[TV] - Mediaportal crashes

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 BETA 1' started by chuvke, September 9, 2009.

  1. chuvke

    chuvke Portal Member

    Joined:
    December 30, 2006
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    TV-Server Version: 1.1.0 Beta 1
    MediaPortal Version: 1.1.0 Beta 1
    MediaPortal Skin: Blue3wide
    Windows Version: WinXP SP3
    CPU Type: CPU Type DualCore AMD Athlon 4850e, 2500 MHz (12.5 x 200)
    HDD:
    Memory: 1792 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
    Motherboard: Gigabyte GA-MA78GM-S2H (2 PCI, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)
    Video Card: ATI Radeon HD 3200 Graphics (700 MB) on motherboard
    Video Card Driver:
    Sound Card: ATI RS690 HDMI @ AMD RS780(M) Chipset - High Definition Audio Controller
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: PVR500 dual tuner
    1. TV Card Type:
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: ffdshow / MPC (Gabest)
    MPEG2 Audio Codec: ffdshow / MPC
    h.264 Video Codec: ffdshow
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case:
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote: MCE IR
    TV:
    TV - HTPC Connection: HDMI


    Hi All,

    Since i've installed 1.1.0 BETA1 I have mediaportal crash regulary.

    It seems that there goes something wrong when i'm recording two channels (or record one and start viewing another). The recording seems to go well but after stopping and trying to view, usually one of the both recording makes mediaportal crash.

    Also the recorded file seems to be corrupt in some way since mediaplayer only plays sound, no video. VLC plays it but gives no time information... always 0:00. So it seems this file got currupt.

    Probably mediaportal crashes due to this because everytime i try play the file MP crashes.

    I've also seen it happen when recording one channel and start viewing on another.




    "Luckily" i'm able to reproduce :

    - Start recording on one channel (via tvguide, not tested manual)
    - start recording on second channel (via tvguide, not tested manual)
    - wait until recordings are finished or stop them manually
    - try to start recorded shows. One of them crashes MP.

    Before the crash I get a black screen, lot of HD activity and then the famous Microsoft dialog with the "Send Details" button :(

    What i've tried:

    - Play with decoder settings, ffdshow, MPC => no difference.
    - Reinstall codec pack (K-Lite full latest) => no difference
    - Disable one of the two tuners in Tvserver cfg. => recording and playback goes well \\
    - Play files (.ts) with another player (VLC, MediaPlayer) => crashes or only sound. VLC = both sound and video. but no time info

    Hope this helps.

    It seems related to this report


    I've attached log files.

    Greetings,
    Chuvke
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. neilk

    neilk Portal Pro

    Joined:
    June 22, 2007
    Messages:
    76
    Likes Received:
    4
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    South Africa South Africa
    Hi Chuvke

    It sound like the same issue (except i have 2 x PVR150's). I will check when I get home tonite, what happened with last nite's recordings, after I re-installed TV Server & recreated the TV Database.

    I have also disabled the firewall to see whether that could be causing the issue.

    Cheers

    Neil
     
  4. cybermortel

    cybermortel Portal Member

    Joined:
    August 7, 2008
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    Hi there,

    I think I have the same problem as you guys, but I only record 1 channel.
    I discovered that when I start/stop a recording manually, I can watch the recorded program with no problem.
    The problem is with the shows that I programmed to record automatically (let's say a movie during the day when I'm at work). When I try to watch a scheduled recording, it crashes with the black blank screen just before.

    Also, I tried to watch the file with Windows Media player an I have the same issue. It crashes. I wonder if it is a problem with the filter ? But what troubles me is that I can watch manually recorded shows...

    Can you confirm that the problem is only with scheduled recordings on your side ?

    I hope we can figure out this soon !

    JF
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!