Hauppauge 21 Button Remote - No native mode (1 Viewer)

Stewart Baker

New Member
December 1, 2005
2
0
Hi,
I am a newbie to MP. Running 1.3 and trying to get Hauppauge 21 button black remote to work under native mode.
It works OK with the Hauppauge TV software, and with MP using irremote.ini.
I can press any of the remote buttons, but nothing happens to MP.
What am I doing wrong ?

Here is part of the extended log.

01/12/2005 08:31:44 HCW: Terminating external control: attempt #1
01/12/2005 08:31:44 HCW: Internal control enabled
01/12/2005 08:31:44 running...
01/12/2005 08:31:44 Mediaportal.OnStartup()
01/12/2005 08:31:44 Recorder: Loading capture cards from capturecards.xml
01/12/2005 08:31:44 Recorder: card:1 video device:Hauppauge WinTV Capture TV:True record:True priority:1
01/12/2005 08:31:44 Recorder: tv channel changed:BBC2
01/12/2005 08:31:45 PlugInManager.Load()
01/12/2005 08:31:45 Load plugins from :plugins\process\ProcessPlugins.dll
01/12/2005 08:31:45 PlugInManager.Start()
01/12/2005 08:31:52 HCW: Repeat Count: 3
01/12/2005 08:31:52 HCW: Remote Code : 0
01/12/2005 08:31:52 HCW: Key Code : 15
01/12/2005 08:31:52 HCW: Repeat Count: 3
01/12/2005 08:31:52 HCW: Remote Code : 0
01/12/2005 08:31:52 HCW: Key Code : 15
01/12/2005 08:31:52 HCW: Repeat Count: 0
01/12/2005 08:31:52 HCW: Remote Code : 0
01/12/2005 08:31:52 HCW: Key Code : 15
01/12/2005 08:32:28 Mediaportal.OnExit()
01/12/2005 08:32:28 Card:1 stop
01/12/2005 08:32:29 HCW: Enabling external control
01/12/2005 08:32:29 PlugInManager.Stop()
01/12/2005 08:32:29 Mediaportal.OnExit()
01/12/2005 08:32:29 MediaPortal done
01/12/2005 08:32:29 open folderdatabase

T.I.A.

Stewart
 

FlipGer

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 27, 2004
    2,658
    115
    47
    Leipzig, Germany
    Home Country
    Germany Germany
    Hi,

    afaik only the silver models are supported natively by MP. So you have to stay with the Irremote.ini method... :?

    Flip
     

    mPod

    Portal Pro
    January 26, 2005
    2,084
    3
    Berlin
    Home Country
    Germany Germany
    FlipGer said:
    Hi,

    afaik only the silver models are supported natively by MP. So you have to stay with the Irremote.ini method... :?

    Flip
    That's not true. IIRC I got reports of working 21-button remotes. (Not sure, though.) That's why I put the xml data for those "crippled" remotes in.

    No idea about the other problem, though. As I don't have such an old model, it's too hard to find it out. Best idea: Trash that thing and buy either an MCE remote or get a decent Hauppauge card with a full extended remote control.

    Added:
    Could be that I got an idea what might cause the above problem: The Hauppauge IR driver part could be too old. You need the latest IR components for it to work. MP gets some commands as you can see in the above log, but they are garbage, because that remote could be using the "old Hauppauge way" of talking to the driver, which is obsolete. (E.g. my components are V2.46.23136.0) So again: Trash it!
     

    Stewart Baker

    New Member
    December 1, 2005
    2
    0
    Thanks Guys,

    I will see how I get on with MP, and if I am using it a lot then I will invest in a more modern remote.

    Cheers & Beers

    Stewart
     

    Users who are viewing this thread

    Top Bottom