Channel Scan Crash - ATi TV Wonder 600 (USB) (1 Viewer)

CloFan

Portal Member
April 30, 2009
17
0
Arkansas
Home Country
United States of America United States of America
Having a few issues with my ATi TV Wonder 600. The first time I scanned for channels it worked great. However, any other time I try to scan for channels, it crashes the TV server, without fail. I added a new card (same type) and it had the exact same issue; scanned once, but then crashes any other time I try to scan. The program stops responding. Not really sure what the deal is, any help is much appreciated.

Details of my cards are below.


TV-Server Version:
MediaPortal Version: 1.0.1.0
MediaPortal Skin: BlueWide
Windows Version: Vista Enterprise (Business) SP1
CPU Type: Intel E5200 2.5Ghz Dual Core
HDD: Western Digital 1tb, Western Digital 40gb
Memory: 2gb Kingston DDR2 800
Motherboard: Gigabyte GA-73PVM-S2H
Video Card: Nvidia 7100 (onboard)
Video Card Driver: 7.15.11.7813
Sound Card:
Sound Card AC3:
Sound Card Driver:
1. TV Card: Avermedia M780 Combo
1. TV Card Type: analog, ATSC
1. TV Card Driver: 2.9015.0.30
2. TV Card: ATi TV Wonder 600
2. TV Card Type: Hybrid analog & ATSC
2. TV Card Driver: 5.7.831.0
3. TV Card: ATi TV Wonder 600
3. TV Card Type: Hybrid analog & ATSC
3. TV Card Driver: 5.7.831.0
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec:
MPEG2 Audio Codec:
h.264 Video Codec:
Satelite/CableTV Provider: Suddenlink Communications
HTPC Case: IN WIN IW-BT611T.300SL
Cooling: Stock HSF, extra quiet case fan
Power Supply: Supplied with case
Remote: Avermedia MCE remote
TV: Envision L32W761
TV - HTPC Connection: HDMI

edit- forgot to attach logs, fixed now.
 

CloFan

Portal Member
April 30, 2009
17
0
Arkansas
Home Country
United States of America United States of America
Still happening on 1.0.2

Edit- Actually it wouldn't pick up any analog channels at all on the intial scan, and crashed every time after that.

Okay actually looks like I can delete the offending XML file in C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\AnalogCard\, then restart the TvService, and it will scan again without crashing. Still not picking up channels, but I can find out why later, at least now I don't have to start with a fresh install every time I encounter this bug.
 

Users who are viewing this thread

Similar threads

Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on which a WinTV-quadHD card is installed. This card worked perfectly before the migration and no hardware change was made (not a single cable disconnected). Since my passage under windows 10 x64, I can't get...
Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on...
Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on...
Replies
0
Views
438
What is the status of the fix? I seem to be hitting this exact problem at channel 24 (in Seattle it is KUNS-DT).
What is the status of the fix? I seem to be hitting this exact problem at channel 24 (in Seattle it is KUNS-DT).
MediaPortal 2 Version: 2.2.2 Description I am setting up a new Windows 10 Pro system to replace my old Windows 7 WMC server to be...
Replies
33
Views
2K
Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
Replies
2
Views
1K
OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this year, in march 2020) the Telenet provider will stop broadcasting Analog TV and Radio signals on their cable, and make the switch to Digital (DVB-C). The radio signals will disappear completely, so you'll...
OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this...
OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this...
Replies
0
Views
906
I have 3 of these USB tuners working with WMC. All is well but I cannot stand the WMC interface much anymore. The name of my tuner is ATI Wonder External (black box with tuner card slot but I dont use it). The Win10 OS recognizes it as ATI Wonder opencard tuner USB. I wanted to try MediaPortal 2 for support with portable devices as...
I have 3 of these USB tuners working with WMC. All is well but I cannot stand the WMC interface much anymore. The name of my tuner...
I have 3 of these USB tuners working with WMC. All is well but I cannot stand the WMC interface much anymore. The name of my tuner...
Replies
0
Views
785
Top Bottom