MCE Remote 1039 RC6 Green Start MediaPortal

Discussion in 'Newcomers Forum' started by Dukenukemx, October 14, 2009.

  1. Dukenukemx

    Dukenukemx Portal Pro

    Joined:
    October 10, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +2 / 0
    I have Windows 7 with MediaPortal with the Microsoft MCE model 1039 RC6 remote, and I want the Green Start button to launch media portal. Hitting the button doesn't actually do anything, except make my mouse cursor flick for a split second.



    How can I make this start MediaPortal?
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. locoto

    locoto Portal Member

    Joined:
    September 8, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    IT
    Location:
    Prague
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    use "search" button here and you will find answer quicker then you think ;-):eek:
     
  4. etheesdad
    • Premium Supporter

    etheesdad Retired Team Member

    Joined:
    November 8, 2008
    Messages:
    831
    Likes Received:
    67
    Location:
    Adelaide
    Ratings:
    +68 / 0
    Try MPTRAY. - its easier to set up in non-MCE versions of windows than in those that have MCE, but generally works well for what you want to achieve.

    MPTRAYMOD may be worth a look if you have problems
     
  5. Dukenukemx

    Dukenukemx Portal Pro

    Joined:
    October 10, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +2 / 0
    Thx etheesdad, I tried MPTRAYMOD but I can't copy "mptray.exe" and "mphook.dll" over. Says I don't have permission.

    BTW, I'm also using MediaPortal 1.1.

    **UPDATE**

    I realized that I have to close "mptray.exe", but it still doesn't do anything. I even installed a recompiled X64 version and it didn't work. I ran the .bat with administrative privileges.

    **UPDATE AGAIN**

    Got it working. Someone compiled a version that works in Windows 7 X64. Here's the link for anyone else looking to get this working.

    https://forum.team-mediaportal.com/...2-does-not-start-46266/index4.html#post357477
     
  6. etheesdad
    • Premium Supporter

    etheesdad Retired Team Member

    Joined:
    November 8, 2008
    Messages:
    831
    Likes Received:
    67
    Location:
    Adelaide
    Ratings:
    +68 / 0
    Well done. Glad to hear you got it working :)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!