Dual Mono Audio (still) not working (1 Viewer)

rsbrux

Documentation Group
  • Team MediaPortal
  • April 15, 2007
    1,029
    93
    Switzerland Switzerland
    Country flag
    TV-Server Version: 1.0 RC3
    MediaPortal Version: 1.0 RC3
    MediaPortal Skin: Blue3
    Windows Version: XP SP3 MCE RU2
    CPU Type: Intel Pentium 4 @3 GHz
    HDD: Samsung HD501LJ 500GB
    Memory: 3 GB DDR 400 DIMM
    Motherboard: FIC P4M-915GD1-LF
    Video Card: Club HD3450 256MB DDR2
    Video Card Driver: ATI Radeon 3450 8.493.0.0
    Sound Card: Realtek High Def. Audio
    Sound Card AC3: no AC3
    Sound Card Driver: 5.10.0.5319
    1. TV Card: Hauppauge HVR-1300 MCE
    1. TV Card Type: hybrid (only analog section in use)
    1. TV Card Driver: 2.119.25023.0
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: ATI
    MPEG2 Audio Codec: Dscaler
    h.264 Video Codec: ATI
    Satelite/CableTV Provider: Telezug (WWZ) Switzerland
    HTPC Case: FSC Scaleo E (FIC Spectra)
    Cooling: OEM
    Power Supply: OEM
    Remote: PDAwin.com TVRC 5.5
    TV: InFocus TD40
    TV - HTPC Connection: DVI

    In my setup, dual mono audio programs produce the same language, no matter which channel I select.
    The results are the same with both "live" and recorded TV, and with both dScaler and MPA.

    An earlier report of this problem can be found in this post.
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    That works here just perfect, can you test with ffdshow as audio codecs(not sure MPA will work with this, we tested ffdshow to work & for vista users M$ worked. Cyberlink had some probs & think MPA also had)?

    Regards
    Roy
     

    rsbrux

    Documentation Group
  • Team MediaPortal
  • April 15, 2007
    1,029
    93
    Switzerland Switzerland
    Country flag
    my setup doesn't include ffdshow (see screenshot). how should i go about getting it?
    none of the 4 optionsn work.
    attached are logs from inter-video non-css
     

    Attachments

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    I use the ffdshow from here (the latest from clsid) & when this it's used for audio you have to open ffdshow audio decoder configuration -> codecs & change MP1, MP2 to mp3lib & save this should handle those "mono" changes.

    Not sure about other codecs(inter video, purevideo etc) since not many handles mono audio as they should.

    Regards
    Roy
     

    rsbrux

    Documentation Group
  • Team MediaPortal
  • April 15, 2007
    1,029
    93
    Switzerland Switzerland
    Country flag
    downloaded and installed this build of ffdshow and then selected it in MP Configuration for Television for all decoding (audio and video).
    The results are unchanged (new logs attached).
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    Hmmm, you're using analog card, i didn't see that before now (was sure you used a dvb-t or something, but thats my bad). Not sure if that should work @ all, have to direct MisterD to this post as he knows it all when it comes to analog.

    Regards
    Roy
     

    rsbrux

    Documentation Group
  • Team MediaPortal
  • April 15, 2007
    1,029
    93
    Switzerland Switzerland
    Country flag
    any news on this?
    Tried to use current SVN to play back a dual language recording made with a slightly older one and still no joy.
    IIRC, this is a problem with MP anyway, not with TV server, correct?

    P.S.
    now retested on a recording made with latest SVN: same results (logs attached)

    P.P.S
    I recorded the same series in parallel on a Panasonic DVR to ensure that the dual channe audio was present: it was.

    I have kept the recording, which is about 3.5 GB zipped. Leti me know if and where you would like me to upload it.

    P.P.P.S.
    Problem still reproducible with the latest RC4 SVN.
     

    rsbrux

    Documentation Group
  • Team MediaPortal
  • April 15, 2007
    1,029
    93
    Switzerland Switzerland
    Country flag
    I don't see this in Mantis and my edits don't seem to update the time stamp on this thread. Am I the only one with this problem?
    What additional information would be needed to reproduce the problem? What else can I try to resolve it?
     

    DarellS

    Portal Member
    October 18, 2007
    16
    0
    Czech Republic Czech Republic
    Does this feature works for anyone please? It has no effects for me when using the ffdshow codec (still hear one languauge from one speaker and the other language from the other speaker) and it distorts (slows down) the picture and the sound when used with other codecs.
    Thank you.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    F [solved] Dual monitor setup General 4
    C DVB-C Empfänger Hauppauge Win TV dual wird in Media Portal nicht aktiviert TV / Streaming 1
    N What dvb-t/t2 dual or quad tuners work with media portal (in the UK)? Newcomers Forum 8
    items [Verkauf] Hauppauge Dual TV Tuner USB DVB-C, DVB-C Marktplatz 0
    P no signal when scanning for channels using antenna and dual hd General Support 2
    doskabouter Digital Devices DuoFlex CT Dual DVB-C/DVB-T PCIe For Sale 0
    A Issue with TBS 6902 dual s2 decocer card General Support 0
    P [solved] MediaPortal 2 Won't stream HDHR Dual General 1
    Golf4 TV-Records werden als Audio-Files importiert ? Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    W [solved] Incorrect audio being reported Moving Pictures 4
    404 [solved] Live TV...video and audio freeze General Support 20
    ninja 12 Audio dropouts with Dolby / DTS watch/edit Videos 12
    bta489 [solved] DVB-T2 Recordings: Sometimes no Audio after muxing with mkvmerge Tools and other software 2
    T [solved] MP2 Switch off visualisation when listening to audio....PLEASE!!! General 23
    azzuro [fixed] [WIP MP2.3] - Audio files not imported to MP MediaPortal 2 18
    S Remote button to change audio and subtitle on / off General 10
    F Audio render and font error in my logs General Support 2
    R [solved] Command / Shortcut for changing subtitles or audio Archive 5
    K Multichannel audio and subtitles for TV not properly supported General Support 4
    Glith Audio out of sync after pause. Rewind 15sec gets it into sync again. MediaPortal 1 Talk 0
    C ARC Audio Renderer Changer: wo kann man es konfigurieren? Video & DVD 15
    joecrow No Audio after MP Start/Resume from Sleep General Support 0
    C Ability to browse videos and audio by folder General 2
    Lichloathe Offline audio content General 9
    G How best to get cover art for tracks to show up on the Audio Menu (Latest Added, Unplayed)? General 9
    Similar threads

























    Top Bottom