Channel Scan crashes - Switzerland Cable ATI 550 Pro (1 Viewer)

mikesusangray

Portal Member
January 5, 2006
24
0
Area: Installation
MP Version: 0.2.0.0 + 0.2.0.4
Skin: First one on the list
Windows Version: XP sp2
CPU Type: Intel Northwood 2.8 w/ HT
Memory: 1gig dual channel
Motherboard Chipset: msi pt880
Video Card: Radeon 9500
Video Card Driver: Cat 6.6 (I think - just downloaded)
Video Card Resolution: 1280 - 1024
Video Codec Type & Version: didn't get that far
Audio Codec Type & Version: didn't get that far
TV Card: ati 550 pro
TV Card Type: hardware
TV Card Driver: latest - just downloaded this morning from ati
Log:
8/16/2006 10:01:52 Configuration is starting up
8/16/2006 10:01:52 Assembly creation time: 8/11/2006 15:05:52 (UTC)
8/16/2006 10:01:52 Create new wizard setup
8/16/2006 10:01:53 found 1 tv cards
8/16/2006 10:01:53 Analog TV Card:confused:apphire Theatrix 550 Pro
8/16/2006 10:01:54 start application
8/16/2006 10:01:54 HCW: Could not find registry entries for driver components! (Not installed?)
8/16/2006 10:01:54 HCW: Could not find registry entries for driver components! (Not installed?)
8/16/2006 10:01:58 opening tvdatabase
8/16/2006 10:01:58 using sqlite 3.2.8
8/16/2006 10:01:58 tvdatabase opened
8/16/2006 10:02:06 TVCapture.CreateGraph() Card:1
8/16/2006 10:02:06 5 vmr9:ctor()
8/16/2006 10:02:06 5 vmr9:ctor() DX9Device=null
8/16/2006 10:02:06 5 vmr9:ctor() _renderFrame=null
8/16/2006 10:02:06 5 vmr9:ctor() done:False
8/16/2006 10:02:06 SinkGraphEx:CreateGraph() IN
8/16/2006 10:02:06 key:confused:YSTEM\CurrentControlSet\Enum\PCI\ven_1002&dev_4d52&subsys_a3451002&rev_00\3&61aaa01&0&58
8/16/2006 10:02:06 LoadDefs for device at PCI bus 0, device 11
8/16/2006 10:02:06 key:confused:YSTEM\CurrentControlSet\Enum\PCI\ven_1002&dev_4d52&subsys_a3451002&rev_00\3&61aaa01&0&58
8/16/2006 10:02:06 defs loaded for device at PCI bus 0, device 11
8/16/2006 10:02:07 video device moniker :mad:device:pnp:\\?\pci#ven_1002&dev_4d52&subsys_a3451002&rev_00#3&61aaa01&0&58#{65e8773d-8f56-11d0-a3b9-00a0c9223196}\{bc187864-4183-4dc5-9fe0-679a7a039975}
8/16/2006 10:02:07 captureDeviceDeviceName:mad:device:pnp:\\?\pci#ven_1002&dev_4d52&subsys_a3451002&rev_00#3&61aaa01&0&58
8/16/2006 10:02:07 FindInstance:mad:device:pnp:\\?\pci#ven_1002&dev_4d52&subsys_a3451002&rev_00#3&61aaa01&0&58
8/16/2006 10:02:07 key:confused:YSTEM\CurrentControlSet\Enum\pci\ven_1002&dev_4d52&subsys_a3451002&rev_00\3&61aaa01&0&58
8/16/2006 10:02:07 serviceName:ATIAVPCI
8/16/2006 10:02:07 key:confused:YSTEM\CurrentControlSet\Services\ATIAVPCI\Enum
8/16/2006 10:02:07 Number of cards:1
8/16/2006 10:02:07 card#0=PCI#VEN_1002&DEV_4D52&SUBSYS_A3451002&REV_00#3&61aaa01&0&58
8/16/2006 10:02:07 using card:#0
8/16/2006 10:02:07 Using card#0
8/16/2006 10:02:07 filter tvtuner='ATI AVStream Analog Tuner' check:True
8/16/2006 10:02:07 filter tvaudio='ATI AVStream Analog TV Audio' check:True
8/16/2006 10:02:07 filter crossbar='ATI AVStream Analog Xbar' check:True
8/16/2006 10:02:07 filter capture='ATI AVStream Analog Capture' check:True
8/16/2006 10:02:07 filter mux='ATI AVStream MPEG2 Multiplexer' check:True
8/16/2006 10:02:07 LoadDefinitions done
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Create new filter graph (IGraphBuilder)
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Get the Capture Graph Builder (ICaptureGraphBuilder2)
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Link the CaptureGraphBuilder to the filter graph (SetFiltergraph)
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Add graph to ROT table
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Adding configured filters...
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: adding filter <ATI> with moniker <device>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Added filter <ATI> with moniker <device>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: adding filter <ATI> with moniker <device>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Added filter <ATI> with moniker <device>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: adding filter <ATI> with moniker <device>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Added filter <ATI> with moniker <device>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: adding filter <ATI> with moniker <device>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Added filter <ATI> with moniker <device>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: adding filter <ATI> with moniker <device>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Added filter <ATI> with moniker <device>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Adding configured filters...DONE
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Adding configured pin connections...
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Connecting <ATI>:0 with <ATI>:%tvtuner%
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Found sourcePin: <0> <System>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Pins connected...
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Connecting <ATI>:1 with <ATI>:0
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Found sourcePin: <1> <System>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Found pin: <0> <System>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Pins connected...
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Connecting <ATI>:0 with <ATI>:%audiotuner%
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Found sourcePin: <0> <System>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Pins connected...
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Connecting <ATI>:0 with <ATI>:0
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Found sourcePin: <0> <System>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Found pin: <0> <System>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Pins connected...
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Connecting <ATI>:1 with <ATI>:1
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Found sourcePin: <1> <System>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Found pin: <1> <System>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Pins connected...
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Connecting <ATI>:3 with <ATI>:0
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Found sourcePin: <3> <System>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Found pin: <0> <System>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Pins connected...
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Connecting <ATI>:4 with <ATI>:1
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Found sourcePin: <4> <System>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Found pin: <1> <System>
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Pins connected...
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Adding configured pin connections...DONE
8/16/2006 10:02:07 VideoCaptureDevice: found output pin
8/16/2006 10:02:07 VideoCaptureDevice:get Video stream control interface (IAMStreamConfig)
8/16/2006 10:02:07 VideoCaptureDevice:got IAMStreamConfig for Capture
8/16/2006 10:02:07 VideoCaptureDevice:got IAMStreamConfig for Preview
8/16/2006 10:02:07 SWGraph:capture FrameRate set to 25
8/16/2006 10:02:07 VideoCaptureDevice: capture FrameRate done :25
8/16/2006 10:02:07 VideoCaptureDevice:preview FrameRate set to 25
8/16/2006 10:02:07 VideoCaptureDevice:setStreamConfigSetting() FAILED no format returned
8/16/2006 10:02:07 VideoCaptureDevice: preview FrameRate done :25
8/16/2006 10:02:07 VideoCaptureDevice:change capture Framesize :720x576 ->720x576
8/16/2006 10:02:07 SinkGraphEx: Capturing:720x576
8/16/2006 10:02:07 mpeg2:add new MPEG2 Demultiplexer to graph
8/16/2006 10:02:07 mpeg2:create video out pin on MPEG2 demuxer
8/16/2006 10:02:07 mpeg2:create mpeg audio out pin on MPEG2 demuxer
8/16/2006 10:02:07 mpeg2:create lpcm audio out pin on MPEG2 demuxer
8/16/2006 10:02:07 mpeg2:find MPEG2 demuxer input pin
8/16/2006 10:02:07 mpeg2:found MPEG2 demuxer input pin
8/16/2006 10:05:27 mpeg2:MPEG2 demuxer map MPG stream 0xe0->video output pin
8/16/2006 10:05:27 mpeg2:mapped MPEG2 demuxer stream 0xe0->video output
8/16/2006 10:05:27 mpeg2:MPEG2 demuxer map MPG stream 0xc0->audio output pin
8/16/2006 10:05:27 mpeg2:mapped MPEG2 demuxer stream 0xc0->audio output
8/16/2006 10:05:27 mpeg2:MPEG2 demuxer map LPCM stream 0xbd->audio output pin
8/16/2006 10:05:27 mpeg2:mapped MPEG2 demuxer stream 0xbd->audio output
8/16/2006 10:05:27 SinkGraphEx: VideoProcAmp setting defaults
8/16/2006 10:05:27 SinkGraphEx:CreateGraph() OUT
8/16/2006 10:05:27 GetFilterByName: Kernel Tee, Kernel Tee
8/16/2006 10:05:27 GetFilterByName: WST Codec, WST Codec
8/16/2006 10:05:27 SinkGraph:Getting Min and Max TV channels
8/16/2006 10:05:27 SinkGraph: TV Channel Min 1 hz - Radio Channel Max 368
8/16/2006 10:05:27 SinkGraph:confused:tartViewing()
8/16/2006 10:05:27 5 vmr9:addvmr9
8/16/2006 10:05:27 5 vmr9:addvmr9: dont use vmr9
8/16/2006 10:05:27 5 vmr9:Dispose
8/16/2006 10:05:27 SinkGraph:TuneChannel() tune to channel:1 country:31 standard:None name:
8/16/2006 10:05:27 Twinhan: check for twinhan driver
8/16/2006 10:05:27 SinkGraph:TuneChannel() tuningspace:0 country:31 tv standard:None cable:True
8/16/2006 10:05:28 SinkGraph:TuneChannel() tuned to channel:4 county:31 freq:0 MHz. tvformat:pAL_B signal:NoSignal
8/16/2006 10:05:28 FixCrossbarRouting: use tuner:True use cvbs#1:False use cvbs#2:False use svhs:False use rgb:False
8/16/2006 10:05:28 Find crossbar:#1
8/16/2006 10:05:28 crossbar found:1
8/16/2006 10:05:28 crossbar has 5 inputs and 2 outputs
8/16/2006 10:05:28 check:in#0->out#0 / Video_Tuner -> Video_VideoDecoder
8/16/2006 10:05:28 connect
8/16/2006 10:05:28 connect success
8/16/2006 10:05:28 check:in#1->out#0 / Video_Composite -> Video_VideoDecoder
8/16/2006 10:05:28 check:in#2->out#0 / Video_SVideo -> Video_VideoDecoder
8/16/2006 10:05:28 check:in#3->out#1 / Audio_Tuner -> Audio_AudioDecoder
8/16/2006 10:05:28 connect
8/16/2006 10:05:28 connect success
8/16/2006 10:05:28 check:in#4->out#1 / Audio_Line -> Audio_AudioDecoder
8/16/2006 10:05:28 Find crossbar:#2
8/16/2006 10:05:28 no more crossbars.:0x80004005
8/16/2006 10:05:28 crossbar routing done
8/16/2006 10:05:28 SWGraph:capture FrameRate set to 25
8/16/2006 10:05:28 VideoCaptureDevice: capture FrameRate done :25
8/16/2006 10:05:28 VideoCaptureDevice:preview FrameRate set to 25
8/16/2006 10:05:28 VideoCaptureDevice:setStreamConfigSetting() FAILED no format returned
8/16/2006 10:05:28 VideoCaptureDevice: preview FrameRate done :25
8/16/2006 10:05:28 VideoCaptureDevice:change capture Framesize :720x576 ->720x576
8/16/2006 10:05:28 mpeg2:confused:tartViewing()
8/16/2006 10:05:33 mpeg2:demux video out connected


I'm rying to get mediaportal up and running, but I can't get anything to happen. When I get to the channel scan section and press scan, the program says it's scanning, but nothing happens for about three minutes or so, then Windows tells me that confguration.exe has crashed. I've tried several times now without any success. Looking through the log, it seems to be something to do with my drivers - however, I don't understand what, since other programs (including Media Player Classc and sageTV) are able to do just fine.

Any tips for me here?

BTW, the only thing I really need to find is channel 251, which is where my settop box comes in!

Thanks!

Mike

P.S. This time I just left the country code on 31 (Netherlands) - but the same thing happened with code 41 (Switzerland) about three times in a row.
 

mikesusangray

Portal Member
January 5, 2006
24
0
CHli said:
I have the same card and I'm from switzerland, I will do some tests ;)

Mega! I'm looking forward to any help you can send my way! I have this weird suspicion that something is seriously wrong with a bunch of my drivers - but I don't know where to start looking for the problem, let alone the solution.

Mike
 

sbaldock

Portal Member
March 21, 2006
26
0
Similar, but different card

I had same problem, but with a different card - the KWorld DVB T 220 dual tuner PCI card (see my other post in Installation Support forum...)
Can someone investigate plz ...
 

Reneke

New Member
September 17, 2006
2
0
Home Country
Netherlands Netherlands
Just install the following patsch for WinXP: KB896626 (in your language)

It is a fix for DVB cards when searching or switching channels.

Regards,

Reneke
 

Users who are viewing this thread

Similar threads

What is the status of the fix? I seem to be hitting this exact problem at channel 24 (in Seattle it is KUNS-DT).
What is the status of the fix? I seem to be hitting this exact problem at channel 24 (in Seattle it is KUNS-DT).
MediaPortal 2 Version: 2.2.2 Description I am setting up a new Windows 10 Pro system to replace my old Windows 7 WMC server to be...
Replies
33
Views
2K
this seems to be related to the Ares skin. It can be somewhat fixed by replacing the mytvrecordedtv.xml with the one found in the DefaultWide skin. It really messes up the overlays though.
this seems to be related to the Ares skin. It can be somewhat fixed by replacing the mytvrecordedtv.xml with the one found in the...
For the past year or so I have not been able to get into my TV recordings menu. MediaPortal wont crash, but it just hangs and...
Replies
1
Views
677
Keiner eine Idee?
Keiner eine Idee?
Hallo zusammen, ich verwende Win7 64Bit Pro (aktueller Patch Level) und Mediaportal 1.19 um über DVB-C mir Fernsehsendungen...
Replies
1
Views
784
Well, I just found out that the latest Video Driver was downloaded but not installed. So I installed and tested it again and now it works. So you were 100% right about the NVIDIA 10 bit bug ... my HEVC file also uses 10 bit ... conincidence ? Don't know ...
Well, I just found out that the latest Video Driver was downloaded but not installed. So I installed and tested it again and now...
Hiall, I recently upgraded my system from MP 1.8 -> 1.9 Now I realized that I can't playback Videos anymore that are coded in HEVC...
Replies
14
Views
3K
Als Workaround für den TV service für den Fehlerfall einen Neustart konfigurieren. - das hilft zumindest bei einem Ausfall in der Nacht.
Als Workaround für den TV service für den Fehlerfall einen Neustart konfigurieren. - das hilft zumindest bei einem Ausfall in der...
Hi, nachdem ich ein anderes MP-Problem gelöst habe, taucht plötzlich das nächste auf, nachdem ich die letzten Jahre eigentlich...
Replies
19
Views
2K
Top Bottom