[TV] - Live TV stuttering

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 BETA 1' started by rhartinger, September 1, 2009.

  1. rhartinger

    rhartinger Portal Pro

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    694
    Likes Received:
    11
    Ratings:
    +11 / 0
    Hi,

    I have problems with stuttering Live-TV. In 1.0.2 Mp works great



    1x Cynergie DVB-S
    1x MSI SAT Anywhere II
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. pilehave
    • Premium Supporter

    pilehave Community Skin Designer

    Joined:
    April 2, 2008
    Messages:
    2,566
    Likes Received:
    500
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical consultant, marketing
    Location:
    Hornslet
    Ratings:
    +517 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    You should supply more info about OS, other hardware (graphics card) and provide logfiles. That way you can get some help :)
     
  4. oklei

    oklei New Member

    Joined:
    December 20, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Hi,

    I saw the same problem, however I have not done enough checking to post logs yet.

    It's definitly a change between the 1.1. and the 1.02 both alfa and beta releases have the same stutter on my setup.

    - Changing codecs does not make any difference
    - Changing timeshifting folder to non system disk does not make any difference

    Due to the obvious stutter in my setup, compared to MP 1.0.2 I'm surprised that this has not been reported yet.

    Will investigate more and then post logs.



    1x Terratec Cinergy
    Gigabyte Geforce 9400
    Vista 64bit 4Gb
     
  5. Laverne

    Laverne Portal Pro

    Joined:
    August 31, 2009
    Messages:
    55
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Well i have that stuttering, too. It apeared after changing the graphiccard from ati to nvidia. Im not sure but i think itś a problem with hardware deinterlacing. Im using the cyberlink powerdvd 8 codec on windows 7. With the inbuild mpeg2 codec of windows7 i don´t have that problem but i got anoying failures in the picture while whatching tv. With the never Nvidia drivers the problem got even worse! So i switched back to the microsoft drivers. Well i changed the graphic card for HDTV tv but now i have trouble with SDTV. Well one good word on the ms drivers: first cuda is included and second the cards powermanagement ist working better. I think itś hard if even ms can make better drivers :D
    You can try disabling DXVA for mpeg2!
     
  6. oklei

    oklei New Member

    Joined:
    December 20, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Hi again,

    When installing the Beta release I found the new functionality of the dynamic refreshrate changer intreageing, so... I activated it letting Mediaportal do the change and not setting up the scripts to do it directly against my Nvidia card. When I diabled this function the liveTV was back without stutter instantly. So problem solved for my part.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!