Fail to instll on Win7 RC1 (DirectX9c) (1 Viewer)

Torrnado

Portal Member
March 15, 2009
11
1
Home Country
Sweden Sweden
Hi,

I have setup a dual boot on my HPTC, having Windows 7 RC1 installed and working fine. Have installed my gpu, audio and firetdv drivers etc.

However, trying to install MP 1.0.1 does not work. The installer runs fine until it identifies that DirectX9c is "old" and need to be uninstalled and replaced. Clicking "install" at this point cause the installer to fail with "failed to uninstall DirectX9c", and the installer exists with no actions done.

Is there any way around this? Win 7 have DirectX11, so this step should preferably just be skipped.

Regards

M

Windows Version: Windows 7 RC1
CPU Type: Intel Quad 3Ghz
HDD: Western Digital 1TB
Memory: 4GB DDR2
Motherboard: Asus P5Q-EM
Video Card: Integrated
Video Card Driver: latest
Sound Card: Asus Xonar HDAV1.3
Sound Card AC3:
Sound Card Driver:
1. TV Card: Digital-Everywhere FloppyDTV
1. TV Card Type: DVB-T
MPEG2 Video Codec: PowerDVD9
MPEG2 Audio Codec: Asus Xonar
h.264 Video Codec: PowerDVD9
Satelite/CableTV Provider:
HTPC Case: Antec Fusion Veris
Cooling:
Power Supply: Corsair HX520W
Remote:
TV: Panasonic PX70 42"
TV - HTPC Connection: HDMI
 

Paranoid Delusion

Moderation Manager
  • Premium Supporter
  • June 13, 2005
    13,062
    2,978
    Cheshire
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    You need to install the directx9 redistributable, or use disaster123 version which does not use the deploy tool, I would try the first option.

    Remember Win7 is not officially supported, but there are a few posts regarding fixes, just search win7.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Ok i need to ask. Dont have so much time nowdays. I have an old server running and I have MP1 v1.9.0 tv server on that. And my new client a HTPC i want to run MP1 newest version as an client. You Think it can work with an old tvserver ? Cant upgrade cause an old windows 2003 server version..
    Ok i need to ask. Dont have so much time nowdays. I have an old server running and I have MP1 v1.9.0 tv server on that. And my new...
    Hello. I have used MP for several years now. But my HTPC crashed and now I have a new one with Windows 10. I have a few questions...
    Replies
    55
    Views
    4K
    Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on which a WinTV-quadHD card is installed. This card worked perfectly before the migration and no hardware change was made (not a single cable disconnected). Since my passage under windows 10 x64, I can't get...
    Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on...
    Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on...
    Replies
    0
    Views
    441
    MP1 MP2 Migrating from WMC DE
    Hi. Network tuners can be shared even on the same PC (done it often while testing different software, I'm using SAT>IP tuner that are similar to hdhomerun tuner but for European DVB). But you can not use them on both systems at the same time ofc.. Means if WMC is using a tuner (e,g, for a scheduled recording) MP can't use the same...
    Hi. Network tuners can be shared even on the same PC (done it often while testing different software, I'm using SAT>IP tuner that...
    I have been running Windows Media Centre happily for years on Win 7 Pro, more recently with EPG123 as an intermediary providing...
    Replies
    43
    Views
    3K
    Many thanks for your fast response. Hopefully I'll get to work through these items in the next few days. Kind regards.
    Many thanks for your fast response. Hopefully I'll get to work through these items in the next few days. Kind regards.
    Hi, I'm new to the world of HTPC and Media Portal but I've decided to give it a go since my Pioneer DVR-LX60D PVR failed and is...
    Replies
    2
    Views
    771
    MP1 MP2 New to Media Portal DE
    Thank you for the reply. It looks like a codec mess. the LAV audio decoder / playback has a -350 delay on the audio on one set of channels and is +150 on the others lol. Thats so strange! I didn't have time to mess with it much yesterday but I was able to see where the problems are more. Updated drivers for AMD Radeon V5800 but...
    Thank you for the reply. It looks like a codec mess. the LAV audio decoder / playback has a -350 delay on the audio on one set of...
    Hello Media Portal people! I was running windows 7 box with Silicone Dust tuner & WMC. Worked great for many years. I tried KODI...
    Replies
    2
    Views
    904
    Top Bottom