Mediaportal has stopped working (1 Viewer)

Dmitry_f

Portal Member
May 16, 2008
333
7
Home Country
Finland Finland
TV-Server Version: 1.0
MediaPortal Version: 1.0
MediaPortal Skin: Blue3wide
Windows Version: Vista sp1
CPU Type: Phenom X3 8750 HD8750WCGHBOX 2.4GHz Socket AM2+
HDD: Samsung F1 500Gb
Memory: 2 Gb
Motherboard: GIGABYTE GA-MA790GP-DS4H AMD 790GX chipset ATX
Video Card: Integrated ATI Radeon HD3300 graphics (DirectX10)
Video Card Driver:
Sound Card:
Sound Card AC3:
Sound Card Driver:
1. TV Card:
1. TV Card Type: TechniSat SkyStar HD2 PCI
1. TV Card Driver:
2. TV Card:
2. TV Card Type:
2. TV Card Driver:
3. TV Card:
3. TV Card Type:
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec: Microsoft
MPEG2 Audio Codec: Microsoft
h.264 Video Codec: ffdshow
Satelite/CableTV Provider: 36 E Eutesat
HTPC Case: Silverstone LC17
Cooling:
Power Supply:
Remote: Microsoft
TV: Phillips
TV - HTPC Connection: HDMI

Hi all!
Today, I got surprise, when I tried to start MP I got Vista message "Mediaportal has stopped working"...
MP doesn't work at all, but configuration tools (MP and TVserver) work fine.

Logs attached.
 

Dmitry_f

Portal Member
May 16, 2008
333
7
Home Country
Finland Finland
One of the xml config files has been corrupted.

How can I repair it?

I have three computers at home, I just found that MP doesn't work on all those computers... it doesn't looks like file corruption, most probably it can be related to Vista update.
 

trevor

Portal Pro
October 17, 2006
1,600
950
Chelmsford
Home Country
United Kingdom United Kingdom
One of the xml config files has been corrupted.

How can I repair it?

I have three computers at home, I just found that MP doesn't work on all those computers... it doesn't looks like file corruption, most probably it can be related to Vista update.

Unpack the attached and copy the file MediaPortal.exe.config to your C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal directory, should sort it.

Normally only see this after a crash of some sort...

Cheers

Trevor
 

Attachments

  • MediaPortal.exe.rar
    30.6 KB

Dmitry_f

Portal Member
May 16, 2008
333
7
Home Country
Finland Finland
Thanks a lot!!!
Now it works!

On another two computers MP didn't works because it wasn't connection to TV-server.
 

Erazor2

Portal Member
September 6, 2007
11
0
Home Country
Germany Germany
Hi,
I have the same Problem as Dmitry_f. Log entries look the same. I'm Running 1.0.1.22244 on Vista x64. Copying the provided file into the Mediaportal Dir didn't help.
Are there any other suggestions for that Problem?

 

trevor

Portal Pro
October 17, 2006
1,600
950
Chelmsford
Home Country
United Kingdom United Kingdom
Hi,
I have the same Problem as Dmitry_f. Log entries look the same. I'm Running 1.0.1.22244 on Vista x64. Copying the provided file into the Mediaportal Dir didn't help.
Are there any other suggestions for that Problem?


Can you post your error.log and mediaportal.log please, will have a look.

Trevor
 

Users who are viewing this thread

Similar threads

Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the link below, run reg.bat as an admin to install it and change the HEVC Video settings in MediaPortal Configuration/Codecs and Renderer...
Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the...
For some unknown reason I can't play HEVC encoded video with MP1 on my system. I have tried every trick I know, but nothing works...
Replies
10
Views
689
(this is a crosspost from the madVR thread, as the same issue is discussed there) It seems like the problem is specific to NVIDIA and has two causes: 1. Some time ago (can't remember the exact version, but can probably be found when searching this thread: AMD, Intel and Nvidia driver issues and last recommended version - Doom9's...
(this is a crosspost from the madVR thread, as the same issue is discussed there) It seems like the problem is specific to NVIDIA...
Hi I managed to get Geforce 3070 which replaced my Radeon 580. I have it connected to Samsung Q70R. With Radeon 580 I haven't had...
Replies
26
Views
3K
Hi catavolt, selling this HTPC does not mean that I will no longer be available to the community as a plugin developer. If there are severe problems with the plugins at the moment, I can try to analyze causes and find possible solutions. However, this will currently only have low priority, as I am responsible for employees and...
Hi catavolt, selling this HTPC does not mean that I will no longer be available to the community as a plugin developer. If there...
After many years as a MediaPortal supporter and plugin developer I will now have to say goodbye to my beloved HTPC for personal...
Replies
2
Views
2K
So maybe I've just overseen the bug in Jira. But the bug isn't a big problem as it only happens very seldom and you can still use MediaPortal, so I think i can live with it ;)
So maybe I've just overseen the bug in Jira. But the bug isn't a big problem as it only happens very seldom and you can still use...
Before you create this bug report: Make sure that your system (Windows, codecs and drivers) is up to date, matching the...
Replies
2
Views
490
It's very strange, but you can see that it happens. The logic of NSIS is a complete mystery. :)
It's very strange, but you can see that it happens. The logic of NSIS is a complete mystery. :)
We have just released MediaPortal 1.28 Summer Breeze Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5053] - TV framerate is not...
Replies
12
Views
1K
Top Bottom