Generic HID remote and Mediaportal - How to start??? (1 Viewer)

fab4272

Portal Member
January 21, 2009
19
0
Home Country
HI All,

I have a generic HID remote from Jaycar with a green start button on it that is normally used to start media center. I have tried using MPtray to get it to start mediaportal, but I cannot do it.

Is there a way to start Mediaportal using this remote? I have the keyboard plugin and find that this remote is satisfactory for mediaportal.

Thanks in advance.
 

iancalderban

Portal Pro
December 12, 2008
140
7
milton keynes
Home Country
United Kingdom United Kingdom
HI All,

I have a generic HID remote from Jaycar with a green start button on it that is normally used to start media center. I have tried using MPtray to get it to start mediaportal, but I cannot do it.

Is there a way to start Mediaportal using this remote? I have the keyboard plugin and find that this remote is satisfactory for mediaportal.

Thanks in advance.

I use a gyration which also shows up as generic HID. I used eventghost.

- use EG 0.36 or later (beta versions) which have MP plugin
- add the MP plugin in EG. In MP, set remote to "generic HID" mode. remove keyboard plugin (I found it conflicted).
- add a generic HID plugin for your remote in EG. In my case it shows up 7 times . I needed two of them but didn't know which. so trial and error. press buttons and see which ones register as hid codes (left hand windows in EG). if nothing shows up, its not registering.
- start pressing buttons on your remote and see if EG registers them
- once you found the code for the green button, add a "start program" macro in EG, configure it to point to MP .exe file, and drag the HID code that you found for the green button to it.
- press the button and see what EG does. hopefully it launched MP.

- you can add the same hid codes into the mp plugin section of EG, it will make all the different functions of MP work right with your remote. so the green button can go to the home screen when MP is active.

I also had to disable (actuall rename the eh*.exe's, nothing else worked) microsoft MCE to stop that launching as well from the green button but thats another story.

HTH
Ian
Ian
 

Users who are viewing this thread

Similar threads

I've been using version 1.2.2.0 for years and have found no need to upgrade to newer version. I hate it that skins loose compatibility with almost every new version. And new skins are too 'fancy' for my taste. I use a customized version of the default wide skin with only Videos and TV in the main menu. I use mediaportal for recording...
I've been using version 1.2.2.0 for years and have found no need to upgrade to newer version. I hate it that skins loose...
I've been using version 1.2.2.0 for years and have found no need to upgrade to newer version. I hate it that skins loose...
Replies
0
Views
167
I've made a workaround using Autohotkey. If you don't want to install that should this problem arise for you, you can use my compiled .exe and add it to the autostart folder of Windows 8.1 and above. The functionality then is, when you press the Volume Up button on your MCE remote, this will send ALT+TAB to your HTPC, bringing...
I've made a workaround using Autohotkey. If you don't want to install that should this problem arise for you, you can use my...
This is something completely new for me. I've had this installation for a long time and the only thing I've change AFAIK, is...
Replies
2
Views
223
This seem to happen only occasingly for some users. I never saw it for example with my windows 10 system. As you said it doesn't cause any mis-functionality, it is just annoying. It's on the bugfix agenda for next MP2.4 release. That's correct, there are two options: Using the navigation buttons or the mouse wheel. It's also...
This seem to happen only occasingly for some users. I never saw it for example with my windows 10 system. As you said it doesn't...
I am using Windows 7, Media Portal 2.32, WMC skin and have 5 satellite TV cards installed. The only error I get when I start Media...
Replies
3
Views
171
Hi. I tried what you said in your last reply and finally got the EPG Grabber to work and get all the data for the channels. Thanks for your help.
Hi. I tried what you said in your last reply and finally got the EPG Grabber to work and get all the data for the channels. Thanks...
HI. I am having big problems with this. I went through the instructions online a couple of weeks ago and I seem to get the full TV...
Replies
4
Views
461
P.S. - Strangely, the TV Server my single seat setup (1.27 on a modest machine running Windows 10 Pro x64) is working from my office machine MP client. Same exact network, firewall, Defender settings. It's a slightly older version of Win 10 though - I haven't updated to 20Hx on it yet. Maybe I shouldn't (or maybe I should image it...
P.S. - Strangely, the TV Server my single seat setup (1.27 on a modest machine running Windows 10 Pro x64) is working from my...
Let me start by asking if anyone has TV Server running PROPERLY on a Windows 10 machine, and if so are you using RTSP or UNC share...
Replies
9
Views
844
Top Bottom