Error: Unable to play selected music video. Please try again later.

Discussion in 'fixed 0.2.2.0 bugs' started by maysider, March 28, 2007.

  1. maysider

    maysider Portal Pro

    Joined:
    February 5, 2006
    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    MediaPortal Version: svn:03-28-2007--19-59-Rev13663.exe (not only this svn....even at least 10 SVNs back
    MediaPortal Skin: BlueTwo
    Windows Version: xpsp2
    Motherboard Chipset: nForce430
    Video Card: gForce 6150
    Video Card Driver: 93.71

    "Unable to play selected music vide. Please try again later"
    "Unable to play selected video trailer. Please try again later"

    but my old svn manages trailers and music videos very well :(




    added:
    the 13818 svn solves this problem
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. SciDoctor
    • Team MediaPortal

    SciDoctor Retired Team Member

    Joined:
    February 2, 2005
    Messages:
    1,465
    Likes Received:
    128
    Location:
    England
    Ratings:
    +138 / 0
    Show System Specs
    There are a lot of problems with the GUI and playing music and music videos and trailers since svn 13562 (the last one that worked)

    This is in w2ksp4, xpsp2 and vista32.

    I am also seeing lots of GUI corruption arround icons espeacialy the volume and the topbar.

    roll back to svn 13562 and check that all is working.

    Something has been seriously broken on the SVN pool, could be the new cahce technique!
     
  4. SciDoctor
    • Team MediaPortal

    SciDoctor Retired Team Member

    Joined:
    February 2, 2005
    Messages:
    1,465
    Likes Received:
    128
    Location:
    England
    Ratings:
    +138 / 0
    Show System Specs
    The latest svn build 13668 has corrected the playing of web content and music files when not connected to the tvserver but the icon corruption still remains in topbar.

    When connected to the tv server there is still the problem

    Also changing skins from within the gui gives a black background/screen now.
     
  5. SciDoctor
    • Team MediaPortal

    SciDoctor Retired Team Member

    Joined:
    February 2, 2005
    Messages:
    1,465
    Likes Received:
    128
    Location:
    England
    Ratings:
    +138 / 0
    Show System Specs
    Hopefully the logs attach now.
     
  6. maysider

    maysider Portal Pro

    Joined:
    February 5, 2006
    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    not even 13562 is working :(
     
  7. SciDoctor
    • Team MediaPortal

    SciDoctor Retired Team Member

    Joined:
    February 2, 2005
    Messages:
    1,465
    Likes Received:
    128
    Location:
    England
    Ratings:
    +138 / 0
    Show System Specs
    I sympathise.

    The svn 13668 has allowed the WEB stream plugins to work without error for me in both blue two and bt wide , with or without connection to the TV server.

    But playing music files locks the GUI into a recursive error (seems to be the same error that blocks the web streams from actioning)

    but unlike the excellent code from GEMX (which timeouts when an error occurs in the webstream plugins and returns control to the GUI) the music playback (both bass and internal) doesn't have this and you need to restart MP.
     
  8. SciDoctor
    • Team MediaPortal

    SciDoctor Retired Team Member

    Joined:
    February 2, 2005
    Messages:
    1,465
    Likes Received:
    128
    Location:
    England
    Ratings:
    +138 / 0
    Show System Specs
    The same problem also affects the MyRadio.
     
  9. SciDoctor
    • Team MediaPortal

    SciDoctor Retired Team Member

    Joined:
    February 2, 2005
    Messages:
    1,465
    Likes Received:
    128
    Location:
    England
    Ratings:
    +138 / 0
    Show System Specs
    Latest SVN 13699 is now even worse.


    2007-03-30 13:54:04.250000 [ERROR][14]: Exception Rendering the Vizualisation: System.InvalidOperationException: Object is currently in use elsewhere.
    at System.Drawing.Image.get_RawFormat()
    at System.Drawing.Graphics.IgnoreMetafileErrors(Image image, Int32& errorStatus)
    at System.Drawing.Graphics.DrawImage(Image image, Int32 x, Int32 y)
    at System.Drawing.Graphics.DrawImageUnscaled(Image image, Int32 x, Int32 y)
    at MediaPortal.Visualization.VisualizationWindow.RenderVisualization(Graphics g)
    2007-03-30 13:58:55.421875 [ERROR][MPMain]: VideoPlayer9:exception while creating DShow graph Creating an instance of the COM component with CLSID {51B4ABF3-748F-4E3B-A276-C828330E926A} from the IClassFactory failed due to the following error: 80040273. at MediaPortal.Player.VMR9Util.AddVMR9(IGraphBuilder graphBuilder)
    at MediaPortal.Player.VideoPlayerVMR9.GetInterfaces()
    2007-03-30 13:58:55.437500 [ERROR][MPMain]: VideoPlayerVMR9: Exception while cleanuping DShow graph - Object reference not set to an instance of an object. at MediaPortal.Player.VideoPlayerVMR9.Cleanup()
    2007-03-30 13:58:55.703125 [ERROR][MPMain]: VideoPlayer9:exception while creating DShow graph Creating an instance of the COM component with CLSID {51B4ABF3-748F-4E3B-A276-C828330E926A} from the IClassFactory failed due to the following error: 80040273. at MediaPortal.Player.VMR9Util.AddVMR9(IGraphBuilder graphBuilder)
    at MediaPortal.Player.VideoPlayerVMR9.GetInterfaces()
    2007-03-30 13:58:55.703125 [ERROR][MPMain]: VideoPlayerVMR9: Exception while cleanuping DShow graph - Object reference not set to an instance of an object. at MediaPortal.Player.VideoPlayerVMR9.Cleanup()
    2007-03-30 13:59:01.203125 [ERROR][MPMain]: VideoPlayer9:exception while creating DShow graph Creating an instance of the COM component with CLSID {51B4ABF3-748F-4E3B-A276-C828330E926A} from the IClassFactory failed due to the following error: 80040273. at MediaPortal.Player.VMR9Util.AddVMR9(IGraphBuilder graphBuilder)
    at MediaPortal.Player.VideoPlayerVMR9.GetInterfaces()
    2007-03-30 13:59:01.218750 [ERROR][MPMain]: VideoPlayerVMR9: Exception while cleanuping DShow graph - Object reference not set to an instance of an object. at MediaPortal.Player.VideoPlayerVMR9.Cleanup()
    2007-03-30 13:59:01.484375 [ERROR][MPMain]: VideoPlayer9:exception while creating DShow graph Creating an instance of the COM component with CLSID {51B4ABF3-748F-4E3B-A276-C828330E926A} from the IClassFactory failed due to the following error: 80040273. at MediaPortal.Player.VMR9Util.AddVMR9(IGraphBuilder graphBuilder)
    at MediaPortal.Player.VideoPlayerVMR9.GetInterfaces()
    2007-03-30 13:59:01.500000 [ERROR][MPMain]: VideoPlayerVMR9: Exception while cleanuping DShow graph - Object reference not set to an instance of an object. at MediaPortal.Player.VideoPlayerVMR9.Cleanup()
    2007-03-30 13:59:13.812500 [ERROR][MPMain]: No translation found for id 104734
    2007-03-30 13:59:27.718750 [ERROR][MPMain]: VideoPlayer9:exception while creating DShow graph Creating an instance of the COM component with CLSID {51B4ABF3-748F-4E3B-A276-C828330E926A} from the IClassFactory failed due to the following error: 80040273. at MediaPortal.Player.VMR9Util.AddVMR9(IGraphBuilder graphBuilder)
    at MediaPortal.Player.VideoPlayerVMR9.GetInterfaces()
    2007-03-30 13:59:27.718750 [ERROR][MPMain]: VideoPlayerVMR9: Exception while cleanuping DShow graph - Object reference not set to an instance of an object. at MediaPortal.Player.VideoPlayerVMR9.Cleanup()
    2007-03-30 13:59:27.968750 [ERROR][MPMain]: VideoPlayer9:exception while creating DShow graph Creating an instance of the COM component with CLSID {51B4ABF3-748F-4E3B-A276-C828330E926A} from the IClassFactory failed due to the following error: 80040273. at MediaPortal.Player.VMR9Util.AddVMR9(IGraphBuilder graphBuilder)
    at MediaPortal.Player.VideoPlayerVMR9.GetInterfaces()
    2007-03-30 13:59:27.984375 [ERROR][MPMain]: VideoPlayerVMR9: Exception while cleanuping DShow graph - Object reference not set to an instance of an object. at MediaPortal.Player.VideoPlayerVMR9.Cleanup()
    2007-03-30 13:59:30.781250 [ERROR][MPMain]: No translation found for id 104734
     
  10. maysider

    maysider Portal Pro

    Joined:
    February 5, 2006
    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    the new one has the same problem....added logs :(
     
  11. ronilse
    • Team MediaPortal

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    Can you play musicvideos after disabling "Use VMR9 for web......" in MP Setup -> General(at bottom)?

    Regards
    Roy
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!