Matrox G400 Duadhead (1 Viewer)

teampirkko

Portal Member
January 10, 2005
17
0
Finland
Hi!

I have Matrox G400 dualhead and I know that it does not support directx9. Could someone tell me which features I will lose if I use this card with MP? What are the main reasons to replace it to DX9 compatible card ?
 

butcherBoy

Portal Pro
September 7, 2004
100
0
Germany
hi!

i have replaced my g400 with a ati 9600. tv-out with a g400 is really good but you can't use the picture modul in mp. all osd stuff is a pain with g400. performance is much better with a directx 9 card.

the butcher
 

HenriM

Portal Pro
October 17, 2004
84
0
Rijsbergen, The Netherlands
In the past I also only used Matrox cards because of their great TV-out quality. Luckily the TV-out of ATI based cards is now also up to pair with Matrox, so I had no reasons anymore for Matrox. I have now chosen for Asus Radeon 9200 because it's passively cooled (read quiet). However this card is not fully hardware DirectX 9 compatible, but I don't think you will notice it...
 

butcherBoy

Portal Pro
September 7, 2004
100
0
Germany
in picture module you can't see any pictures with a g400. preview is fine but no fullscreen pictures, no slideshow. osd is very slow and flickering. hard to use. the overall performance of mediaportal is much slower (you have to switch off animations in menus).

the butcher
 

hwahrmann

Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 15, 2004
    4,623
    2,455
    Vienna, Austria
    Home Country
    Austria Austria
    do yourself something good and get a directx 9 card.
    I was having strange behaviours with mp crashing sometimes, being horrible slow, eating memory etc.
    Since replacing my matrox with an ati card all of the problems are gone.
     

    Holli

    New Member
    November 17, 2005
    1
    0
    Hi everyone!

    I have a G400 too... now I want to switch to a direktx 9 card.

    It has to be cheap and should do a good job for media portal (tv/video-watching and *viewing pictures* ... what a killer-application).

    Poore game-performance is no Problem (pc not used for gaming).
    But what may be a problem: has to work in my old hardware (I don't want to get a complete new PC just for viewing pictures ;-)).

    My Hardware:
    Motherboard: Asus P3B-F (could not find any info if AGP 8x cards will work)
    CPU: Pentium III 1 Ghz
    RAM: 256 Mb

    Any hints, please?

    Holger
     

    FlipGer

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 27, 2004
    2,658
    115
    47
    Leipzig, Germany
    Home Country
    Germany Germany
    Hi,

    nVidia 5200FX and above
    ATi 9550 and above

    nVidia 6200 is quite affordable and passiv cooled by most manufactures.

    Flip.
     

    franjorge

    Portal Member
    November 15, 2006
    20
    0
    Home Country
    Spain Spain
    in picture module you can't see any pictures with a g400. preview is fine but no fullscreen pictures, no slideshow. osd is very slow and flickering. hard to use. the overall performance of mediaportal is much slower (you have to switch off animations in menus).

    the butcher

    Excuse me for getting back to you on this after such a long time, but I am new to MP and have just read your post.

    I am trying to get a picture slideshow on my TV with a G400 and MP. Is that what you assess it is impossible to be done when you say "in picture module you can't see any pictures with a g400"?

    I ask this because on the PC monitor I can see the slideshow without any problem, but I am not able to get the slideshow on TV, only the MP menus.

    Regards,
    Fran
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    I get the same graph for both channels in PiP mode. See attached. No sound from second channel (even it it's subsequently switched to be the main channel), but the graph stays the same in any of the possible scenarios. N.
    I get the same graph for both channels in PiP mode. See attached. No sound from second channel (even it it's subsequently...
    I had this problem in MP1, and could never solve it, which prompted me to switch to MP2, in which, blessedly, I did not have the...
    Replies
    24
    Views
    1K
    Hello, i'm absent from MP forum since a while now, looking your logs, your video is 23.96Hz, but your screen is already in 25hz, and after try to enable 50Hz ? So, MP detecte 23 hz and want to switch TV to 25 hz, but can't and MP want switch to 50hz try to start change frequency before MP Start, on windows parameter. i remember...
    Hello, i'm absent from MP forum since a while now, looking your logs, your video is 23.96Hz, but your screen is already in 25hz...
    After finally managing to get DRR working on my Intel Integrated Graphics 630 based setup, which was down to the default ON setting...
    Replies
    3
    Views
    859
    No this setting is disabled I have disabled this as suggested. I doubt it will change anything but I will give it a go. I was hoping that the supplied log files "might" pinpoint the issue?
    No this setting is disabled I have disabled this as suggested. I doubt it will change anything but I will give it a go. I was...
    I have had on intermittent occasions over various MP releases where I've suddenly lost the video stream to the TV. This normally...
    Replies
    3
    Views
    899
    No problem, Thanks for you help I will give other software a try:)
    No problem, Thanks for you help I will give other software a try:)
    Wondering if someone could help me with a tuning problem? My equipment for tuning are (3) HDhomerun primes each with a cable card...
    Replies
    11
    Views
    945
    Well, your issue is really weird. Normally, battery should be OK but, who know ? And, if you have something like that : It could be interesting to see if your battery give 3 Volts. Also, if, after 3 days (for example) if you can start your PC manually and, go into the BIOS, motherboard BIOS time could be a good indicator.
    Well, your issue is really weird. Normally, battery should be OK but, who know ? And, if you have something like that : It could...
    I have been using MediaPortal 1.x (currently 1.30) since 2013 on a Zotac ZBOX ID83 (Intel I3, Windows 7 now Windows 10). I record...
    Replies
    4
    Views
    836
    Top Bottom