How can i select multiple Video Folders ?

Discussion in 'Installation, configuration support' started by Mr.Wifi, March 4, 2009.

  1. Mr.Wifi

    Mr.Wifi Portal Pro

    Joined:
    August 26, 2008
    Messages:
    181
    Likes Received:
    2
    Location:
    Düsseldorf
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Hi

    Until now i had all my Movies in one Folder wich i have selected in the Moviefolder config, now i bought another harddisk for more movies and i want to acess this folder as well beside the other one, unfortunately i can only check one or another in the MP config, would be very nice if somebody could explain what to do to select multiple folders to display them in MP.



    :D
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. tompa
    • Premium Supporter

    tompa MP Donator

    Joined:
    October 3, 2005
    Messages:
    665
    Likes Received:
    35
    Gender:
    Male
    Location:
    Stockholm
    Ratings:
    +35 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    mp config -> videos -> Video Folders -> Add (new name and path)

    /tompa
     
  4. Mr.Wifi

    Mr.Wifi Portal Pro

    Joined:
    August 26, 2008
    Messages:
    181
    Likes Received:
    2
    Location:
    Düsseldorf
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    thx, did that before and tried it again, i can only select between one Folder or another, i can´t mark two folders in MP config, only one Folder and the subfolders get displayed then in MP. I need to select 2 main folders because my movies are not all on the same harddisk. Don´t want to go for a 2tb Harddisk to acess my whole movie collection, what im doing wrong ?

    I clicked "add" and selected and named the folder, then when i want to select it in the video folders screen the mark jumps to the one i select and the other folder stays unselected, don´t understand that :(
     
  5. royne

    royne Portal Member

    Joined:
    January 4, 2007
    Messages:
    41
    Likes Received:
    2
    Occupation:
    Project Leader and progammer
    Location:
    Asker
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    When you brows movies in MP, you see all films for one folder. Navigate UPP on level, and you will se all folders you have added in the config. UPP is the first icon in the list off films.

    /roynes
     
    • Like Like x 1
  6. Mr.Wifi

    Mr.Wifi Portal Pro

    Joined:
    August 26, 2008
    Messages:
    181
    Likes Received:
    2
    Location:
    Düsseldorf
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Oh thats it, thx :eek:
     
  7. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Are these all Films, then suggest scanning in to video database, once done, with MP running, change the view inside Video gui to Title, now every film that is in the database will show up, no need to go up a folder.

    If you add new films, you can either rescan in MP config, or change view inside video gui back to shared, locate the file\files and imdb them from the context menu, once done, change back to title view.
     
  8. winniwinter
    • Premium Supporter

    winniwinter MP Donator

    Joined:
    January 5, 2009
    Messages:
    162
    Likes Received:
    3
    Location:
    Freiburg
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    same prob here. have my movies splitted over 2 disks. but i don't want to change folders. so the only possible way to see all the files is to add the move data and change the view?
    if the movie is not in the database, i will not see it? is that right?
     
  9. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Yes, this also applies to MovingPictures as well, but there is nothing to stop you creating your own info for any missing internet data, but if you do, then it is most important to backup your video database found at either of these locations.

    XP = C:\Documents and Settings\All Users\Appdata\Team MediaPortal\MediaPortal

    Vista = C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal

    Look in the database folder, there's nothing to stop you backing up the whole database folder and thumbs, they are the 2 I do.
     
  10. winniwinter
    • Premium Supporter

    winniwinter MP Donator

    Joined:
    January 5, 2009
    Messages:
    162
    Likes Received:
    3
    Location:
    Freiburg
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    ok thanks. another question.
    is it possible to edit information right in mediaportal without starting the configuration + using my keyboard to enter the data? I know that it's possible to refresh the data from a movie and also to search manually for the movie directly in mp. the problem with that method is that when I have to search manually i can't use my keyboard..
     
  11. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Nope thats not possible, sorry
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!