[confirm] - DirectX and SQL errors

Discussion in 'MediaPortal 1.2.0 ALPHA' started by doveman, April 25, 2011.

  1. doveman

    doveman Portal Pro

    Joined:
    February 12, 2008
    Messages:
    2,326
    Likes Received:
    166
    Ratings:
    +182 / 3
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    MediaPortal Version: v1.2A
    MediaPortal Skin: StreamedMP
    Windows Version: Win7 Ultimate 64-bit
    CPU Type: Athlon II X4 630
    HDD: 2TB Samsung F4
    Memory: 4GB DDR2 1066Mhz
    Motherboard: Biostar TA790GXB3
    Video Card: HD3300 IGP
    Video Card Driver: 11.3
    Sound Card: onboard Realtek AC97 (ALC662)
    Sound Card AC3: no AC3
    Sound Card Driver: 6.01.6194
    1. TV Card: Hauppauge Nova-T 500
    1. TV Card Type: DVB-T
    1. TV Card Driver: 4.3.25080
    MPEG2 Video Codec: Microsoft DTV-DVD
    MPEG2 Audio Codec: ffdshow
    h.264 Video Codec:Microsoft DTV-DVD
    HTPC Case: Custom
    Cooling: Scythe 120mm Bottom Intake Fan, Stock CPU HSF
    Power Supply: OCZ StealthStream 400W
    Remote: Nova-T 500
    TV: Sony XBR800 36"
    TV - HTPC Connection: DVI

    MP has been working fine mostly with Win7, but when I just booted, it got stuck on the "Initialising DirectX" screen. I killed it and found an error in the error.log file (error.bak in attachment) saying there was a problem with my display settings, but I ran MP again and it worked fine. There was a pop-up from Daemon Tools on this reboot, so maybe it activated the UAC screen which confused MP.



    Whilst I was checking the logs, I noticed there's a lot of errors in the TVserver_error.log saying "The database backend (provider MySQL) could not be reached." I thought it might be something to do with my firewall (PCTools Firewall Plus) but that's got rules allowing MP, TVService and Mysqld full In/Out access, although there is an Advanced Profile Settings section which has various rules, which I have to admit I don't entirely understand or know what they should be set to!

    These errors don't seem to be affecting MP though and TV seems to be working fine. Perhaps the firewall is just blocking access before Win7 is finished booting and it's then that these errors are generated. I just tried stopping and restarting the TVservice and manually timeshifting one channel and no errors were generated then.

    EDIT: I just got a similar SQL error when clicking on Configuration for the Radio plugin in MP Config. It doesn't appear to have logged the error anywhere unfortunately. I set my firewall to Allow All and then I didn't get the error, even after setting the Firewall back to Ask mode. However, after closing and re-opening MP config, the error occurred again, so obviously there's something about the Firewall that's causing this problem.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!