1.25.0 Codecs and Video Format for PlayStation 2 (1 Viewer)

oldhpps2

New Member
June 8, 2020
1
0
Home Country
Spain Spain
Hi, I'm quite new to this forum so please excuse me if I'm short on my understanding on how this works, I've been trying to find a solution for a couple of days but I've been yet unsuccessful.

I'm trying to use an old HP Touchsmart (iq500) as a TV screen to live stream my PS2, as I haven't got enough room/money for a new TV. The computer has an integrated TV tuner (Avermedia A326 Hybrid Mini-Card) and I'm using Windows 8 Pro which means I cannot use the original software designed for it. Windows Media Center didn't work for me either.

To connect the PS2 to the PC I'm using the original AV to RCA cable and I bought adapters to S-Video and a Y-adapter for the audio as stated by the manufacturer (HP).

I've already set up a TV Server, but the Configuration is recognizing my card as an "AVermedia 716x BDA-DVBT Tuner". Windows 8 is using the correct TV Tuner driver (Avermedia a326) though. However, I've managed to add the S-Video channel and I am able to hear the audio throughout and see occasionally the initial screen of the PS2. Most of the time the video appears as unformatted color images but by playing with the video format I came even as far as recognizing the blue floating thing when starting the PS2 with the word "Navigation". However its all blurry in dark blue and the images then disappear.

I am not sure which thing is causing me problems (or if it's all of them):

  • Incorrect codec or video format (I'm struggling to understand if I should be toggling using PAL_G/PAL_B, frame rate, etc. . When I changed this I managed to see something resembling the correct images). I have found little info of how to tune this...
  • Wrong adapter (I'm considering buying the AV to S-video for PS2)
  • If I should attempt to change the way MP recognizes my TV Tuner Card (I am not sure if my card is supported)

As I've managed to get to see the video I'm pretty much regarding this a Codec/Video Format problem, but I am not sure how to go on.

I would appreciate any info or support or pointing me out in the direction to a solution, thanks!
 

Attachments

  • WhatsApp Image 2020-06-08 at 14.44.44(1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-06-08 at 14.44.44(1).jpeg
    34.5 KB
  • WhatsApp Image 2020-06-08 at 14.44.44.jpeg
    WhatsApp Image 2020-06-08 at 14.44.44.jpeg
    35.7 KB

Users who are viewing this thread

Similar threads

Hello. I'm 28 from Italy and I use Mediaportal to record videos which I then have to process with another software that only recognize recordings with MPEG video and audio tracks. So, as the object of this thread, I would like to change the audio and video codecs for recordings processed with an analog PCI-E Card with HDMI input...
Hello. I'm 28 from Italy and I use Mediaportal to record videos which I then have to process with another software that only...
Hello. I'm 28 from Italy and I use Mediaportal to record videos which I then have to process with another software that only...
Replies
0
Views
747
Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the link below, run reg.bat as an admin to install it and change the HEVC Video settings in MediaPortal Configuration/Codecs and Renderer...
Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the...
For some unknown reason I can't play HEVC encoded video with MP1 on my system. I have tried every trick I know, but nothing works...
Replies
10
Views
832
Thanks. I'll be working through your response and experimenting some more. Will let you know what I find.
Thanks. I'll be working through your response and experimenting some more. Will let you know what I find.
MP looks like an attractive replacement for WMC, but unlike Kodi (which I just tried), I'm having a hard time getting my 3-tuner...
Replies
2
Views
494
P.S. - Strangely, the TV Server my single seat setup (1.27 on a modest machine running Windows 10 Pro x64) is working from my office machine MP client. Same exact network, firewall, Defender settings. It's a slightly older version of Win 10 though - I haven't updated to 20Hx on it yet. Maybe I shouldn't (or maybe I should image it...
P.S. - Strangely, the TV Server my single seat setup (1.27 on a modest machine running Windows 10 Pro x64) is working from my...
Let me start by asking if anyone has TV Server running PROPERLY on a Windows 10 machine, and if so are you using RTSP or UNC share...
Replies
9
Views
943
I have the same Problem. Nearly evere Startup comming up from sleep of the HTPC this Problem!!!! Going to the Configuration Setup, Automaticconnection, Storing, starting MP. The Software is actual 1.28 This is absolutely shit!!!!
I have the same Problem. Nearly evere Startup comming up from sleep of the HTPC this Problem!!!! Going to the Configuration...
I've downloaded mpextended-service 0.6.0.4-emby-zip. Extracted it to find MPExtended-installer.Services.msi When I run the .msi...
Replies
7
Views
690
Top Bottom