F-Fwd TV stream on client - no preview. Just me?

Discussion in 'Television (MyTV frontend and TV-Server)' started by smadger, September 29, 2007.

  1. smadger

    smadger Portal Member

    Joined:
    October 12, 2006
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Ireland Ireland
    TV-Server Version: svn 15898
    MediaPortal Version: svn 15898
    MediaPortal Skin: blue two wide
    Windows Version: XP Professional
    CPU Type: Core 2 Suo
    HDD: 80G
    Memory: 1G
    Motherboard: Macmini
    Motherboard Chipset: ?
    Motherboard Bios: ?
    Video Card: Intel 945GM
    Video Card Driver: apple bootcamp
    Sound Card: ?
    Sound Card AC3: ?
    Sound Card Driver: apple bootcamp
    1. TV Card:
    1. TV Card Type:
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: MPV
    MPEG2 Audio Codec: MPA
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case:
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote:
    TV:
    TV - HTPC Connection:



    Hi,

    I have a server running TVE3 and the Mediaportal program and also a macmini running the client. When I fast forward recorded tv on the server, it works fine, and I can see a speeded up version of the programme as it forwards though it.

    However, if I fast forward on the client machine, the image of the tv remains fixed at the point which I pressed ffwd. The progress bar on the OSD moves along as expected. When I press play, the programme picks up at the correct location and continues to play. If I want to reach a certain point in the programme, I have to guess where it is and press ffwd, play, repeatedly until I find it.

    Does anyone else have this behaviour? If so, have they found a way around it?

    I've tried a number of codecs, all the same effect.

    If I play the file through the 'My Videos' section, it ffwds ok, showing the preview as the programme progresses. The client is reading the file over the LAN from a UNC in this case, not streaming.

    :D in advance
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. ncrukrepairs

    ncrukrepairs Portal Member

    Joined:
    October 10, 2006
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I also have this problem, It is very (!) annoying when trying to fast forward through the adverts!..
    Anybody have any ideas?
     
  4. smadger

    smadger Portal Member

    Joined:
    October 12, 2006
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Ireland Ireland
    No-one else sees this issue? Can someone confirm that they don't have the issue and that multi-seat ffwd shows a preview as it move through the recording?

    I've put on last nights svns (16108) and it's still the same. Have also tried tsReader, but no difference.
     
  5. elliottmc
    • Premium Supporter

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I see the same. See the thread about a new tsreader. This is being worked on.

    Mark
     
  6. teladog01

    teladog01 Portal Member

    Joined:
    June 11, 2006
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Just wanted to confirm this behavior. I am running svn from 10/9, both MP and TV3, and using TsReader. Rew and FF preview works on the server machine, but not on the network clients.

    Can any devs confirm this is "normal" (but will hopefully soon be fixed)?

    Or is this a problem with my specific setup?
     
  7. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Nope have single seat setup with TVE3, tried every combi of codecs, but none will actually "show updated video" when going forward\backward in recorded TV.

    Even disabled tsReader and no change, so this seems to be system wide.

    ps. comskip works fine, but obviously that does not show video skipped anyway.
     
  8. teladog01

    teladog01 Portal Member

    Joined:
    June 11, 2006
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Paranoid, just to clarify...I DO get preview during seek in single seat. But on the remote network clients is where I do NOT get preview. Same exact setup as far as MP and codecs are concerned so that is not the issue for me. It is definitely an issue with multi seat clients for me.

    UPDATE:

    I just did a test with TV recordings played in My Videos. Preview works just fine in My Videos on remote network clients, on the exact same recordings that do NOT work in the TV client.

    So this seems to be an issue with the TV client in multi seat setting.
     
  9. slug54

    slug54 Portal Member

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Location:
    Westfield, Indiana
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Just confirming issue, Same problems here no preview in FF or REW.

    TV3 no SVN's here.
    0.2.3.0


    - Slug
     
  10. mts

    mts Portal Pro

    Joined:
    September 2, 2007
    Messages:
    317
    Likes Received:
    21
    Ratings:
    +30 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Also confirming this issue. I had posted the same thread.
     
  11. bigflause

    bigflause Portal Pro

    Joined:
    August 14, 2007
    Messages:
    234
    Likes Received:
    4
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Ireland Ireland
    I have the same issue with the latest svn. anyone get this fixed?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!