[TV] - channel scan does not pick up all channels in Adelaide, Townsville, (Australia)

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 BETA 1' started by etheesdad, September 28, 2009.

  1. etheesdad
    • Team MediaPortal

    etheesdad Retired Team Member

    Joined:
    November 8, 2008
    Messages:
    831
    Likes Received:
    67
    Location:
    Adelaide
    Ratings:
    +68 / 0
    The channel scan does not pick up Nine, NineHD or GO. Details in THIS thread


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Taipan
    • Team MediaPortal

    Taipan Retired Team Member

    Joined:
    February 23, 2005
    Messages:
    2,075
    Likes Received:
    22
    Gender:
    Male
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +23 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Show System Specs
    Those 3 channels are all on the same transponder which is on 9 Network: 191.625MHz for Adelaide. I have seen a similar issue before where channels that are 125 KHz off the centre frequency will not be detected during a scan.

    Could you try this to see if it fixes the issue:-

    go to C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\TuningParameters\dvbt and edit the file "Australia.SA - Adelaide.xml" to change the value 191500 to 191625 and then try scanning again for Adelaide.



    This time it should find all the Network Nine channels - but let me know if this suggestion fails ....
     
  4. etheesdad
    • Team MediaPortal

    etheesdad Retired Team Member

    Joined:
    November 8, 2008
    Messages:
    831
    Likes Received:
    67
    Location:
    Adelaide
    Ratings:
    +68 / 0
    Scan worked after changing the xml file with the value you suggested. I have now got 9, 9HD and GO

    Thanks VERY much for the help :)
     
  5. Taipan
    • Team MediaPortal

    Taipan Retired Team Member

    Joined:
    February 23, 2005
    Messages:
    2,075
    Likes Received:
    22
    Gender:
    Male
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +23 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Show System Specs
    Hmmm - OK, so it looks like an old bug has crept back in?

    MediaPortal should look for a signal at 191500 KHz and 125 KHz either side - so it should also search 191625 and 191375. It looks like it is not applying the 125 KHz offset during the scan.

    I wonder how this can be tested such that useful log files are generated?
     
  6. S.O.P

    S.O.P Portal Pro

    Joined:
    January 13, 2007
    Messages:
    55
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    And the fix for Brisbane or other states along the same lines?
     
  7. Taipan
    • Team MediaPortal

    Taipan Retired Team Member

    Joined:
    February 23, 2005
    Messages:
    2,075
    Likes Received:
    22
    Gender:
    Male
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +23 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Show System Specs
    Yes, but it is just a "work-around" rather than a fix.

    I would like to log a bug on this issue, but I need some log files.

    Could you run a scan before you make any changes to the xml file, and attach your resulting log files here?

    Start by deleting all your current log files in both TV Server and MediaPortal, run the scan then attach your TV Server log files to this thread - they may give us a clue as to why the frequency offset (125 KHz) is not being applied .... :confused:
     
  8. S.O.P

    S.O.P Portal Pro

    Joined:
    January 13, 2007
    Messages:
    55
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    I would, but I'm not running 1.1. It was a desperate enough reason for me to revert back to 1.0.2.

    Sorry.
     
  9. erosco
    • Premium Supporter

    erosco MP Donator

    Joined:
    June 25, 2007
    Messages:
    122
    Likes Received:
    10
    Ratings:
    +11 / 0
    Home Country:
    I saw this in Cairns under 1.0.2. SBS I think was on 697633 according to a local gov site... It scanned fine on my nova-500dt but my Cinergy T USB stick failed to find the stations.. I changed the freq back to 697500 and both cards were happy..

    Worth noting that some of these are/may be card specific issues!

    Cheers
    erosco
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!