Dual channels at same time (english and spanish audio) (2 Viewers)

faleloncio

Portal Pro
August 31, 2006
68
1
Badajoz
Home Country
Spain Spain
I have a big problem with dual audio channels videos. I ear both channels (english and spanish) at same time.
I can't select (with A key) channels now, have no choice.

Any idea?

Thank you
 

juanjiviris

New Member
September 15, 2008
3
0
Home Country
Spain Spain
Same thing happens to me, spanish too, 2 channels, I hear both at the same time and dont know how to turn one off or switch between them.

My only solution right now is using Virtualdubmod to extract one audio from the file so it only has the spanish one, that way I hear it the way I want, but thats not the perfect solution :)

Someone can help, please ?
 

Blenno

MP Donator
  • Premium Supporter
  • March 22, 2008
    13
    0
    Home Country
    Canada Canada
    Same Problem here... only affects my TV Server machine right now. I can play the same show on an MP client machine and get normal audio.

    Someone in the know please help!!

    B.
     

    Eso Rimmer

    Portal Member
    November 11, 2008
    18
    0
    Home Country
    Czech Republic Czech Republic
    SAme problem here. I can't figure out how to switch audio channels in Live TV (DVB-T) broadcast (czech+origial language). They play both at the same time like it's said before.
     

    Blenno

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • March 22, 2008
    13
    0
    Home Country
    Canada Canada
    Are you guys using .mpg as the recording format?

    I found that switching to .ts format eliminated this problem. I don't like doing that though because some of my players can't use .ts format.

    B.
     

    Eso Rimmer

    Portal Member
    November 11, 2008
    18
    0
    Home Country
    Czech Republic Czech Republic
    In my case I'm talking about live TV not recordings. I'm not sure whether MP is set to mpg or ts. Do you think it may affect live broadcasting too? I don't have the HTPC here (it's friend's) so can't try it.
     

    gemx

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • October 31, 2006
    1,972
    539
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Did you enable the AudioDualMonoMode feature?

    That's exactly the function implemented for this kind if stations
     

    Eso Rimmer

    Portal Member
    November 11, 2008
    18
    0
    Home Country
    Czech Republic Czech Republic
    Thanks for your reply. I've passed your advice to my friend. I guess the setting you mentioned should be somewhere inside TV server config., right?
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    I completely uninstalled MP1 and installed MP2. Audio is now good. I'm relieved, and I suppose a little glad to have been forced to make the switch, because I'm already liking MP2 more. But still, the original problem remains a frustrating mystery.
    I completely uninstalled MP1 and installed MP2. Audio is now good. I'm relieved, and I suppose a little glad to have been forced...
    I am running 1.29 Pre-release on Windows 10 Pro. I use MP only to watch TV through my Hauppauge tuner card. I am suddenly getting...
    Replies
    13
    Views
    572
    MP1 MP2 no MP hdmi audio DE
    This was it, essentially. I did have Default Sound selected, but on further inspection at W7 Control Panel > Sound, I had Default Sound defined as Speakers via Realtec Audio, which is the external amplifier/speakers. Changed it to Sony TV,, and all is well. I hope I can remember this when I want to change back to the external audio...
    This was it, essentially. I did have Default Sound selected, but on further inspection at W7 Control Panel > Sound, I had Default...
    I'm not getting any audio from MP through HDMI. I'm sure this is a very common connection method. Normal sounds from W7 activity...
    Replies
    5
    Views
    2K
    Hello to all, as requested by doskabouter I created the log and before posting it, I went through and one line caught my attention, apparently my music database had a problem. So I deleted (rename) and recreated the database, as I have a lot of tracks in my collection (+/- 90000 songs) I hate do do this because it's very longer but...
    Hello to all, as requested by doskabouter I created the log and before posting it, I went through and one line caught my attention...
    Hello to all I have been using MP for many years and my system had become +/- unstable, it was time to refresh it. So I...
    Replies
    4
    Views
    587
    MP1 MP2 1.25.0 All Cards Busy DE
    If you use the search facility of this web site and search for "all cards busy", you will find numerous threads relating to this problem (so there is probably more than one cause). Your symptoms (one tuner working, others not working for simultaneous use) suggest that you have setup only one tuner (so TV Server can use only one...
    If you use the search facility of this web site and search for "all cards busy", you will find numerous threads relating to this...
    I have two video cards both capable of recording two tv channels However if I try to record a program and watch another station...
    Replies
    1
    Views
    1K
    MP1 MP2 tuning problem DE
    Hi I have been using tvserver for years and have had this problem for a long time. I use version 1.26 I use a skystar 2 and I use both mediaportal with tvserver and progdvb and the problem is that there are several channels mediaportal that does not tune me even doing a manual search with the data that the channel's progdvb gives me...
    Hi I have been using tvserver for years and have had this problem for a long time. I use version 1.26 I use a skystar 2 and I use...
    Hi I have been using tvserver for years and have had this problem for a long time. I use version 1.26 I use a skystar 2 and I use...
    Replies
    0
    Views
    365
    Top Bottom