Error on TV startup (1 Viewer)

cornetje

Portal Member
February 14, 2009
7
1
TV-Server Version:
MediaPortal Version: 1.0.0
Windows Version: Vista Home Permium UK
CPU Type: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400
HDD: 1T
Memory: 4Gb
Satelite/CableTV Provider: Ziggo
HTPC Case: Shuttle


This morning my preview time for Ziggo was expired, so i had to activate my smartcard. In order to update my system, i deleted all channels, started a channel scan and created e couple of groups to place the diffenten channels.

After MediaPortal, MP shows me a messays with the following error:

Exception Error: The number of returned rows 0 did not match the expected count of 1.
If concurrency control is enabled this may indicate that the record was updated or deleted by another process.

After that:

TV starts normally and i can see all the channels i expected.
I can start DVD's, Show pictures.... everything seems to work good.
However, i cannot close the errormessage.

Hope for some reactions!

Thnx

Pieter
 

joystick

MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 26, 2006
    892
    39
    Home Country
    Germany Germany
    have you fixed your error?

    because I am getting exactly the same error, now that I deleted and rescanned my channels.... please, anyone?

    What I did:
    - exported channels/groups to export.xml
    - deleted all channels
    - rescanned all channels
    - mapped channels to groups
    - mapped epg channels (DVB, and TVMovie)
    - Restared TVserver
    - Start Mediaportal
    - wait a few seconds in home-screen
    The error (jit-Pop up Window) after klicking it away for a few times, everything is working....

    edit: I deleted and imported my old channels/groups again-> still the same error.

    cheers
    joystick
     

    joystick

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 26, 2006
    892
    39
    Home Country
    Germany Germany
    ok, I fixed this myself:

    the problem was the recordings database/table. It somehow got corrupted, but I also remember that I hit the button "delete files that are not available anymore" (translated from german.... :) )

    What I did to fix the error: I opened the table with sqlmanagement studio, opened the table "recordings" and deleted all entries.
    Afterwards I imported my recordings back, by pushing the button import in TVserver config.

    hope this helps someone....

    cheers

    joystick
     

    Duke_ivo

    Portal Member
    June 24, 2008
    44
    2
    Home Country
    Hello,

    Had the same error on 2 of 3 MP clients....
    Month ago i proposed to delete a whole db and create new, now i can tell much easier solution as above.

    1. Rename your RECORINGS dir
    2. On TVServer config press REMOVE no longer existing files.
    3. Rename RECORDINGS dir back to old name.
    4. Import all recordings

    That's it.


    Cheers,
    -Ivo -
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    @ultimatejoe If you could post an export file with your TV channels and radio stations, I can try adding the logos to LogoManager.
    @ultimatejoe If you could post an export file with your TV channels and radio stations, I can try adding the logos to LogoManager.
    MediaPortal is crashing on startup. This problem started yesterday; I hadn't made any changes to the software, installed any...
    Replies
    10
    Views
    3K
    So after a long search and a lot of experiments I did find out the culprit: I did disable events of the Common Information Model Object Manager. As soon as they are disabled TV server will always show "port 554 is already bound". Enabling/disabling events is done by this reg key: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WBEM\CIMOM]...
    So after a long search and a lot of experiments I did find out the culprit: I did disable events of the Common Information Model...
    I've got a Digital Devices Cine S2 V7A Twin and a DigitalEverywhere FloppyDTV for Satellite TV. I've been running MediaPortal 1.4.0...
    Replies
    1
    Views
    364
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
    I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
    Replies
    2
    Views
    1K
    That fixed it many thanks.
    That fixed it many thanks.
    I have nearly completed building a new desktop PC, hardware and software, everything was looking great till I tried to get MP2 2.3...
    Replies
    2
    Views
    443
    Yes I think it's best to test with TVE3.5 the different combinations. The MTD and MCD modes are handled differently, so we have an option more to evaluate
    Yes I think it's best to test with TVE3.5 the different combinations. The MTD and MCD modes are handled differently, so we have an...
    Hi, i wrote this problem already in the german section, but the problem could not be solved until now. @morpheus_xx tryed it with...
    Replies
    21
    Views
    2K
    Top Bottom