Loading icon while app working (1 Viewer)

mikael

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 30, 2005
    558
    94
    37
    Stockholm, Sweden
    I would like an animation in middle of the screen while the app is working, for example while opening My Videos from the main screen. Just like in MCE 05. If not, the application feels slow and heavy.
     

    Marcusb

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • February 16, 2005
    1,995
    29
    Melbourne
    I second this request.

    Sometimes MP takes a bit of tme to launch a new window and when nothing happens it makes you worry that the app has crashed.
     

    mzemina

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • February 23, 2005
    2,065
    14
    Tulsa, OK
    Home Country
    United States of America United States of America
    Wouldn't the better request to decrease load times so a visual indicator to show that MP is actually doing something (allbut slowly) is not needed?

    Mike
     

    Marcusb

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • February 16, 2005
    1,995
    29
    Melbourne
    It seems logical that if there was a simple way to reduce loading times then that would be already implemented.
    Until that time, something as simple as an hourglass or a "working" icon would greatly help.
     

    moullas

    Portal Pro
    January 15, 2005
    103
    0
    Home Country
    Cyprus Cyprus
    While it would be better to decrease loading times as to not need a loading time indicator, good UI design dictates that it's better to show the user what's going on with the program (Status) at all times. Since you can't guarantee that MP will always run on fast pc's that will load fast, a loading time indicator would be a really nice feature on all places that there is a delay

    Or even a small status indicator on some corner of the screen
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Standard Windows behaviour is that if you open a file in File Explorer that has an application associated with it the file will be displayed in that application. This does not happen with MP2. If I try to open a .ts file (or any other video file type associated with Media Portal) rather than displaying the recording it merely opens...
    Standard Windows behaviour is that if you open a file in File Explorer that has an application associated with it the file will be...
    Standard Windows behaviour is that if you open a file in File Explorer that has an application associated with it the file will be...
    Replies
    0
    Views
    208
    I found the answer. The files were downloaded, and must have had some sort of corruption in them that passed the other players I tried them in, but produced the green bar in the TVSeries plugin. After downloading the files again, the problem went away. Thanks for your help.
    I found the answer. The files were downloaded, and must have had some sort of corruption in them that passed the other players I...
    Hi, A problem has just started when I use the TV Series plugin in MP1. The videos play, but with a broad green band at the very...
    Replies
    7
    Views
    526
    I upgraded my Mediaportal PC (Server and Client) to Windows 11 to solve some driver issues as it was new hardware. Then I discovered that my other two Mediaportal Client PCs running Windows 10 would no longer work. I now have them both working and as I could not find any discussions on similar problems, I thought I would just post my...
    I upgraded my Mediaportal PC (Server and Client) to Windows 11 to solve some driver issues as it was new hardware. Then I...
    I upgraded my Mediaportal PC (Server and Client) to Windows 11 to solve some driver issues as it was new hardware. Then I...
    Replies
    0
    Views
    730
    Hi ge2301 I wasnt 100% clear above - when I said everything was now working other than displaying TV, I also meant that 'videos' still didnt play. But the client attached to the server OK and can do everything except play TV programs (and videos) - the screen with the player controls loads (and fade away as normal after 10s) just...
    Hi ge2301 I wasnt 100% clear above - when I said everything was now working other than displaying TV, I also meant that 'videos'...
    Hi i just upgraded my motherboard and drive and installed a replacement copy (server and client) of MP2.4. all works perfectly...
    Replies
    6
    Views
    719
    No problem, can happen to the best of us. Glad to be of help!
    No problem, can happen to the best of us. Glad to be of help!
    Is there a known reason why icons for new videos should stop working at some point? I have several recorded videos (~200), and...
    Replies
    17
    Views
    2K
    Top Bottom