Ffdshow as post processing filter do not start anymore (1 Viewer)

red5goahead

MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 24, 2007
    695
    144
    Italy, North West
    Italy Italy
    Since 17897 build ffdshow as post processing filter do not start anymore.

    I set CoreAvc for h.264/AVC1 video stream decoding. and ffdshow as postprocessing filter
    In ffdshow h.264/AVC1 is idisabled and raw is enabled.
    so CoreAvc should decode video stream pass ffdshow in YV12, YUY2 ecc format
    for other processing.

    I tried few minutes ago with last RC1 svn but does'nt work. for me this is a bug
    because do not able to postprocess image for upscaling, subtitiling and so on.
    This work fine several weeks ago.
    Also I tried on other XP machine without any MP or codec installed before and an Nvidia
    9600 GT card. Same problem.


    TV-Server Version:
    MediaPortal Version: 1.0 RC1
    MediaPortal Skin: PureVisionHD
    Windows Version: Vista Business 32bit
    CPU Type: Intel e4400@2400
    HDD: Western Digital 320MB
    Memory: PC6400 Kingston 2GB
    Motherboard: Asus P5K
    Video Card: Asus EAH3850
    Video Card Driver: Catalyst 8.4
    Sound Card: Realtek HD
    MPEG2 Video Codec: Gabest MPV
    MPEG2 Audio Codec:
    h.264 Video Codec: CoreAvc / Ffdshow
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case:
    Cooling: ZeroTherm CF800
    Power Supply: LC Power Titan
    Remote: Trust Mce Remote RC-2400
    TV: Panasonic 37PV60
    TV - HTPC Connection: HDMI
     

    iolaus

    Portal Member
    January 18, 2008
    12
    0
    United States of America United States of America
    Similar problem here. I can get ffdshow postprocessing working with TV but not with Video.

    Nevermind, I was mistaken. Didn't realize there were different settings for DVD and movies.
     

    red5goahead

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 24, 2007
    695
    144
    Italy, North West
    Italy Italy
    so your MP start correctly ffdshow as postprocessing filter?
    receive a YV12 raw video from coreavc and process it?
    Really I don't think so.
     

    mozo

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • December 21, 2007
    5
    0
    Austria Austria
    Almost the same hardware as the original poster - same problem here!
     

    red5goahead

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 24, 2007
    695
    144
    Italy, North West
    Italy Italy
    i am currently collecting such issues for the developers.
    stay tuned. :)
    Cool :D

    Could be very usefull add a new codec selection for Xvid Div3, div5 ecc. material to
    use Divx codec original in MP and ffdshow asd postprocessing for upscaling, subtitle,
    color space conversion ecc. Now is it possible builf filter graph for mpg2/dvd, h.264. but
    not for divx and xvid. This is a new features so could be not related to rc2.

    TV-Server Version:
    MediaPortal Version: 1.0 RC1
    MediaPortal Skin: PureVisionHD
    Windows Version: Vista Business 32bit
    CPU Type: Intel e4400@2400
    HDD: Western Digital 320MB
    Memory: PC6400 Kingston 2GB
    Motherboard: Asus P5K
    Video Card: Asus EAH3850
    Video Card Driver: Catalyst 8.4
    Sound Card: Realtek HD
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card:
    1. TV Card Type:
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: Gabest MPV
    MPEG2 Audio Codec:
    h.264 Video Codec: CoreAvc / Ffdshow
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case:
    Cooling: ZeroTherm CF800
    Power Supply: LC Power Titan
    Remote: Trust Mce Remote RC-2400
    TV: Panasonic 37PV60
    TV - HTPC Connection: HDMI
     

    rav994

    Portal Member
    June 23, 2007
    17
    1
    46
    Netherlands Netherlands
    Hi i had same problem.
    i did a reinstall of fddshow and i unticked where it says only use ffdshow for these programms.
    Now it works ok.
     

    red5goahead

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 24, 2007
    695
    144
    Italy, North West
    Italy Italy
    Tnanks Rav994

    ... but the problem don't resolved with your suggest.

    Have you the last svn of MP 1.0? have you coreavc in filtergraph and ffdshow Yv12 fourcc paramter in ffdshow osd?

    This the filtergraph on a XP machine and nvidia video card instead my main pc with Vista, Evr and Ati 3850

    same problem. ffdshow is in the filtegraph but it's not connected. :confused:



    also tried "ffdshow raw video" and "ffdshow subtitle video" : do not work too.
     

    red5goahead

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 24, 2007
    695
    144
    Italy, North West
    Italy Italy
    Confirm. the problem is the same with Cyberlink or MPC-hd decoder as h264/avc1 filter too.
     

    rav994

    Portal Member
    June 23, 2007
    17
    1
    46
    Netherlands Netherlands
    Hi strange thing is that i now have the same problem again.
    It worked for a while, but now it does not.
    Al i did was install powedvd 8 now ffdshow is not loading.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    Top Bottom