ISOs and Black Screens (1 Viewer)

ybxx53

New Member
April 18, 2009
2
0
Hey, sorry if this has been brought up already but I have searched through the forum and I cannot find the answers I need.

I have just tried making a copy of a dvd I own into ISO form so that I can watch it through mediaportal without any hassle, im having problems with it though!

The ISO plays perfectly in PowerDVD 7 but when I try to load it through mediaportal (its own player, through MovingPictures) it does not show any picture and only plays audio!

I have tried all the available codecs in the configuration pages but none of them help.

If anyone has any suggestions I would be very appreciative, I love the program and just want it to do everything i want.

Thanks
ybxx53
 

ZealotSix

Portal Pro
August 18, 2008
181
69
Home Country
United States of America United States of America
I get that too, and find that if I skip forward or backward, the video starts working. I hope someone answers you with a solution because it bugs the hell out of me, but hopefully this will help you in the mean time.
 

steven83

Portal Member
September 8, 2007
44
0
38
Home Country
Switzerland Switzerland
Also seen this problem, but only with powerdvd codecs. And when I first start a tv channel (also with powerdvd codec) then stop tv channel, start moving pictures and start a movie it's working.
 

Twinturbo

Portal Pro
March 29, 2009
85
2
Home Country
Sweden Sweden
Yes, I have that problem to, but like Zelotsix says, if you skip forward you get picture. And like Steven says, it happens with PowerDvd codecs...
 

ZealotSix

Portal Pro
August 18, 2008
181
69
Home Country
United States of America United States of America
I have a nvidia card, and I get this issue. I have never installed PowerDVD, so I don't think I'm using the PowerDVD codec. How would I determine what codec I am using for DVD and/or ISO playback?
 

solstars

Portal Member
March 26, 2009
38
1
Denver
Home Country
United States of America United States of America
I have a nvidia card, and I get this issue. I have never installed PowerDVD, so I don't think I'm using the PowerDVD codec. How would I determine what codec I am using for DVD and/or ISO playback?

Go to MP config and select DVD. It will display your currently selected codecs. If you do DVD playback you have to have some type of decoder installed.
 

Spragleknas

Moderator
  • Team MediaPortal
  • December 21, 2005
    9,474
    1,822
    Located
    Home Country
    Norway Norway
    Country flag
    44665d91a51eebfbf00375cf41811686.png

    See: How to gather log files - MediaPortal Manual Documentation for instructions.
    --- PLEASE DO NOT COMMENT THIS MESSAGE ---
    Logs and system specs should always be added - just in case
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Unfortunately although the fix has sorted out video replay correctly after a refresh rate change, I am still having problems with audio playback. Please refer to this thread. MediaPortal 1 - No audio and crashing with Intel Integrated Graphics
    Unfortunately although the fix has sorted out video replay correctly after a refresh rate change, I am still having problems with...
    Can someone please take a look at the attached logs. This is driving me insane! I have MadVr and LAV set up on same computer in...
    Replies
    11
    Views
    743
    So after a couple of days everything seems to be working again. New episodes are showing up correctly and Trakt has now correctly updated all of the watched episodes. Thank you to everyone for your assistance.
    So after a couple of days everything seems to be working again. New episodes are showing up correctly and Trakt has now correctly...
    Hi, Hoping for some guidance from the Brains Trust on a strange issue . There are a couple of series I am having an issue with My...
    Replies
    8
    Views
    619
    Well it's been a couple of days and we've had no more unable to play errors .
    Well it's been a couple of days and we've had no more unable to play errors .
    I've just upgraded the motherboard, CPU, ram, boot drives and PSU in my TV Server (always on), and am now having intermittent...
    Replies
    8
    Views
    1K
    Thank you both of you... Will follow your instructions tonight......
    Thank you both of you... Will follow your instructions tonight......
    Hi my HTPC shut down improperly and now I cannot launch Mediaportal using the Xtreme skin. It gets through "starting plugins" then...
    Replies
    5
    Views
    474
    Could be that a sudden powercut corrupts the database, or give all your pcs a new ipadres, or several more things that can break up a running mediaportal setup. Without the logs however, I don't have a clue on what exactly is wrong...
    Could be that a sudden powercut corrupts the database, or give all your pcs a new ipadres, or several more things that can break up...
    Hi there, I'm a happy long time user and am currently using MP 1.25. Up until now I had no issues with my setup. Yesterday...
    Replies
    1
    Views
    482
    Top Bottom