Doubling the main workstation as HTPC

Discussion in 'MediaPortal 1 Talk' started by PlayWithFire, November 1, 2006.

  1. PlayWithFire

    PlayWithFire Portal Member

    Joined:
    November 1, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Hello, i am new here. I've been a long time Xbox Media Center user, and been following Media Portal on and off since it launched. I never really used it though, since it more of a couch friendly application.
    Well, now i have a reason to start using it. Let me explain what i am looking to do, and can someone tell me if this is something that's been done, and if it's a good idea.



    I currently have my PC in the same room as my TV. I am looking into getting a new TV, and setting it up as a secondary monitor. First, that would require me to send the signal over something like 50" DVI cable (i'd have to snake it around the room). Now, would it be possible to run Media Portal this way? It would run on my main workstation, but on the "second monitor". I would get a remote of course, and probably a wireless mouse and keyboard with a good range.

    Does anyone have this kind of setup?
    Are the any problems with this?
    Is there any reason to use DVI, over the other format (the blue connector, sorry the name escapes me)
    Any help is appreciated.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. hardstyle

    hardstyle Portal Member

    Joined:
    April 23, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Colwyn Bay, UK
    Ratings:
    +0 / 0
    Ive tried setting MP up on a secondry monitor but it doesnt work because MP uses Directx9. So now i have to set my tv-out as a clone of the main monitor
     
  4. PlayWithFire

    PlayWithFire Portal Member

    Joined:
    November 1, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    thanks for a quick reply
    why not just set the TV as the primary monitor? I see some downsides, but once the computer is booted up, would that cause any problems?
     
  5. wortelsoft

    wortelsoft Portal Pro

    Joined:
    May 13, 2005
    Messages:
    374
    Likes Received:
    1
    Location:
    Rotterdam, The Netherlands
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Problem with that is that your start menu is only displayed on the primary monitor.
     
  6. PlayWithFire

    PlayWithFire Portal Member

    Joined:
    November 1, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    wortelsoft, i am 95% sure that i can move the start menu to the secondary monitor. I think i've done that before
     
  7. wortelsoft

    wortelsoft Portal Pro

    Joined:
    May 13, 2005
    Messages:
    374
    Likes Received:
    1
    Location:
    Rotterdam, The Netherlands
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    If that's is possible then there is no problem at all
     
  8. PlayWithFire

    PlayWithFire Portal Member

    Joined:
    November 1, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
  9. Lolita

    Lolita Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2006
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    DirectX can run on secondary monitor - just try run test in dxdiag ie.
     
  10. PlayWithFire

    PlayWithFire Portal Member

    Joined:
    November 1, 2006
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    great, thanks for the info
    The only thing that's kinda keeping me from it is the 50ft DVI cable
     
  11. DonBogo

    DonBogo Portal Pro

    Joined:
    July 26, 2006
    Messages:
    79
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Clone

    I've used MediaPortal with a nvidia 7600 GS configured in clone mode:
    - VGA to my PC CRT screen as primary monitor
    - composite out to my TV as secondary monitor
    Resolution automatically adjusted by TV
    No problems at all with direct x or anything else.
    Never used as two independent monitors because can't have independent users / remote / keyboards however.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!