rd party checks" what does the "Streaming port" says?

    I think its set to "0" in this built, so change it to default "554". It can bee done under "TV Servers" or "Streaming Server".

    Hope this helps.
    /tompa
     
    • Like Like x 1
  7. GoldenEye
    • Premium Supporter

    GoldenEye MP Donator

    Joined:
    October 26, 2005
    Messages:
    300
    Likes Received:
    21
    Location:
    Switzerland
    Ratings:
    +26 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    Show System Specs
    Thanks, Tompa, this did the trick!

    Additional 3rd party checks said Port 0. After changing it to the standard port 554 in TV Server Configuration's Streaming Server menu item, everything works as expected.

    G.
     
    • Like Like x 1
  8. tompa
    • Premium Supporter

    tompa MP Donator

    Joined:
    October 3, 2005
    Messages:
    665
    Likes Received:
    35
    Gender:
    Male
    Location:
    Stockholm
    Ratings:
    +35 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    Nice!!

    thx for letting us know!
    /tompa
     

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!