Movie Database does bot start IMDB search

Discussion in 'watch/edit Videos' started by MobileSami, October 21, 2007.

  1. MobileSami

    MobileSami Portal Member

    Joined:
    October 27, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    MediaPortal Version[0.2.3 RC03]:
    MediaPortal Skin[BlueTwo]:
    Windows Version[XP]:

    What can be wrong because MP does no longer start searching IMDB data when scanning movie files. It does add movies files in database normally but does not even try to search info from internet. I have selected that IMDB database search is in use but this just doesn't work.

    Ofcource I tried the same on my laptop and there is no problem. Could this be some kind of network setting problem?



     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    or firewall.

    If you IE or whatever browser open, does it connect then.
     
  4. MobileSami

    MobileSami Portal Member

    Joined:
    October 27, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    IE plays no role. it may be on or off. And supprisingly I may hit F3 to get info for music files and that is working. but not for movies.
     
  5. MobileSami

    MobileSami Portal Member

    Joined:
    October 27, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
  6. dukus

    dukus Portal Pro

    Joined:
    January 20, 2006
    Messages:
    783
    Likes Received:
    370
    Ratings:
    +371 / 0
    Home Country:
    Romania Romania
    What grabber do you use ?
     
  7. MobileSami

    MobileSami Portal Member

    Joined:
    October 27, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    if you mean my internet database search settings i have tried IMDB (english)
     
  8. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    MobileSami, also change the start path for MediaPortal & MP Configuration shortcuts in start menu to MediaPortal installation path (see some errors in your log about missing dll's)

    Regards
    Roy
     
  9. MobileSami

    MobileSami Portal Member

    Joined:
    October 27, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Ok. I started from beginning to make sure wrong paths are not the reason

    1. Uninstall, delete mediaportal folder and run cc clearer to clear reqistries, reboot and new instal
    2. Star MP
    3. "Configurate" opens
    4. Create movie folder on local hard drive
    5. add IMDB english on database search settings
    6. Scan selected movie folder
    7. Scanning takes only few seconds
    7.1 database browser shows that files are added but search took only 2 sec so it did not really search anything from internet
    8. add music folder and update database
    9. Close "Configure" and open MP
    10. select movies and try to update IMDB info ---> no luck
    11. enter music collection
    12. select one album and hit F3 --> seeks data from Internet normally
    13. Start "configure" and try to update movie data --> no luck

    attached logs for this test routine
     
  10. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    I still see that the startup path for the shortcuts are wrong (from your log: error CS0006: Metadata file 'databases.dll' could not be found), this it's a bug in the installation program(will be fixed for final release) which you have to correct on your system...

    Regards
    Roy
     
  11. MobileSami

    MobileSami Portal Member

    Joined:
    October 27, 2005
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    So, i finally solved the problem.

    I removed 0.2.3 RC02 installation and reinstalled 0.2.2 version. After that I reinstalled 0.2.3 RC02. Well..it is working now.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!