MediaPortal doesn´t restart when resuming from Standby (1 Viewer)

Ragendorf

Portal Pro
March 24, 2008
531
42
Braunschweig
Germany Germany
TV-Server Version:
MediaPortal Version: MediaPortal 1.0
MediaPortal Skin: Blue 3 Wide
Windows Version: Windows Vista Home Premium SP1
CPU Type: AMD Athlon 64 X2 4850e
HDD: Samsung 500 GB Spinpoint F1
Memory: 2 GB OCZ DDR2-800
Motherboard: GA-MA78GM-S2H
Video Card: Radeon HD3200 (onboard)
Video Card Driver: Catalyst 8.12
Sound Card: OnBoard Sound Realtek® ALC888
Sound Card AC3:
Sound Card Driver: 2.09
1. TV Card: Hauppauge WinTV Nova 2 SE
1. TV Card Type: DVB-S
1. TV Card Driver: 88x.2.122.26109 WHQL
2. TV Card: Terratec Cinergy S PCI
2. TV Card Type: DVB-S
2. TV Card Driver: 1.0.2.9
3. TV Card:
3. TV Card Type:
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec: MPV (MP-default)
MPEG2 Audio Codec: MPA (MP-default)
h.264 Video Codec: Power DVD 7 Stand 07.11.2008
Satelite/CableTV Provider: Astra 19,2 Ost
HTPC Case: GMC Toast
Cooling: AMD Boxed
Power Supply: BeQuiet! 350W Straight Power
Remote: Microsoft MCE Remote 2002
TV: Panasonic 106cm Plasma TH-42PV7F/S
TV - HTPC Connection: HDMI

Hello Guys,

how i wrote in Title, MediaPortal doesn´t restart correctly when it cames from Standby.

There is an Issue in the restart.vbs-Script, it´s reported in this https://forum.team-mediaportal.com/media-portal-support-170/restart-vbs-wird-nicht-gefunden-48010/ Thread.

Luetty edited the old restart.vbs so it works fine (was not my work, i only want to get your Attention for that).

Best regards.

--Jens--
 

ronilse

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    This it's a English forum so when linking translate the page so it's understandable ;)
    Also attach logs, fixes etc to your post reported here if not, it shouldn't be......

    Regards
    Roy
     

    Ragendorf

    Portal Pro
    March 24, 2008
    531
    42
    Braunschweig
    Germany Germany
    Hey Roy,

    everything important is in my Post, the Thread i linked is only additional.

    But to make it understandable: If you want that MediaPortal restart when resuming from Standby, you have to tick in in the General-Section.
    But since MP 1.0 (for me) it doesn´t work (under Vista).

    Luetty found a Bug in the restart.vbs-Script and fixed it. He changed from tskill.exe to taskkill.exe and everything works fine.
    Sorry, but i got no Logs for this Error, but does the Error not occur at your System?

    So, i dont no if i am allowed to post Luettys Fix, but i just do it...

    Best regards.

    --Jens--

    By the Way: Is there a german Bug Report-Forum? My English is really bad...
     

    Attachments

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    To get bugs confirmed/added it's best to have them in English & original language or not we will always ask if we don't understand what a post mean.
    That bug it's mentioned in our internal thread, not sure why it wasn't added for 1.0 final, will check it out :|

    Regards
    Roy
     

    Ragendorf

    Portal Pro
    March 24, 2008
    531
    42
    Braunschweig
    Germany Germany
    Something additional:

    With the fixed restart.vbs from Luetty MP only sometimes restarts after Standby, sometimes the PC comes from standby, but MP is not correctly killed. It ends and restarts if i press a button on my Remote.

    Thougt it maybe could be important for you. Did you tested the modded File and could you reproduce the same Error?

    Best regards

    --Jens--
     

    chemelli

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 28, 2006
    6,159
    2,264
    46
    Milano, Italy
    Italy Italy
    Country flag
    Please try attached restart.vbs and report if it's working or not.

    Simone

    EDIT : Script update to remove a comment than can throw an error on some systems ( maybe cscript < 5.6 )

    EDIT2: Again an update :p
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    Bug added to Mantis

    (Chemelli has a fix which will work on both xp & vista, se previous post ;) )

    Regards
    Roy
     

    Ragendorf

    Portal Pro
    March 24, 2008
    531
    42
    Braunschweig
    Germany Germany
    Hey Roy,

    thanks for adding to Mantis.

    Hello Simone,

    thanks for rework restart.vbs but it throws an Exception on my System. Sorry that i can´t show you a Screenshot, but i wrote down the Message:

    Programmpfad: C:/Program Files/Team MediaPortal/MediaPortal/restart.vbs
    Zeile: 7
    Zeichen: 52
    Fehler: Syntaxfehler
    Code: 800A03EA

    Kompilierungsfehler in Microsoft VBScript.

    Hope that would help you.

    Best regards.

    --Jens--
     

    bartmanson

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • December 28, 2004
    127
    35
    Nuremberg
    Germany Germany
    Hi Jens,

    AFAIK VBScript does not allow "//" to start comments, only "'" (apostroph).

    The script should run if you remove the text "// system32 folder" in Line 7.

    HTH,
    BartManson
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    A Mediaportal Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    G Update von MediaPortal Installationsprobleme? 0
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.25 Released! News and Announcements 1
    horned_reaper Standby is prevented by MediaPortal client General Support 0
    U [solved] MediaPortal crashing on startup General Support 10
    g0rsq Info box randomly popping up when watching TV or other video MediaPortal 2 Newcomers Forum 1
    high [unanswered] Hallo möchte gerne Mediaportal. nutzen kann mich jemand anrufen? contactform feedback and requests 2
    ajs [News] MediaPortal 1.25 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    ajs [Rejected] Mediaportal Codename MediaPortal 1 41
    M 2nd (Touch-)Display Support on MediaPortal 2 such MPDisplay++? General 2
    N Steam release of MediaPortal MediaPortal 1 Talk 0
    torone Dritter versuch mit Mediaportal 2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    M Fehlerhafter Link auf der aktuellen MediaPortal Seite Page- und Forumsfeedback 0
    H 1.24.0 MP 1.24 high CPU utilization when 'Keep MediaPortal always on top' option enabled Bugreports 4
    mickb [solved] Mediaportal Stops working General Support 5
    J [solved] Newbie to MediaPortal 2 - Cannot open/run TV programs Newcomers Forum 4
    atlantic How to use Spotify inside Mediaportal? Listen Music 18
    horned_reaper MediaPortal configuration error log message General Support 1
    Rob Hexenmeister Mediaportal Properties #plot etc... General Support 3
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.24 Released! News and Announcements 3
    S [solved] access the desktop without leaving mediaportal General Support 5
    J New computer with win10 and how will i set Mediaportal up ? Newcomers Forum 55
    T MediaPortal Extensions Manager Fehlermeldung bei Installation einer Erweiterung Installationsprobleme? 1
    geotwticher TV Guide EPG Grabber for Australia 2020 RIP freepg.tv General 4
    azzuro [News] MediaPortal 1.24 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    Similar threads

























    Top Bottom