[confirm] - frozen picture and corrupt playback of TV - MULTISEAT

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 RC 1 & 2' started by tatus, April 24, 2010.

  1. tatus

    tatus Portal Pro

    Joined:
    March 12, 2007
    Messages:
    98
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    MediaPortal Version: 1.1 RC2 - MULTISEAT - MS SQL
    MediaPortal Skin: Blue3
    Windows Version: MCE 2005, latest updates
    CPU Type: AMD Athlon 3500+
    HDD: Samsung 320GB
    Memory: 1024MB
    Motherboard: Asus M2N-X (nVIDIA nForce 520 MCP)
    Video Card: Nvidia GeForce 6200
    Video Card Driver: 9.1.3.1
    Sound Card: Creative Audigy 2 ZS
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver: 5.12.4.1196
    1. TV Card: Technisat Skystar2 PCI (on TV server)
    1. TV Card Type: DVB-S
    1. TV Card Driver: 4.5.0.0 (Technisat DVB-PC TV Star PCI (BDA))
    2. TV Card: Technisat Skystar2 PCI (on TV server)
    2. TV Card Type: DVB-S
    2. TV Card Driver: 4.5.0.0 (Technisat DVB-PC TV Star PCI (BDA))
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: PowerDVD 7
    MPEG2 Audio Codec: PowerDVD 7
    h.264 Video Codec:
    Satelite/CableTV Provider: Astra 19.2
    HTPC Case: Antec Overture-II
    Cooling:
    Power Supply: Amacrox Calmer Fanless 300W
    Remote: MS MCE Remote
    TV:
    TV - HTPC Connection:




    RC2 is much more stable watching TV in multiseat configuration, and also a lot faster. One major problem has appeared here, and that is zapping randomly ends in either

    - a frozen picture of the last viewed channel, no sound. MP stays responsive. A log of the client is attached (MediaPortalLogs_24_04_10 - freeze.zip). I walked to another computer and tried to connect to the server's stream for that frozen client. It promplty played back without problems. Pressing "skip forward" once on the remote solves this situation, and the correct channel is being played back. This randomly happens once let's say every 20th' channel change.

    - a corrupt playback of the correct channel. Both video and audio are corrupted. I walked to the other client and connected to the stream. The playback as also corrupt on this machine (!). Logs of both client and server are attached (MediaPortalLogs_24_04_10-corrupt.zip and TVserver-logs.zip). I also made a video of the corrupted stream, sorry for the bad audio :) I used the log collector for the client but by mistake let the system to through suspend before closing MP. Hope the log is still valid.

    I don't know if this is related to another problem that I had during (clean) install. The server's channel scan only found a fraction of all channels, with both TV cards. This worked well with the previous install (1.1 BETA). I solved this by importing the old channel list instead.
     

    Attached Files:

    • corrupt.avi
      File size:
      30.6 KB
      Uploaded:
      April 24, 2010
      Views:
      139
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. chemelli
    • Team MediaPortal

    chemelli Retired Team Member

    Joined:
    September 28, 2006
    Messages:
    6,159
    Likes Received:
    1,126
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Activation Manager - Cloud Services
    Location:
    Trento, Italy
    Ratings:
    +1,127 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Can you please disable "EPG grabbing" and retest ?

    Simone
     
  4. arion_p
    • Team MediaPortal

    arion_p Retired Team Member

    Joined:
    February 7, 2007
    Messages:
    3,352
    Likes Received:
    1,447
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Athens
    Ratings:
    +1,522 / 0
    Home Country:
    Greece Greece
    Show System Specs
    Your freezing problem seems to be related to https://forum.team-mediaportal.com/...rc2-switching-hd-channels-fails-random-80840/. Try StreamingServer from this post to see if it solves your problem

    About the corrupt audio/video, I see a lot of continuity errors in your TsReader.log. This can be caused by a number of other issues unrelated to MediaPortal (such as: bad signal, buggy drivers, unreliable network connection etc.). However we will investigate further to see if this might be actually related to MediaPortal.
     
  5. tatus

    tatus Portal Pro

    Joined:
    March 12, 2007
    Messages:
    98
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Re: frozen picture and corrupt playback of TV - MULTISEAT

    I have done that, the problem (frozen picture) stays. The problem with corrupted video/audio does not happen very often so I didn't try that this evening. I do not use EPG grabbing of active channel, that runs only when a card is idle.

    Has just been tested, still frozen pictures. The corrupted vid/aud problem did not appear in ~30 channel changes, but that problem is much less frequent and hard to reproduce. (My wife is by far more successfull in that :-/

    I don't believe in an unreliable network connection, but do you know a way / tool to test this? The network consists of my FritzBox WLAN router only. My corrupt video problem is like: I tune to a channel (no matter which one), and with a certain chance, I get the stutter like shown in the video. When I keep that channel, it stays like it is forever. When I shortly change to another channel and back, the picture is fine, again forever. I know bad reception only during very heavy snowfall. We had sunshine during the last days. I use the Technisat cards that this project started with...

    Today I found the MP configuration's /DEBUGOPTION and switched to using UNC paths. All clients are running fine, and I have not seen frozen pictures or corrupted video so far, even after 30 mins of continuous zapping. This seems to solve my issues (?) I will report when something like that happens. So my suspicion is again some problem with RTSP streaming.
     
  6. 4Fred
    • Premium Supporter

    4Fred MP Donator

    Joined:
    December 8, 2005
    Messages:
    370
    Likes Received:
    41
    Gender:
    Male
    Location:
    Jönköping
    Ratings:
    +51 / 2
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    Re: AW: Re: frozen picture and corrupt playback of TV - MULTISEAT

    I can confirm the description from above poster (tatus), I have exactly the same issue. My neighbor too, exactly the same.
    We are both on Win7 running DVB-C, me FireDTV and he some USB thingie… Will try to cleanup both our logs, reproduce the error and post them here at the forum.
    Sorry for the lack of info and logs for now, life @work is crazy right now : (
     
  7. miroslav22
    • Team MediaPortal

    miroslav22 Development Group Member

    Joined:
    September 4, 2009
    Messages:
    703
    Likes Received:
    459
    Gender:
    Male
    Location:
    Warwick
    Ratings:
    +459 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    I too can confirm the same problem with HD recordings/live tv in multiseat

    I have a fairly good network (although only 100mbit), it gets a constant 10MB or so transfer rate with no dropped packets.

    Im going to borrow a gigabit switch from work to see if it makes a difference.

    I'll try and post logs tomorrow
     
  8. benjerry
    • Premium Supporter

    benjerry MP Donator

    Joined:
    September 26, 2007
    Messages:
    167
    Likes Received:
    10
    Ratings:
    +10 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Re: AW: Re: frozen picture and corrupt playback of TV - MULTISEAT

    Could make sense because I have this problem on both tested clients and not on the server pc.
     
  9. tatus

    tatus Portal Pro

    Joined:
    March 12, 2007
    Messages:
    98
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: frozen picture and corrupt playback of TV - MULTISEAT

    Can I test anything else to track this one down? Using UNC names, so far everything is rock stable!
     
  10. Retsok

    Retsok Portal Member

    Joined:
    November 13, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Hi tatus,

    Until now I can confirm by using the Mediaportal Configuration.exe /debugoptions on the client machines and go to TV -> Debug Options and selecting "Multi seat setup: use UNC paths" fixed the problem for me as well.
    Needs some further testing, but it looks like the freezing picture by switching channels has been solved by this.

    :D Hopefully the development team can have a look at this.

    By the way I am using Windows 2003 server as TV server and Windows 7 unltimate TV clients configurations on MediaPortal 1.1.0 RC-2 rev25546. I know Windows 2003 server is not supported, but it is probably fixing also other users by this.
     
  11. 4Fred
    • Premium Supporter

    4Fred MP Donator

    Joined:
    December 8, 2005
    Messages:
    370
    Likes Received:
    41
    Gender:
    Male
    Location:
    Jönköping
    Ratings:
    +51 / 2
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    Yes, fixed my issues too!
    Works on my "single seat" Windows 7, a Windows 7 client and a XP client, all running MP RC 2.
    On the different machines I have different codecs setup for testing, and it works on all of them.
    Zapped like a maniac for about thirty minutes on the different machines and had no issues what so ever. Changing channel is also a lot faster and it feels rock solid.

    And my only HD channel (SVT HD) works great too!
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!