MP 1.0.1.0 skins freeze every 8 seconds

Discussion in 'General Support' started by mickyblue, April 12, 2009.

  1. mickyblue

    mickyblue Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    119
    Likes Received:
    15
    Location:
    Brisbane Australia
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    TV-Server Version:
    MediaPortal Version: 1.0.1.0
    MediaPortal Skin: both Blue3Wide and StreamedMP
    Windows Version: Vista 32 bit HP
    CPU Type: AMD
    HDD:
    Memory: 1024
    Motherboard: Gigabyte GAM-MA69GM-S2H
    Video Card: IGP X1250 using HDMI
    Video Card Driver: ATI 8.591.0.0 woth CCC ver 2009.0225.1546.28221
    Sound Card: integrated
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card:
    1. TV Card Type:
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec:
    MPEG2 Audio Codec:
    h.264 Video Codec:
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case:
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote:
    TV:
    TV - HTPC Connection: HDMI


    Hi Guys

    I have just spend the past 48 hours trying to do i complete reinstall of my main Media centre and upon trying the new MP 1.0.1.0 i have a rather annoying issue, every 8 seconds my skin will freeze for about 1.5 seconds, i have this fault on both the Blue3wide skin and StreamedMP ver .440,

    strange thing is i have had this issue on both Win XP pro and Vista 32bit, (i tried a reinstall of XP as a test) watching the CPU i notice that while MP is responding correctly mediaportal.exe uses about 60% CPU and then during the freeze Mediaportal.exe actually drops to 0% (and no other process is using all the CPU cycles) its more or less all idle i have tried multiple ati driver versions and CCC both installed and not installed all to no avail

    Also the freeze does NOT effect video playback or sound at all, it is purely a freeze within the skin .

    just wondering if anyone else is experiencing this or knows of a solution, i really want to upgrade to the latest release to take advantage of the skin performance gains and other features.

    But unfortunatly i have had to go back to MP1.0.0.0 final with SVN 21527 as this is the version i was using,

    Any help would be much appreciated

    Mickyblue :D


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. DaMenaCe

    DaMenaCe Portal Pro

    Joined:
    August 2, 2007
    Messages:
    71
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    I have the same issue..But here it hangs almost 3secs instead of 1.5sec. I use Xface skin.
     
  4. romuz
    • Premium Supporter

    romuz Retired Team Member

    Joined:
    July 26, 2008
    Messages:
    1,045
    Likes Received:
    125
    Location:
    Moskau
    Ratings:
    +126 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    TV-Server Version:
    MediaPortal Version: 1.0.1.0
    MediaPortal Skin: both Blue3Wide
    Windows Version: Vista 64 bit HP
    CPU Type: Intel
    HDD:
    Memory: 4096
    Motherboard: Gigabyte GA-E7AUM-DS2H
    Video Card: IGP Geforce 9400 using HDMI
    Video Card Driver: 182.50
    Sound Card: integrated
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card:
    1. TV Card Type:
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec:
    MPEG2 Audio Codec:
    h.264 Video Codec:
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case:
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote:
    TV:
    TV - HTPC Connection: HDMI

    I have the same issue. 12 second cycles with freezes for 1.5 seconds of mediaportal. Fresh installation.
     
  5. mickyblue

    mickyblue Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    119
    Likes Received:
    15
    Location:
    Brisbane Australia
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Well im please im not the only one with this issue it was driving me nuts.

    any devs got any ideas on what it might be,

    unfortunately i cant get any log files as since this is my main Media centre i had to go back to an earlier version that works, but would love to try and get this resolved so i can move forward

    Mickyblue
     
  6. romuz
    • Premium Supporter

    romuz Retired Team Member

    Joined:
    July 26, 2008
    Messages:
    1,045
    Likes Received:
    125
    Location:
    Moskau
    Ratings:
    +126 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    Upd: in Addition i have freezes in mediaportal configuration - Plugin tab. Looks like the same.
     
  7. BattleCat

    BattleCat Portal Member

    Joined:
    September 15, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Had this yesterday when I upgraded from 1.0 to 1.0.1.0. Annoyed the hell out of me. Realised after upgrade I didnt enter the DB password for TV Server. Once I did this, it worked perfectly. Dont know if its related but it hasnt come back
     
  8. romuz
    • Premium Supporter

    romuz Retired Team Member

    Joined:
    July 26, 2008
    Messages:
    1,045
    Likes Received:
    125
    Location:
    Moskau
    Ratings:
    +126 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    I think i found. Freezes exists if radio or tv plugins enabled and tv server unreacheble(freezes was a tvserver reconnection attempts). if disable that plugins or set right tvserver settings freezes gone for me.
     
  9. mickyblue

    mickyblue Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    119
    Likes Received:
    15
    Location:
    Brisbane Australia
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Thanks for the replies guys, am in the middle of watching "Australia" at the moment on the media centre so will have to try this tomorrow, makes sense as i hadnt entered the DB password for the tv server client yet as my server was offline at the time

    will keep you updated :D

    Mickyblue
     
  10. flokel
    • Premium Supporter

    flokel Portal Developer

    Joined:
    October 11, 2005
    Messages:
    1,601
    Likes Received:
    157
    Location:
    Unterfranken
    Ratings:
    +157 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    As no one is posting logs how should one get any ideas about
    what's going wrong ?
     
  11. bigbew
    • Premium Supporter

    bigbew MP Donator

    Joined:
    June 7, 2008
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Network Technician
    Location:
    Sunderland
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    England England
    I had the exact same problem, but I started TV-Server config and entered the DB password and now it is working like a charm!
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!