Keycombo for Screenshots inside MP

Discussion in 'MediaPortal 1 Talk' started by eloo, November 16, 2006.

  1. eloo

    eloo Portal Pro

    Joined:
    January 20, 2005
    Messages:
    217
    Likes Received:
    7
    Occupation:
    Medical student, medical research and computers. S
    Location:
    Aarhus, Denmark
    Ratings:
    +7 / 0
    Hi guys, whats the keycombo for screenshots inside MP? I couldnt find it in the wiki...


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mirk
    • Premium Supporter

    mirk Retired Team Member

    Joined:
    June 2, 2006
    Messages:
    863
    Likes Received:
    64
    Occupation:
    Technical engineer
    Location:
    Växjö, Sweden
    Ratings:
    +64 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
  4. eloo

    eloo Portal Pro

    Joined:
    January 20, 2005
    Messages:
    217
    Likes Received:
    7
    Occupation:
    Medical student, medical research and computers. S
    Location:
    Aarhus, Denmark
    Ratings:
    +7 / 0
    The MCE keyboard doesnt have the print screen, maybe it should be mapped to Print screen + something else by default?

    btw, embarring
     
  5. natrlhy
    • Premium Supporter

    natrlhy Retired Team Member

    Joined:
    August 2, 2006
    Messages:
    324
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bay Area, CA
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    When in MP, press the F11 key to take a screenshot. This places the .png file in the My Documents/My Pictures/MediaPortal Screenshots diretory.
     
  6. greybox
    • Premium Supporter

    greybox MP Donator

    Joined:
    January 23, 2009
    Messages:
    564
    Likes Received:
    67
    Ratings:
    +89 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    Show System Specs
    I know this thread is old, but maybe somebody could explain how to change the file format to jpeg and the destination folder?
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  7. joecrow
    • Team MediaPortal

    joecrow Test Group

    Joined:
    August 9, 2012
    Messages:
    1,485
    Likes Received:
    716
    Ratings:
    +1,199 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Not sure about changing the destination folder when generating a screenshot with this method, but if you open the .png with Windows Accessories/Paint you can "Save As" a jpeg and at the same time choose to a different folder or Desktop etc.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  8. greybox
    • Premium Supporter

    greybox MP Donator

    Joined:
    January 23, 2009
    Messages:
    564
    Likes Received:
    67
    Ratings:
    +89 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    Show System Specs
    This is a workaround, not a solution. Not very convenient, especially if you do a lot of screenshots. Maybe the developers could clarify if this behavior is hard-coded, especially .png as a default format?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!