DVD Playback (1 Viewer)

Obscurax

New Member
April 15, 2009
4
0
MediaPortal Version: 1.0.1.0
MediaPortal Skin: Streamed MP v0.8.448
Windows Version: Vista Ultimate x64 SP1
CPU Type: AMD Phenom X3 8650
HDD: Seagate DIAMONDMAX 7200 RPM SATA 160 GB
Memory: Kingston ValueRAM 4 GB DDR2-800 Kit
Motherboard: GigaByte MA78GM-UD2H
Video Card: HD3200 (780G)
Video Card Driver: Catalyst 8.5
Sound Card: Onboard
MPEG2 Video Codec: Cyberlink Video/SP Decoder (PDVD9)
MPEG2 Audio Codec: MPC - MPA Decoder Filter
h.264 Video Codec: MPC - Video Decoder
Satelite/CableTV Provider:
HTPC Case: Silverstone LC10B-E
Cooling: Scythe Shuriken
Power Supply:Corsair CMPSU-450VX
Remote: Logitech Harmony 880 - Logitech Cordless MediaBoard Pro
TV: Samsung LE32A552
TV - HTPC Connection: HDMI

Maybe it's also interesting to know i only have SAF v.3.47 by following this guide:
https://forum.team-mediaportal.com/...rtal-saf-dxva-ready-mpeg2-h-264-vc-1-a-44614/
Everything is working, even DXVA after a lot of struggeling except DVD playback.


Hi,

i'm having touble with DVD playback; after inserting a DVD MP asks me what to do. When a DVD is inserted and the "Cyberlink Video/SP Decoder (PDVD9)" encoder is selected the screen goes black but i hear sound in the background from the DVD intro or something alike. However when I select the Microsoft MPEG-2 Video Decoder the DVD plays good?
Tho i havn't figured out yet how to go back to basichome in MP whilst the DVD menu is opened; anything i should know? I'd prefer to use Cyberlinks decoder tho.
Now when I want to open a DVD through basichome, the screen goes black and freezes, and I need to kill MP.
This happens with both decoders. The DVD shortcut plugin is activated in MP.

I've attached the logs.

Thanks in advance.
 

hoborg

Portal Pro
June 13, 2008
4,413
1,644
Nový Jičín
Home Country
Czech Republic Czech Republic
Your LOGs are OK, correct decoders are in use).

Try to:

- install some on-the-fly DVD decrypter (look on google)
- Disable DXVA
 

Obscurax

New Member
April 15, 2009
4
0
The problem is fixed, thank you hoborg.

So what did I do to fix this:
-Updated the Catalyst drivers to 9.4
-Installed AnyDVD HD (great app!)
-Turned off DXVA for DVD playback in MP
 

lloydsmart

MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 10, 2009
    134
    4
    UK
    Home Country
    Wales Wales
    Hmm... will definitely try that, thanks! Still, I'd love to have DXVA working for DVD in MP.

    I know, I know, greedy, aren't I? :cool:
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    MP1 MP2 Help with subtitles DE
    Hi guys, I've a few issues with subtitles and I'd like to have a few suggestions on how to set up things properly (if possible). Current video codecs are: - LAV Video for all formats (except HVEC using Lentoid), with DXVA native decoding - LAV Splitter Source - LAV Audio - MPAR as audio renderer - EVR as video renderer (not enough...
    Hi guys, I've a few issues with subtitles and I'd like to have a few suggestions on how to set up things properly (if possible)...
    Hi guys, I've a few issues with subtitles and I'd like to have a few suggestions on how to set up things properly (if possible)...
    Replies
    0
    Views
    2K
    Tried with a custom LAV build from @Sebastiii (0.68.5 git) and got a bit further :) - Works with MPC-HC (no image corruption) as subtitle engine however no subtitle selection for that sample - With DirectVobSub I get the subtitle selection however also the image corruption back So while not perfect at least I can have MPC-HC for...
    Tried with a custom LAV build from @Sebastiii (0.68.5 git) and got a bit further :) - Works with MPC-HC (no image corruption) as...
    Hi, Been trying out some 2160P releases recently and came across an odd issue with HEVC playback, it will run at a reduced...
    Replies
    16
    Views
    3K
    MP1 MP2 DVD/Video playback DE
    I need a little assistance. I upgrade to MP 1.7 and LAVF 0.61.2 at the same time and now my DVD and Videos do not use the full screen, I have 2 inch gray bars around the video playback. I have the same issue with Media player classic, so I am thinking it is a codec or splitter issue. Any help is greatly appreciated. schumach
    I need a little assistance. I upgrade to MP 1.7 and LAVF 0.61.2 at the same time and now my DVD and Videos do not use the full...
    I need a little assistance. I upgrade to MP 1.7 and LAVF 0.61.2 at the same time and now my DVD and Videos do not use the full...
    Replies
    0
    Views
    684
    Hi @el Filou Ok I understand, that not easy :( So for now ReClock is the best :)
    Hi @el Filou Ok I understand, that not easy :( So for now ReClock is the best :)
    Description of Change This branch will permit to have madVR renderer to MP1, thanks to Tourettes for this and Madshi. This branch...
    Replies
    6K
    Views
    548K
    Okay. Keep in mind that the Cyberlink codec has a property page too, and I believe it has deinterlacing settings (like LAV). To view/configure, click the screwdriver/spanner button next to the codec selection (as usual with LAV and any other codec). MP also has a deinterlacing setting for TV...
    Okay. Keep in mind that the Cyberlink codec has a property page too, and I believe it has deinterlacing settings (like LAV). To...
    Couldn't figure out my old account so made a new one; Got probably 2, maybe even 3 issues of which all are reproducible time after...
    Replies
    12
    Views
    3K
    Top Bottom