[fixed] - Live-TV: Fast forward and rewind leads to picture freeze

Discussion in 'MediaPortal 1.2.0 ALPHA' started by tom78, November 9, 2010.

  1. tom78

    tom78 Portal Pro

    Joined:
    August 10, 2007
    Messages:
    149
    Likes Received:
    5
    Ratings:
    +5 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hello



    As mentioned above, when playing live TV (SD; don't know if HD too) and pressing the rewind button on the remote, the picture freezes, but rewind is ongoing. The same when pressing fast forward.
    on rewind this begins with 2x-speed, on fast forward it happens at 8x speed (2x and 4x works as expected)
    Timeshift on Disk or in Ramdrive has no influence.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Sepulchre

    Sepulchre Portal Pro

    Joined:
    July 17, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +4 / 0
    I've had the same myself, couldn't figure out how to get the logs, sorry
     
  4. infinite.loop
    • Premium Supporter

    infinite.loop Retired Team Member

    Joined:
    December 26, 2004
    Messages:
    16,163
    Likes Received:
    3,861
    Gender:
    Male
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +4,154 / 7
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    Please try again using the windows 7 dtv codecs - since you use windows 7.
     
  5. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    tom78 (or anyone else seeing this problem), did this work OK on an earlier version of MP (1.1.0 or 1.1.1) ?

    Does it also happen when playing recorded TV or other video ?

    Tony
     
  6. tom78

    tom78 Portal Pro

    Joined:
    August 10, 2007
    Messages:
    149
    Likes Received:
    5
    Ratings:
    +5 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: Live-TV: Fast forward and rewind leads to picture freeze

    @
    infinite.loop
    Ok, i'll check the codecs when i'm at home.

    @ Owlsroost
    I noticed this issue also in 1.1.0 and 1.1.1 but did never see this with 1.0.2
    But since 1.0.2 a lot has changed in my configuration.

    I made an update of Mainboard, Processor, Operating System AND MP at once.


    New test results:
    - i changed the codecs to the windows7-built-in dtv, but this has no effect; the problem persists.
    - i have the same problem when i'm watching a recorded tv-show
     
  7. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I think the problem exists in MP 1.1.0 as well.

    There have been some changes in the TV fast-forward implementation in MP 1.2.0 - this is why it works for x2 & x4, but the Win7 audio renderer won't handle higher rates so MP falls back to the older 'repeated skip-step' FFWD/REW method - and this seems to be broken :confused:

    Can anyone else confirm this problem ?

    Tony
     
  8. harryzwo

    harryzwo Portal Pro

    Joined:
    July 25, 2006
    Messages:
    711
    Likes Received:
    34
    Ratings:
    +64 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I can cofirm this problem. Fasten than 4x FFWD dont work under Win7. If the problem is the audio renderer is it possible to deactivate this while FFWD/REW?
     
  9. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    It wont be only the audio renderer. Just think about a H264 decoder that wont support IFrame decoding only when speeds are over 4x. Your CPU / GPU will just not be able to decode H264 at 32x speeds. The issue is not so simple as it sounds but it affects all the directshow filters in the graph (and not all are under our own control).
     
  10. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Agreed, but the basic MP issue is that the fallback FFWD/REW method (used when the renderer refuses higher rates) doesn't work sometimes/always with EVR - I can reproduce the problem with MP 1.1.0 under Vista every time.

    I'm looking at the MP player code at the moment....

    Tony
     
  11. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    I wouldn't be the 1st time when there is a bug in MP code :)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!